Connect with us

BiH

(VIDEO) Pogledajte apokaliptične prizore superćelijske oluje koja je pogodila jug BiH: Zastrašujuće je…!

Published

on

Olujni vjetar je, uz jaku kišu, lomio drveće, dizao crijep sa krovova kuća i zgrada, kidao stubove od struje, a oštećeno je i nekoliko automobila

Trebinje i njegovu okolinu rano jutros zahvatilo je jako nevrijeme koje je ovom kraju nanijelo velike štete.

Olujni vjetar je, uz jaku kišu, lomio drveće, dizao crijep sa krovova kuća i zgrada, kidao stubove od struje, a oštećeno je i nekoliko automobila.

Najjači udari vjetra dostizali su 100 kilometara na sat, a dijelovi Trebinja ostali su bez struje.

Snimci nevremena koji su objavljeni na društvenim mrežama, najbolje dočaravaju razmjere ove kataklizme.

Na jednom od snimaka na stranici Hercegovina meteo objavljen je snimak dolaska oluje u Trebinje, koja, kako je neko primijetio, izgleda kao prizor iz horror filma.

Drugi video prikazuje razmjere olujnog nevremena u gradu na Trebišnjici, koje je, kako se ističe, nosilo sve pred sobom.

U opisu stoji: Superćelijska oluja i orkanski vjetar ovog jutra u Trebinju”.

Snimak iz Bileće, kako se navodi na ovoj stranici, donosi apokaliptične prizore superćelijske oluje u toj opštini. Vjetar je, ističe se, dostizao uraganske udare.

oslobodjenje

BiH

Poznat identitet žene (32) koja je poginula u stravičnoj nesreći u Tuzli

Published

on

By

Stravična saobraćajna nesreća desila se jučer u tuzlanskom naselju Solina, a tom prilikom život je izgubila 32-godišnja motociklistkinja Vanesa Tomić.

Tom prilikom su lakše povrijeđene još dvije osobe, piše Avaz.

– Oko 18:00 sati u naselju Solina, grad Tuzla dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo Nissan i motocikl Gilera. U ovoj saobraćajnoj nezgodi smrtno je stradala 32-godišnjakinja koja je upravljala motociklom, a čiju smrt je na licu mjesta konstatovao ljekar Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla, dok su vozač putničkog motornog vozila (1973) i njegova saputnica zadobili lake tjelesne povrede konstatovane od strane ljekara JZU UKC Tuzla – saopćeno je jučer iz Uprave policije MUP-a TK.

 

Nastavi čitati

BiH

Nedim Sladić donosi detaljnu vremensku prognozu: Kratko, a i jasno – sa svježinom smo završili

Published

on

By

Poznati bh. meteorolog Nedim Sladić putem zvaničnog Facebook profila objavio je detaljnu vremensku prognozu za naredni period.

“Kratko, a i jasno – sa svježinom smo završili. U sedmici ispred nas (pogotovo od srijede, 10.07) očekujemo izuzetno visoke temperature zraka, kao i pojavu toplih noći. Nedostatak svježine bit će prisutan i danju i noću pa će se ponovo teže spavati. S obzirom na to da najmanje pet dana zaredom srednja dnevna temperatura zraka odstupa za više od 5 °C, ispunjeni su uslovi za drugi toplotni val ovog ljeta”, naveo je.

Potom je dodao:

“Vrijednosti dnevnih temperatura zraka su uglavnom u rasponu od 35 do 41 °C, dakle slično kao i u proteklih 5 do 10 godina. Period će pratiti i sparina. S obzirom na to da Srebrenica pada u ovaj period, nije zgoreg razmotriti više stanica za vodu te obezbjediti Majkama i posjetiocima skloništa od direktnog jakog sunca u najtoplijem dijelu dana s obzirom na to da će nadležna tijela i hidrometeorološki zavodi sigurno izdati niz smjernica vezanih za ovaj toplotni val u narednim danima. Manji pad temperature zraka je moguć oko polovine jula. Jače zahlađenje sada nije izgledno u doglednom periodu. Ko planira godišnji odmor, odlazak na more je i više nego povoljan, naročito ako gledate izbjeći kišu, a temperature mora će uskoro biti u rangu onih koja su tipična za jugoistočnu Aziju (većinom od 26 do 28 °C).”

Nastavi čitati

BiH

U jezeru se utopio 35-godišnji Almedin Jusić, poznat termin dženaze

Published

on

By

Iza Almedina su ostali otac, majka, sestra, supruga i dvoje djece, mnogobrojna rodbina i prijatelji

U tragičnom događaju koju se desio jučer na jezeru Nula kod Vareša život je izgubio Almedin Jusić (35) iz Breze, saznaje portal Avaza.

-U jezeru Nula kod Vareša došlo je do utapanja A. J., rođen 1989. godine, iz mjesta Trtorići, općina Breza. O svemu je obaviješten dežurni tužilac – rekao je Valentić jučer za portal Avaza.

Tijelo nastradalog je izvučeno iz jezera, a policija je obavila uviđaj.

Dženaza Almedinu Jusiću će se klanjati danas u 17:15 sati na mezarju u mjestu Trtorići kod Breze.

Iza Almedina su ostali otac, majka, sestra, supruga i dvoje djece, mnogobrojna rodbina i prijatelji.

Nastavi čitati

Najčitanije