Connect with us

Magazin

Vozač ostavio sunčane naočale na instrument tabli, pogledajte šta ga je dočekalo

Published

on

Ovo jedan primjer u kojem su sunčane naočale zapalile automobil nakon što su bile izložene izravnoj sunčevoj svjetlosti u automobilu, piše BBC News.

Naime, vlasnik ih je ostavio na instrumentoj ploči, odmah ispod vjetrobranskog stakla. Vatrogasna i spasilačka služba Nottinghamshirea morala je reagirati na požar i upozorava ljude na ovaj tip opasnosti. Vatrogasci kažu da treba paziti da reflektirajući predmeti ne dođu na izravnu sunčevu svjetlost.

Ako se sunčeva svjetlost reflektira kroz staklo, može djelovati kao povećalo i u najgorem slučaju zapaliti materijale poput plastike, papira ili tkanine.

Naočale odlažite na sigurno mjesto, gdje neće biti na sunčevoj svjetlosti.

Magazin

VIDEO Ovako zvuči najskuplji Mercedes 190 u povijesti

Published

on

By

S CIJENOM od 714.000 eura spada u red najskupljih automobila s Mercedesovom osnovom.

Iako je Mercedes 190E nastao kao odgovor na BMW seriju 3 i svojevrsnu Mercedesovu interpretaciju „narodnog Mercedesa“, isti je taj model nudio i jednu od najboljih sportskih limuzina koju je asfalt ikad vidio.

Upravo ta izvedba dobiva nasljednika. Duhovni nasljednik 190E 2.5-16 Evo II je nastao u režiji HWA, a u odnosu na izvornik je širi i niži. I da, 190-ica je i dalje osnova modela. Ispod poklopca je sad 3.0 twin-turbo V6 s 450 KS i 550 Nm u kombinaciji s opcijskim Affalterbach paketom.

A ako ste se pitali kako ovaj automobil od 714.000 eura zvuči, savjetujemo da pogledate video. Prije sjednite i pojačajte zvuk. Debi automobila dogodio se u društvu izvornika što je samo po sebi dodatno uveličalo ovaj ionako fantastičan događaj. I za kraj recimo kako će samo 100 sretnika imati prilike posjedovati ovaj doista posebni 190.

Nastavi čitati

Magazin

VIDEO Pokazivao se u Audiju pa pomeo auto ispred sebe

Published

on

By

index.hr
Nastavi čitati

Magazin

Nije htio propustiti nastup: Alen Islamović došao na binu u kolicima nakon hitne operacije

Published

on

By

Na pozornicu se popeo uz pomoć štaka i priredio spektakl koji će dugo ostati u sjećanju publike

Alen Islamović, poznati muzičar i član legendarne grupe Bijelo dugme, hitno je operisan nakon što mu je pukla tetiva dok je igrao tenis. Operacija je obavljena u Somboru, a Islamović je uprkos svom zdravstvenom stanju stigao na Arsenal Fest u Kragujevcu u invalidskim kolicima.

Na pozornicu se popeo uz pomoć štaka i priredio spektakl koji će dugo ostati u sjećanju publike. Iako je morao sjediti i mirovati tokom cijelog nastupa, to ga nije spriječilo da izvede neke od najvećih hitova Bijelog dugmeta poput “Pljuni i zapjevaj, moja Jugoslavijo”, “Na zadnjem sjedištu moga auta”, “Doživjeti stotu” i “Ružica si bila”.

Islamović je na svom Instagram profilu podijelio svoje iskustvo i zahvalio se publici u Kragujevcu: “S potrganom Ahilovom tetivom i izvršenom operacijom prije četiri dana koja je obavljena u Somboru, stigao sam na koncert u Kragujevac 28. juna 2024. na proslavu 50 godina Dugmeta jer nisam htio propustiti tu prekrasnu večer. Kragujevac, hvala, bili ste fantastični.”

Nakon koncerta, Goran Bregović, također član Bijelog dugmeta, izrazio je svoje emocije: “Ima noći koje se pamte i onih koje se zaboravljaju. Nadam se da ćete ovu noć pamtiti,” poručio je prisutnima u publici.

Ovaj događaj podsjeća nas na snagu muzike i ljubavi između izvođača i publike, koja prevazilazi sve prepreke, pa čak i one fizičke. Alen Islamović je ovim nastupom pokazao da prava umjetnost nema granica i da će Bijelo dugme uvijek imati posebno mjesto u srcima svojih fanova.

Nastavi čitati

Najčitanije