Connect with us

Magazin

Pojavila se snimka Gvardiola kako partija na Viru i pjeva s Osmanom Hadžićem

Published

on

JOŠKO Gvardiol je nakon Eura otišao na Vir, gdje je snimljen kako partija uz narodnjačke hitove.

Na Instagramu je osvanula snimka Gvardiola kako u jednom virskom klubu pjeva hit Osmana Hadžića Ti mene ne voliš zagrljen s legendarnim folkerom.

 

Čini se da je 22-godišnji nogometaš uzeo predah od naporne nogometne sezone koja je okončana prije nekoliko dana.

Podsjetimo, Hrvati su okončali takmičenje u grupi B Evropskog prvenstva u Njemačkoj na trećem mjestu sa dva osvojena boda.

Za prolaz u osminu finala su morali pobijediti Italiju, no primili su gol u 98. minuti susreta i ispali su sa Eura.

Magazin

Većina ne zna šta gazirana voda radi vašem tijelu

Published

on

By

Prirodne gazirane vode su bogate otopljenim mineralima poput natrijuma, hlorida, kalcijuma, joda i kalijuma, čiji sastav određuje okus i ljekovita svojstva. Preporučuju se za hidrataciju tokom pojačanog znojenja te u slučajevima dehidracije.

Gazirana voda je osvježavajući napitak koji osim hidratacije ima i druge zdravstvene benefite: pomaže u regulaciji tjelesne težine, podstiče probavu, poboljšava funkciju bubrega, reguliše tjelesnu temperaturu, koncentraciju i pozitivno utiče na raspoloženje.

PH vrijednost gazirane vode je između tri i četiri, što je blago kiselo, ali ne utiče na ukupnu kiselost tijela, kao što bi mnogi pomislili, piše “Krstarica”.

Mnogi to ne znaju, ali gazirana voda takođe može povećati nivo leptina i podstaći osjećaj sitosti, što je čini korisnom za kontrolu apetita i podršku raznim vrstama dijeta.

Ipak, preporuka je da se velike količine mineralne vode ne konzumiraju odmah nakon intenzivne tjelesne aktivnosti ili treninga, kako bi se izbjeglo eventualno narušavanje ravnoteže elektrolita u organizmu.

Nastavi čitati

Magazin

VIDEO Nabrijanim BMW-om jurio preko 300 km/h na njemačkoj autocesti

Published

on

By

AKO POSTOJI nešto što BMW M3 CS ne treba, onda je to više snage.

BMW kaže da twin-turbo šest-cilindrični motor ispod haube proizvodi 543 KS, ali iza volana, čini se kao da ima više od 600 konja.

Ovaj u videu ima 750 KS, što je dovoljno da auto postigne svoju elektronski ograničenu maksimalnu brzinu u tren oka, piše Index.hr.

U tren oka do 304 km/h

YouTube kanal AutoTopNL uspio je provesti neko vrijeme iza volana ovog M3 CS-a, koji je modificirao H&H Performance, radionica u sjevernoj Njemačkoj.

Vozač nije gubio vrijeme i odmah je ubrzao, izlazeći na njemačku autocestu, gdje na dijelovima nema ograničenja brzine, kako bi testirao gornje granice ovog BMW-a.

Ono što slijedi su nekoliko minuta ponovljenih ubrzavanja, svako završava zbog prometa ili zato što auto doseže svoj elektronski limit brzine od 304 km/h.

Čini se da može i brže

Čini se da bi ovaj M3 mogao ići i mnogo brže od postavljenog limita. Jasno je sa snimke da auto još vuče svaki put kad postigne brzinu od 300-tinjak km/h.

Vrlo vjerojatno može i preko 320 km/h kada bi mu se to omogućilo, sa strane podešavanja performansi i osiguravanja slobode, odnosno sigurnosti na cesti.

Nastavi čitati

Magazin

VIDEO Majstorski potez vozača Lamborghinija ostavio publiku u ekstazi

Published

on

By

KAD SU SVI već vidjeli (još jedan) Lamborghini na putu u vječna lovišta, vozač je majstorskim potezom izveo čudo i spasio automobil.

Mnogi misle kako utrke ubrzanja nisu zahtjevne, a donedavno su neki mislili i da su bezopasne. Nažalost, posjetitelji osječkog street racea to su saznali na težak i za neke vrlo neugodan način.

U ovom slučaju gdje je publika izmještena, a između njih se nalazi snažna barijera, velike opasnosti za publiku nema. Ipak, nije lijepo vidjeti nesreću, a kamoli one u kojima uz lim stradaju i vozači. Ovdje su doslovno centimetri nedostajali od udarca u zaštitni zid.

Vozač tuniranog Lamborghinija Huracana izveo je nevjerojatan potez na utrci ubrzanja u Australiji, za dlaku izbjegavši zid koji bi uništio talijansku egzotiku. Tunirani Lamborghini s dvije turbine i preko 1500 KS snage je odmjerio s Mitsubishijem Lancerom Evo VIII čiji je vozač mogao samo gledati kako Lamborghini vozi “po rubu“.

Na sreću, odličnim refleksima i znanjem vozač je nakon što se automobil okrenuo za 180 stupnjeva ipak uspio vratiti kontrolu nad Lamborghinijem. Publika je nagradila vozača za ovaj majstorski potez navijanjem i aplauzom.

 

 

Index.hr

Nastavi čitati

Najčitanije