Connect with us

Magazin

Aličković: “Ceca ne može pjevati u Sanskom Mostu, mnoge Bošnjakinje prepoznale su svoj nakit na njoj”

Published

on

Ovogodišnja pobjednica srpskog muzičkog showa “Zvezde Granda” Šejla Zonić najavila je da će pobjednički koncert održati u Sanskom Mostu.

Šejla još uvijek nije ni potvrdila ni demantovala da li njena mentorica dolazi na koncert.

O cijeloj situaciji ogladio se i Nihad Aličković osnivač AntiDayton pokreta u BiH piše Crna-Hronika.

NIKAKO DA STIGNEM DA SE OGLASIM KONKRETNO NA OVU TEMU, PA EVO SADA KADA SE NAKUPILO MASA NEKIH INFORMACIJA I DEZINFORMACIJA DA NAPIŠEM NEŠTO

Hoćete objektivno i direktno, EVO!

MOLIM VAS PROČITAJTE PRIJE NEGO KOMENTARIŠETE I PODIJELITE! Hvala!

Što se tiče pjevačice Šejle Zonić, ona je samo još jedna u nizu svih onih koji su se iz BiH takmičili u Beogradu na “Zvezdama Granda” pokušavajući dobiti nekakvu “specijalnu potvrdu” za svoj talenat. To je samo najobičnija nesigurnost u sebe i ništa više.

Šejla je bila pjevačica grupe DIVANHANA i s Divanhanom je napravila strašne rezultate i marketing. Istina je da Šejla ima izuzetne glasovne mogućnosti, da pjeva jako dobro i školovano i talentovano i da se sigurno neće za dugo pojaviti neki kandidat poput nje. Međutim ono što Šejlu razlikuje od ostalih BH kandidata koji su ikada nastupali na ovom takmičenju je njena mentorica, Svetlana Ražnatović – Veličković / CECA!

Svi znamo ko je Ceca i znamo da je i Ceca nekada a i sad sigurno punila i puni javne prostore svojim glasovnim mogućnostima, međutim Ceca je i udovica ratnog zločinca, ubice i velikosroskog kilera iz Beograda, Arkana Ražnatovića. Udovica je čovjeka koji je od Bijeljine do Prijedora ostavljao iza sebe samo krv, pustoš, zločine, grobnice, tijela, i tako dalje.
Ono što nju još veže za njegova nedjela nije samo brak i djeca koju ima s njim već i njeni nastupi koje je držala njegovim vojnicima bodreći ih na taj način i motivišući za odlazak u mnoge zločinačke pohode pa i vršenje genocida nad Bošnjacima. Nije nikome nepoznata ni priča o smrti Riste Đoge i tadašnjeg prisustva Cece i Arkana u Diviču. Nije nepoznanica ni da su mnoge bošnjakinje prepoznale svoj nakit na Ceci. Nije nepoznanica ni to da je pjevala u više gradova tokom agresije na RBiH koje je Arkan držao pod kontrolom. Nije nepoznanica ni da je kako kažu bila umikešana u kidnapovanje njenog bivšeg momka Bošnjaka pred agresiju od strane Arkana za kojeg je tražena kasnije otkupnina od njegovog brata.

Kako kaže Šejla ona samo pjeva ljubavne pjesme i šalje i širi samo ljubav pa da je podsjetim da i Ceca pjeva ljubavne pjesme i pjevala ih je i Arkanovim zločincima. Tako da to sa ljubavi nema veze Šejla niti ko o ljubavi priča a niti smo mi u ljubavi sa Cecom niti ćemo ikada biti!

Ono što sam u par navrata ovih dana vidio je to da se u komentarima na fb i Instagramu i na Tik Toku, piše da nastup Šejle u Sanskom Mostu uz pratnju Cece osigurava Moto Klub “UNITED TRIBUNS” u šta ne mogu i ne želim da vjerujem. Ovim putem želim da naglasim da su to samo glupe i bezvezne glasine jer do toga siguran sam neće niti može doći. Poznavajući autoritet Unitet Tribunsa ne sumnjam da nekome smetaju, ali u te poslove njih ili bilo koga njima suparnih ne želim da ulazim niti me to zanima. Međutim, poznavajući određeni broj članova ovog Moto kluba iz Sanskog Mosta, znam da je nemoguće da se tako nešto desi. Znam da su u ovom klubu iz BiH momci koji strašno vole i poštuju ljiljane, koji su svake godine na putu za Srebrenicu i Potočare, svake godine na dženazi sa svim ostalim motoristima u Potočarima, često komuniciram s njima, prate i rad pokreta, patriote su na sve načine. Dakle, oni koji pišu gluposti i lažu evo da ih ovim putem razuvjerim da je takva informacija lažna, da United Tribunsi iz Sanskog Mosta ipak znaju za patriotizam, znaju za ljiljane, dolaze iz grada komandanta rahmetli Mehmeda Alagića i apsolutno je nepotrebno da im se podvaljuje takav angažman kad je Ceca u pitanju. Ja u to nevjerujem niti želim da vjerujem i garantujem da svoj rejting (ma kakav on kome bio, svako ima svoje mišljenje), ne bi stavljali na kocku za jednu Cecu za koju svi znamo da nema šanse da zapjeva ili izađe na binu niti u Sani a ni u ostalim gradovima koji su navedeni na spisku i zaokruženi. Znam neke momke među njima, znam da niau od tog posla iako au miješani i nema koga nema i odakle ih nema ali znam

I provjereno da neće stati iza takve organizacije. To što pojedinci lupetaju po društvenim mrežama slobodno zaobiđite

Takođe, gradovi poput Bihaća, Ključa, Tešnja, Gradačca, Zavidovića, Živinica, Kalesije su HEROJSKI gradovi u koje sam siguran ni Ceca a ni njeni menadžeri NEĆE NAĆI SAGOVORNIKE za bilo kakav vid njenog nastupa sa Šejlom. Velika Kladuša može biti upitna iz razloga da “Babo i Babini” u inat svima dozvole takav blam ker što bi nas ro čudilo kada je “Babo” sarađivao sa Arkanom tokom agresije protiv Bošnjaka i Armije RBiH.

Šejla kao Šejla, može i ima pravo na koncert gdje želi, to je njeno pravo bila pobjednik ili gubitnik, ona u svojoj zemlji to pravo ima, ali ono što joj nije trebalo je ta jedna jbna potvrda Beograda da ona zna pjevati. To je taj kompleks niže vrijednosti koji se nekada ispoljava u našem narodu. Apsolutno bespotrebno. Šejla koja ima perfektne glasovne mogućnosti i čak bolje nego cijeli onaj žiri skupa, dozvolila je sebi da joj je potrebna njihova potvrda da ona zna to što zna bolje od njih. Nevjerovatno. A zašto? Samo zato što su joj ovdje mogućnosti skraćene ili uskraćene i što ovdje malo ko cijeni talenat!

– Ovim putem, poruka Šejli. O takmičenju, mentorstvu ne želim puno, osim da ti nije trebala potvrda jednog Beograda i jedne udovice ratnog zločinca da znaš pjevati jer ti znaš jako dobro da pjevaš, perfektno. Da li ćeš i gdje organizovati svoje pobjedničke koncerte to je tvoja stvar a ko će ti doći na njih to je stvar pojedinaca, ali ono što je NAŠA, patriotska stvar, stvar preživjelih žrtava agresije i genocida, je to da ti poručujemo da u navedene zaokružene gradove ni ne pomišljaš dovoditi svoju mentoricu sa sobom jer će ti koncerti propasti i ostat će ti u lošem sjećanju onda i pobjeda i koncert i nastup i sve ostalo. Niko neće ostati miran niti će se složiti s tim da pokušaš dovesti jednu motivatorku ratnih zločinaca u naše gradove koji su čak rušeni i pljačkani i pustošeni a i ubijani baš od strane muža udovice Cece, ratnog zlikovca Arkana!

CECA neće nastupati u Sanskom Mostu ali ni u Bihaću i drugim gradovima. Neće i ne može!

PS: Teško je gledati da se naša djeca ponižavaju a vrhunski su pjevači, da idu po nekakve potvrde u Srbiju da su dobri pjevači. Sramno je i tužno gledati da u našoj zemlji talenti svake vrste propadaju a u drugim zemljama pa i po Evropi za malo vremena prave strašne rezultate, uspjehe, dostižu vrhove itd ali kod nas su potlačeni, neshvaćeni, odbačeni itd… rezultat toga je loša politika, loša ideologija svakog pojedinca koji kroji svoju ideologiju, ubijanje patriotizma i dovođenje svojih građana do ponižavanja. Razlog je taj što politički faktori nemaju osjećaj koliko je muzika bitna, izdavaštvo, jezik, kultura, država, itd nemaju pojma svega mi nemaju pojma!

PS: Teško je gledati da se naša djeca ponižavaju a vrhunski su pjevači, da idu po nekakve potvrde u Srbiju da su dobri pjevači. Sramno je i tužno gledati da u našoj zemlji talenti svake vrste propadaju a u drugim zemljama pa i po Evropi za malo vremena prave strašne rezultate, uspjehe, dostižu vrhove itd ali kod nas su potlačeni, neshvaćeni, odbačeni itd… rezultat toga je loša politika, loša ideologija svakog pojedinca koji kroji svoju ideologiju, ubijanje patriotizma i dovođenje svojih građana do ponižavanja. Razlog je taj što politički faktori nemaju osjećaj koliko je muzika bitna, izdavaštvo, jezik, kultura, država, itd nemaju pojma svega mi nemaju pojma!

A isto tako, masa je onih koji pate da se pokažu kako oni samo šire ljubav, kako oni samo u ljubav naroda vjeruju, kako su svi isti, pa onda kako NISU svi isti, pa onda mir mir mir niko nije kriv itd. Te patnje za drugim i drugačijim ima samo kod nas i to se siatemski mora iskorijeniti, na tome se mora institucionalno raditi a onda i pojedinačno

Nihad Aličković

AntiDayton pokret

 

Magazin

VIDEO Pomiješajte sodu s ovim čarobnim sastojkom a pločice i fuge bit će kao nove

Published

on

By

Kupaonica je jedna od onih prostorija u domu koju nam je najteže čistiti. To ne čudi jer je to i prostorija koja se najbrže prlja, tu su razne mrlje, kamenac, žutilo…Zato je jedini način kako bi bila besprijekorno čista, ribanje i ribanje. No, postoji li neki lakši način čišćenja? Pogotovo kada je riječ o kupaonskom podu na kojem su uglavnom pločice. Važno je znati da čišćenja takvog poda, nije dovoljno očistiti samo pločicu već i fugu gdje se skuplja jako puno prljavštine.

Jedna profesionalna čistačica kune se da jedan trik jako dobro djeluje u ovom slučaju, a najvažnije je pritom koristiti prave sastojke kako bi bilo što brži i učinkovitiji. Riječ je domaćem sredstvu za čišćenje pločica koje možete lako napraviti sami kod kuće. Sve što vam treba je soda bikarbona i vodikov peroksid. Recept je sljedeći: sastojke pomiješajte, izradite smjesu i četkom istrljajte fuge. Obrišite pod krpom i oduševit ćete se rezultatima i čistoćom.

@cleanthatup

A classic DIY grout cleaning recipe. 🧼 #cleantok #cleanthatup #howto #cleaninghacks #diycleaning #groutcleaning #satisfying

♬ Coffee Music – Cafe Music BGM channel

Inače, vodikov peroksid je sredstvo koje se često koristit u čišćenju kućanstva. On se prije koristio isključivo za liječenje rana i ogrebotina, a sada se pokazao kako izuzetno sredstvo za održavanje domaćinstva. Pokazalo se da djeluje kao dezinficijens koji ‘ubija‘ bakterije, gljivice i viruse na površinama. Izvrsno i uklanja većinu mrlja.

Portal House Digest tako piše kako uz pomoć vodikova peroksida možete jako dobro očistiti kuhinju. Za čišćenje kuhinje treba koristiti 3-postotni vodikov peroksid, a kada ga koristite obavezno nosite rukavice i prozračite prostor nakon što ste gotovi. Vodikov peroksid odličan je i za čišćenje stakala. Potrebno je samo malo količinu peroksida razrijediti s vodom, a zatim ga poprskati po prozorima i obrisati.

Vodikovim peroksidom možete očistiti i mašinu za suđe. Potrebno je napuniti malu šolju ovim proizvodom i staviti je na gornju ladicu prije nego što sljedeći put pokrenete ciklus pranja posuđa.

Važno je samo napomenuti da vodikov peroksid ne smijete nikad miješati sa sirćetom. Ta dva sastojka zajedno stvaraju opasnu kiselinu koja može biti otrovna i izazvati iritaciju grla, pluća, oči ali i kože.

Nastavi čitati

Magazin

Najraniji znak da vam šećer razara organizam: 1 simptom dijabetesa postaje svakim danom sve ozbiljniji

Published

on

By

Dijabetes tipa 2 je hronično stanje, pri čemu pankreas ne može da proizvede dovoljnu količinu insulina.

Iako se ovaj proces može činiti bezopasnim, s vremenom se poremete sve funkcije tijela. Visoki nivo šećera u krvi može ozbiljno da ošteti srce, oči, ali i bubrege.

Ključan korak u ovom slučaju je rano otkrivanje problema. Najraniji simptom je, tvrde ljekari, zamućen vid, koji svakim danom postaje sve ozbiljniji.

Dijabetes može da izazove zamagljen vid. Ovo stanje je poznato i kao dijabetesna retinopatija – rezultat je problema sa krvnim sudovima oko mrežnjače.

Kod većine pacijenata ovaj problem se razvija postepeno. Rano otkrivanje i odlazak kod ljekara može spasiti pacijenta ozbiljnijih problema kao što je potpuni gubitak vida.

U oku počne da se stvara višak tečnosti koji stvara zamućenje i smanjuje fokus. Ukoliko ovo stanje potraje nekoliko dana, vrijeme je da posjetite ljekara.

Stručnjaci naglašavaju i da zamagljen vid nije u 100 odsto slučajeva posljedica dijabetesa. On takođe može biti uzrokovan brojnim drugim stanjima, uključujući suhe oči, slabovidost ili infekciju.

U svakom slučaju, ljekari preporučuju redovnu kontrolu i praćenje svih signala koje nam organizam šalje.

Nastavi čitati

Magazin

Prva dama BiH objavila fotografiju sa Jill Biden: Zablistala u kreaciji bh. brenda

Published

on

By

Prva dama Bosne i Hercegovine, Mirela Bećirević, prisustvovala je u New Yorku na prijemu kojeg je organizirao predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Joe Biden s njegovom suprugom Jill.

U društvu supruga Denisa Bećirovića, predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine, prisustvovala je prijemu, a objavila je i fotografiju sa prvom damom Sjedinjenih Američkih Država Jill Biden, a za portal Radiosarajevo.ba je ekskluzivno otkrila i koju kreaciju je nosila.

 

Objavom slike, pobrala je brojne simpatije i komentare pratitelja i pratiteljki na društvenim mrežama koji su bili oduševljeni njenim stilom, a kao i uvijek briljirala je u odabiru outfita za svečanu prigodu.

Pojavila se u plavoj haljini u kojoj se i slikala sa Jill Biden, prvom damom Sjedinjenih Američkih Država. 

 

Za portal Radiosarajevo.ba, Mirela Bećirović iz New Yorka se javila i otkrila da je haljina kreacija domaćeg branda iz Srebrenika – Studio “Erdem”.

Dan ranije na prijemu kod prve dame Republike Turske, Emine Erdogan, nosila je predivnu haljinu sa cvijetnim dezenom.

Mirela Bećirović je jedna od ikona bosanskohercegovačkog stila, a svojim kombinacijama nastavlja oduševljavati javnost, kako ukusom, tako i elegancijom.

Radiosarajevo.ba

Nastavi čitati

Najčitanije