Connect with us

BiH

Drama na zapadu BiH: Ušao u kafić sa kantom benzina pa zamolio prisutne da napuste objekat

Published

on

Kako se nezvanično saznaje, Novljanin Siniša Bajić uhapšen je zbog sumnje da je u kafić u Bosanskom Novom unio kantu benzina koju je polio po objektu, a zatim zapalio.

Prema riječima svjedoka, Bajić je jučer oko 17 sati ušao u kafić “Star” noseći benzin, nakon čega je zamolio prisutne goste da napuste objekat.

Nakon što su gosti izašli, on je počeo da posipa benzin po objektu, usljed čega je radnik kafića uspio da ga savlada, ali je prilikom sukoba, Bajić ipak izazvao požar u kojem je u potpunosti izgorio ugostiteljski objekat.

Motiv podmetanja požara je još uvijek nepoznat.

Međutim, u gradu kruže priče da su između njega i vlasnika kafića postojale nesuglasice lične prirode.

Iz Policijske uprave Prijedor su potvrdili da je zbog požara uhapšena jedna osoba te da su vatrogasci u međuvremenu lokalizovali požar, te da nije bilo povrijeđenih lica.

BiH

VIDEO Samo kod nas: Lopov zvao policiju jer ga je savladao radnik radnje u kojoj je krao

Published

on

By

U jutarnjim satima dogodio se pokušaj krađe u jednoj od sarajevskih prodavnica u centru grada. Brzom reakcijom uposlenika lopov je savladan i uhapšen.
Kao što se može vidjeti snimku koji je objavio portal Crna-Hronika, nakon što je savladan, lopov je pozivao u pomoć sarajevsku policiju da ga “spase”.

“Lopov zvao policiju jer ga je savladao radnik radnje u kojoj je krao. Mjesto radnje centar Sarajeva ulica Ferhadija. Savladan od strane uposlenika radnje koja je oštečena, brzom intervencijom policije, uhapšen.” – izjavili su svjedoci za portal Crna-Hronika.

Nastavi čitati

BiH

(VIDEO) Pogledajte apokaliptične prizore superćelijske oluje koja je pogodila jug BiH: Zastrašujuće je…!

Published

on

By

Olujni vjetar je, uz jaku kišu, lomio drveće, dizao crijep sa krovova kuća i zgrada, kidao stubove od struje, a oštećeno je i nekoliko automobila

Trebinje i njegovu okolinu rano jutros zahvatilo je jako nevrijeme koje je ovom kraju nanijelo velike štete.

Olujni vjetar je, uz jaku kišu, lomio drveće, dizao crijep sa krovova kuća i zgrada, kidao stubove od struje, a oštećeno je i nekoliko automobila.

Najjači udari vjetra dostizali su 100 kilometara na sat, a dijelovi Trebinja ostali su bez struje.

Snimci nevremena koji su objavljeni na društvenim mrežama, najbolje dočaravaju razmjere ove kataklizme.

Na jednom od snimaka na stranici Hercegovina meteo objavljen je snimak dolaska oluje u Trebinje, koja, kako je neko primijetio, izgleda kao prizor iz horror filma.

Drugi video prikazuje razmjere olujnog nevremena u gradu na Trebišnjici, koje je, kako se ističe, nosilo sve pred sobom.

U opisu stoji: Superćelijska oluja i orkanski vjetar ovog jutra u Trebinju”.

Snimak iz Bileće, kako se navodi na ovoj stranici, donosi apokaliptične prizore superćelijske oluje u toj opštini. Vjetar je, ističe se, dostizao uraganske udare.

oslobodjenje

Nastavi čitati

BiH

Slučaj u BiH: Šef se odlučio obračunati sa nezadovoljnim radnicima, jednog teško povrijedio

Published

on

By

U jutarnjim satima današnjeg dana odvijala se prava drama u jednom poslovnom objektu u Vitezu kada je pomahnitali šef odlučio pravdu uzeti u svoje ruke i obračunati se sa nezadovoljnim radnicima.
Rezultat obračuna, šef proizvodnje uhapšen a jedan radnik teško povrijeđen.

Odmah su se oglasili iz Bošnjak Komerc.

“Želimo reći da firma, niti podržava, niti odobrava bilo koji oblik nasilja. Obračun se desio između između šefa proizvodnje (koji nije niti vlasnik, niti direktor poduzeća, nego također zaposlenik) i još jednog zaposlenika.

Zaposlenik koji je nasrnuo na drugoga će uredno odgovarati za to u skladu sa propisima, a okolnosti koje su dovele do fizičkog obračuna, će tek biti istražene i za njih će biti poduzete određenje radnje.

Nakon što se završi detaljna istraga i utvrde razlozi koji su doveli do obračuna, bit će poduzete sankcije prema sudionicima” – izjavili su iz kompanije Bošnjak Komerc, piše Crna-Hronika.

Nastavi čitati

Najčitanije