Connect with us

Sport

Dodikov megafon “bljuje vatru” jer BHRT nije emitovao dodjelu medalje Đokoviću – “Himnu ‘Bože pravde’ slušati ćete sve češće”

Published

on

“Činjenica da BHT nije emitovao dodjeljivanje zlatne medalje Novaku Đokoviću i intoniranje himne ‘Bože pravde’ je bruka i sramota, i još jedan direktan pokazatelj i dokaz da BHT nikako nije televizija svih u BiH, već isključivo samo jednog malog dijela Federacije BiH”, izjavio je za Srnu delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević.

Kovačević je rekao “da ova bruka i sramota ide na njihov obraz, ali ništa ne može zaustaviti veliko slavlje svih građana RS-a, svih građana Srbije, i velike većine svijeta koja je danas svjedočila da je Novak Đoković najbolji sportista svih vremena ikada na svijetu.”

“Očigledno je da na BHT nisu mogli podnijeti da čuju himnu ‘Bože pravde’, ali evo, da im, i mi iz Republike Srpske, obećamo da će u narednom periodu najljepšu himnu ‘Bože pravde’ slušati sve češće i češće”, rekao je za Srnu Kovačević, koji je i glasnogovornik SNSD-a.

Najbolji srbijanski teniser Novak Đoković, podsjećamo, osvojio je zlato na Olimpijskim igrama u Parizu, savladavši u finalnom meču Španca Carlosa Alkaraza sa 2:0 u setovima (7:6, 7:6).

Olimpijsko zlato bilo je jedino odličje koje je nedostajalo Đokoviću, rekorderu po broju grand slem titula i po broju sedmica provedenih na prvom mjestu ATP liste.

Nakon prenosa teniskog meča, BHT nije emitovala dodjeljivanje olimpijskog zlata, nego je program nastavljenjem emitovanjem vijesti.

Sport

Jakirović o potopu Dinama: Dali bi nam 20 da su mogli, neka udare po meni

Published

on

By

Zagrebački Dinamo katastrofalnim porazom je započeo novu sezonu Lige prvaka, koja se igra u novom formatu, a na Allianz Areni je poražen od Bayern sa nestvarnih 9:2.
Drugi je to vezani poraz za Modre nakon onog protiv Hajduka u velikom hrvatskom derbiju, a komentar na utakmicu i najteži evropski poraz Dinama u historiji dao je trener Sergej Jakirović.”Teška večer, Bayern je drugi svijet za nas. Pokušali smo nešto, u prvom poluvremenu je to bilo slabije, nismo mogli ništa na lopti. Bayern nam ništa nije dozvolio, na poluvremenu smo htjeli biti okomitiji, igrati kao da je 0:0. Smanjili smo na 3:2, probudili neku nadu, imali priliku preko Pjace, ali smo pogriješili što smo pomislili da se možemo s njima natrčavati”, rekao je poslije utakmice Jakirović, prenose hrvatski mediji.

Sipao je hvalospjeve na račun Bavaraca i priznao da je na kraju ekipa samo gledala kako da primi što manje golova.

“Oni sve vide, razigraju nas kao u rukometu, golovi, penali… gledali smo kako primiti što manje. Ne znam je li baš ovakva razlika, ali je težak poraz. S ovoliko iskustva u ekipi smo morali biti bolji. I priznati da su bolji od nas, da moramo jednostavnije i brže, ovo je bio vrhunski evropski nogomet Bayerna. Igrači? Teško im je, žao im je. Mogli smo pametnije, malo se povući. Nema druge stvari u nogometu, vidiš gdje ste u odnosu na vrh Evrope. Trebamo više raditi”, dodao je Jakirović.

Kazao je Jakirović i kako je imao osjećaj da bi Bayern dao 20 golova da je mogao.

“Bayern je nemilosrdan. Da su mogli da nam zabiju 20, zabili bi. U ovom trenutku to je prevelika razlika u odnosu na nas”, istakao je Mostarac na klupi Dinama.

Dobio je i pitanje o mogućem odlasku s klupe Dinama, ako bi tako odlučili čelnici kluba.

“To nije pitanje za mene. Otkad sam došao u Dinamo, prošao sam sito i rešeto. Sve mi je jasno, neka udare po meni, s time nemam problema. Radim najbolje što mogu, kad osjetim da me igrači ne prate, sam ću to riješiti. Pričao sam već s igračima, ohrabrio sam ih. Nevistića pogotovo, primio je devet golova, ali je imao sjajnih obrana. Ljudi su nam 30 puta pucali po golu, to je svake tri minute. Previše”, zaključio je Jakirović.

Nastavi čitati

Sport

Safet Sušić o Ahmedhodžiću: Bruka je da se otac oglašava, ali neke stvari…

Published

on

By

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je duele Lige nacija protiv Mađarske i Nizozemske, a osvojen je jedan bod u Budimpešti, dok smo u Eindhovenu poraženi.

Prašinu u javnosti digao je slučaj Anela Ahmedhodžića, koji se povukao iz reprezentacije nakon prepirki sa stručnim štabom Zmajeva.

Nakon svega, Emir Spahić je javno rekao da su za njega vrata zatvorena i da se ne može birati kad će se igrati za reprezentaciju.

Safet Sušić je u intervjuu za Reprezentacija.ba komentarisao slučaj Anela, ali i druge stvari oko reprezentacije:

“A što se tiče ovog momka iz Sheffielda… Po meni i vi novinari griješite. Nisam nikada vidio kada neki igrač ima problem da se zove njegov otac, brat, supruga. Karikiram. Bruka je da se jedan otac oglašava uopšte kada su te stvari u pitanju. On je s tim imao problema i ranije kada je selektor bio Hadžibegić. Sigurno je da se radi o jako dobrom igraču, kada si trener nekada moraš i zažmiriti na neke stvari, ali nedisciplina, nejavljanje na telefon…, to su stvari koje ne bih tolerisao ni ja. Nadam se da se neće mnogo osjetiti njegovo odsustvo.”

Kompletan intervju pročitajte na Reprezentacija.ba portalu.

Nastavi čitati

Sport

Večeras počinje revolucija u Ligi prvaka: Novi format, stari favoriti

Published

on

By

Večeras će u 18:45 sati početi nova sezona Lige prvaka, moglo bi se reći i historijska po mnogo čemu.

Od ove sezone elitno evropsko klupsko takmičenje neće biti u svom prepoznatljivom formatu sa osam grupa po četiri ekipe, na što će se, sasvim sigurno, trebati naviknuti.

Povećan je i broj ekipa, te ćemo ove sezone u Ligi prvaka umjesto 32 gledati 36 ekipa koje će biti sve zajedno na jednoj tabeli.

Svaka ekipa će u ligaškom dijelu takmičenja odigrati po osam utakmica protiv protivnika koje je dobila u žrijebu 29. augusta, a osam prvoplasiranih će se plasirati direktno u osminu finala. Ekipe od 9. do 24. mjesta nakon osam odigranih kola će se plasirati u play-off za osminu finala.

Posljednjih 12 ekipa na tabeli će završiti svoje učešće u Evropi ove sezone, što znači da više nema prelaženja u Evropsku ligu kao što je bio slučaj u prethodnim sezonama.

Prvo kolo Lige prvaka igrat će se od utorka do četvrtka, a preostalih sedam kao i do sada, utorkom i srijedom.

Posljednje kolo na rasporedu je 29. januara, a nokaut-faza počinje 11. februara. Finale se igra 31. maja na Allianz Areni.

I dok je format takmičenja novi, favoriti za titulu su ostali i dalje isti klubovi. Manchester City, Real Madrid, Arsenal i Bayern prednjače po svjetskim kladionicama, a kao pritajene favorite bookmakeri vide Barcelonu, Inter, Liverpool i PSG.

Ove sezone u Ligi prvaka ćemo imati šest reprezentativaca i potencijalnih reprezentativaca Bosne i Hercegovine – Ermedina Demirovića u Stuttgartu, Amara Dedića u Salzburgu, Seada Kolašinca u Atalanti, Jusufa Gazibegovića u Sturmu, Alena Mustafića u Slovanu iz Bratislave, te Luku Menala u Dinamu.

Također, boje BiH branit će i naš najbolji sudija Irfan Peljto koji će u prvom kolu dijeliti pravdu na utakmici između Club Bruggea i Borussije iz Dortmunda.

Što se tiče ekipa iz regiona, ove sezone u ligi prvaka će učestvovati Crvena zvezda i Dinamo. Zvezda će igrati protiv Barcelone, Intera, Benfice, Milana, PSV-a, Young Boysa i Monaca, dok će Dinamo igrati protiv Borussije, Bayerna, Milana, Arsenala, Celtica, Salzburga, Monaca i Slovana.

Današnji parovi Lige prvaka:

Juventus – PSV 18:45

Young Boys – Aston Villa 18:45

Milan – Liverpool 21:00

Bayern – Dinamo 21:00

Real Madrid – Stuttgart 21:00

Sporting – Lille 21:00

Klix

Nastavi čitati

Najčitanije