Connect with us

Sport

VIDEO Bellingham zgrozio potezom nakon gola, tvrdi da je svijet pogrešno protumačio poruku

Published

on

Reprezentativac Engleske Jude Bellingham zgrozio je fudbalsku javnost potezom nakon pogotka za 1:1 u susretu osmine finala Europskog prvenstva protiv Slovačke, koji je završio 2:1 u korist Gordog Albiona.

Engleski superstar naišao je na brojne osude nakon što se Internetom počela širiti snimka u kojoj dlanom pokazuje u smjeru međunožja, pa je ubrzo stiglo objašnjenje.

Bellingham tvrdi da ni na koji način nije želio pokazati nepoštovanje prema reprezentaciji Slovačke, te da je svijet pogrešno protumačio njegovu poruku.

Video pogledajte OVDJE.

 

“Radi se o internoj šali, gest je posvećen bliskim prijateljima koji su bili na utakmici. Poštujem slovačku momčad i način na koji su igrali danas”, napisao je Bellingham na društvenim mrežama u večernjim satima.

ku momčad i način na koji su igrali danas”, napisao je Bellingham na društvenim mrežama u večernjim satima.

Radiosarajevo.ba

 

Sport

UEFA odlukom razbjesnila Turke: Demiral suspendovan, Bellinghamu istovremeno “samo” uslov

Published

on

By

Krovna kuća evropskog nogometa (UEFA) upravo je saopćila kazne za nogometne saveze i nogometaše zbog posljednjih incidenata na Evropskom prvenstvu, a to zasigurno neće s radošću biti dočekano u Turskoj.

Iako je Nogometni savez Turske kasno sinoć demantovao tu vijest, UEFA je ipak kaznila stopera Turske Meriha Demirala s dvije utakmice suspenzije.

Demiral je proslavio golove protiv Austrije pokazivanjem simbola “Sivih vukova”, ultranacionalističke turske grupe. Poručio je kako se ne kaje te se nada da će još golova proslaviti na isti način.

UEFA je upravo saopćila da je Demiral suspendovan na dvije utakmice reprezentacije za koje bi inače imao pravo nastupa.

“Suspendovan je zbog kršenja općih načela ponašanja, kršenja osnovnih pravila pristojnog ponašanja, narušavanje nogometa kao sporta te korištenje sportske priredbe za promociju stvari koje nemaju sportski karakter”, stoji u zvaničnom saopćenju UEFA-e.

To znači da Demirala neće biti na terenu u četvrtfinalu Evropskog prvenstva protiv Nizozemske, ali i u potencijalnom polufinalu ukoliko Turska prođe dalje.

No, za razliku od Demirala, nije se isto dogodilo zvijezdi engleske nogometne reprezentacije Judeu Bellinghamu, koji je također bio pod istragom zbog načina na koji je proslavio gol protiv Slovačke.

Bellingham je gol protiv Slovačke proslavio na krajnje neprimjeren i prost način, ali je dobio samo uslovnu kaznu od suspenzije na jednu utakmicu.

“Kazna je 30.000 eura za Judea Bellinghama i suspenzija na jednu utakmicu. Navedena suspenzija ne provodi se odmah i podliježe uslovnom periodu od jedne godine zbog povrede osnovnih pravila pristojnog ponašanja”, navodi se na sajtu UEFA-e za disciplinska pitanja.

Engleski nogometni savez kažnjen je s još 11.000 eura zbog nereda koje je proizvela publika te paljenja vatrometa.

klix

Nastavi čitati

Sport

Bajraktarević o mogućem igranju za BiH: Ponosan sam što sam Bosanac, to bi bilo sjajno

Published

on

By

Jedan od najboljih mladih fudbalera u Americi Esmir Bajraktarević (19) je za tamošnje medije govorio o mogućem igranju za Bosnu i Hercegovinu.

Esmir je rođen u SAD, član je Olimpijske selekcije SAD (U23), debitovao je i za A reprezentaciju, ali ima pravo nastupa za BiH zbog svog porijekla.

“Iskreno, veoma sam ponosan što sam Bosanac. Igranje za nacionalni tim je definitivno nešto o čemu sanjam još dok sam bio mali.

Mislim, nisam sada spreman još uvijek da najavim nešto, ili da kažem nešto više, ali da, ponosan sam što sam Bosanac, to bi bilo sjajno“, rekao je Bajraktarević za The Blazing Musket.

Bajraktarević, koji primarno igra na poziciji desnog krila, je ove sezone odigrao 16 utakmica u MLS-u za New England Revolution te zabio dva gola.

Ugovor sa New Englandom ima do 31. decembra 2025. godine uz mogućnost produženja na još jednu godinu. Njegova trenutna tržišna vrijednost iznosi dva miliona eura.

Inače, Esmir je u maju prošle godine za Reprezentacija.ba portal istakao da bi jednog dana volio igrati za Zmajeve.

“Bila mi je čast igrati te utakmice, odrastao sam ovdje, ali ipak nisam ni zaboravio porijeklo. Odrastao sam u bosanskoj kući, kući u kojoj se njeguju naši običaji, već sa pet godina sam gledao Džekine utakmice, haha. Duboko u meni je Bosna i Hercegovina i svakako da bih volio jednog dana igrati za Zmajeve“, kazao nam je Esmir.

Nastavi čitati

Sport

Dodik uručio odlikovanja Jokiću i Bogdanoviću za promociju košarke u Republici Srpskoj i Srbiji

Published

on

By

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je jučer posjetio košarkaške reprezentativce Srbije koji se u Staroj Pazovi pripremaju za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu.

Uručio im je ukaze o odlikovanju za vrhunska dostignuća u košarci koja doprinose opštem napretku, afirmaciji i promociji tog sporta u Republici Srbiji i Republici Srpskoj.

“Posjetio sam danas košarkaše Srbije u sportskom centru u Staroj Pazovi gdje se pripremaju za predstojeće Olimpijske igre u Parizu.

Uručio sam im ukaze o odlikovanju za vrhunska dostignuća u košarci koja doprinose opštem napretku, afirmaciji i promociji tog sporta u Republici Srbiji i Republici Srpskoj, piše Klix.

Ordenom zastave Republike Srpske sa zlatnim vijencem odlikovao sam Nikolu Jokića, košarkaša Denver Nuggetsa, prvog Srbina proglašenog za najkorisnijeg igrača NBA lige i trostrukog osvajača nagrade za najboljeg košarkaša najjače košarkaške lige na svijetu te Bogdana Bogdanovića, košarkaša Atlanta Hawksa, koji od 2017. godine nastupa u košarkaškoj NBA ligi, trostrukog osvajača nagrade za najboljeg košarkaša u Srbiji i kapitena Košarkaške reprezentacije Srbije.Ordenom Njegoša i reda sam odlikovao Košarkaški savez Srbije, Svetislava Pešića, košarkaša, trenera i selektora košarkaške reprezentacije Srbije te Predraga Danilovića, košarkaša i predsjednika Košarkaškog saveza Srbije”, napisao je Dodik na društvenim mrežama.

Nastavi čitati

Najčitanije