Connect with us

Magazin

VIDEO Ena Adrović je Miss Federacije BiH za 2024. godinu

Published

on

Ena Adrović izabrana je za Miss Federacije BiH za 2024. godinu na svečanosti u Bosanskom kulturnom centru u Živinicama.

Meliha Tursunović je Miss ABC Models Searcha, Adna Korjenić je Miss interneta, a Nejra Kovačević je Miss televotinga.

Ukupno se 15 djevojaka plasiralo u finale i idu na takmičenje za Miss Bosne i Hercegovine: Ena Trnačević (Tuzla), Suhejla Hadžić (Vitez), Adna Korjenić (Sarajevo), Imelda Felić (Bihać), Meliha Tursunović (Živinice), Dalija Zulić (Bihać), Nejra Kovačević (Tuzla), Ena Adrović (Živinice), Adna Mulaosmanović (Tuzla), Ejla Hodžić (Sarajevo), Katarina Crvenković (Brčko), Elma Hodžić (Živinice), Fatima Šakanović (Orašje), Laura Naletilić (Mostar) i Iman Dželmo (Mostar).

federalna.ba

Magazin

VIDEO Volkswagen najavio Tayron, premijera za manje od mjesec dana

Published

on

By

PRETPOSTAVLJA se da će Volkswagen ponuditi model koji je već pripremio za kinesko tržište.

Naime, europski Tayron trebao bi biti ono što je Tayron L u Kini, a u gami bi trebao zamijeniti Tiguan Allspace. Premijera je zakazana već za 10. listopada, a model će navodno biti komercijaliziran i u Americi.

Logično, Tayron će biti duži od Tiguana, a time i osjetno prostraniji. Smješten na pola puta između Tiguana i Touarega, u Volkswagenu novi model predstavljaju kao sofisticirano i nadasve svestrano rješenje.

 

Uz najavne skice koje sugeriraju crossoverski dizajn, Volkswagen je objavio i kratak teaser video koji otkriva stražnji kraj vozila s animiranom LED grafikom, spojenim svjetlima i osvijetljenim amblemom marke.

Kao orijentir recimo da Tayron L za kinesko tržište u dužinu mjeri 4684 mm, što ga čini 133 mm dužim od Tiguana. Model je postavljen na MQB platformu, a po svemu sudeći, imat će potpunu paletu klasičnih motora s unutarnjim izgaranjem.

 

Uz TSI i TDI opcije, realno je očekivati i bar jednu plug-in hibridnu opciju. U tom slučaju računajte na doseg od 100 km i maksimalnu snagu sustava od 272 KS. Više informacija očekujemo u narednim danima prije skorašnje premijere.

Index.hr

Nastavi čitati

Cazin

Svečano na stadionu Krajine: Cazinjanin Sandi Nuhić doveo mladu na stadion (VIDEO)

Published

on

By

Sandi Nuhić, igrač FK Krajina, uplovio je u bračne vode i svoj najsretniji dan odlučio proslaviti na neobičan način – na stadionu svog kluba. Ova posebna svadbena svečanost okupila je prijatelje, saigrače i članove kluba, stvarajući jedinstvenu atmosferu koja je spojila ljubav prema sportu i ljubav prema partnerici.

Na stadionu Krajine, gdje je Sandi proveo brojne važne trenutke svoje karijere, odabrano je da se održi dio svadbene ceremonije. Ovaj gest nije samo simbolizirao njegovu strast prema fudbalu, već i povezanost s timom koji mu je pružio podršku kroz sve uspone i padove.

Ova proslava nije samo bila emotivni trenutak za mladoženju, već i prilika za članove kluba da se još više zbliže i proslave zajedništvo koje ih povezuje. FK Krajina se još jednom pokazao kao prava fudbalska porodica, a svi prisutni su zajedno uživali u slavlju koje će se dugo pamtiti.

Sandi Nuhić je tako na originalan način spojio svoj sportski i lični život, ostavljajući svima inspiraciju da ljubav prema sportu i zajedništvu uvijek njeguju.

Nastavi čitati

Magazin

VIDEO Šejla Zonić objavila prvu pjesmu: Riječ “Dert” će se najviše guglati do kraja godine

Published

on

By

Bh. pjevačica i pobjednica prošlosezonskog izdanja “Zvezda Granda” Šejla Zonić predstavila je svoju prvu pjesmu – Dert.

 

Osim što ju je otpjevala, Zonić se potpisuje i kao tekstopisac, i kao kompozitor pejsme, sa kojom je odlučila da se predstavi nakon takmičenja.

– Pjesma je satkana od moderne elektronske pop muzike i zvuka instrumenta saza, upotpunjena pjevačkom melodijskom linijom, koja je obogaćena tradicionalnim melizmima, što upravo daje jedan savremen autentičan zvuk koji spaja tradicionalno i savremeno.

Saz je poseban začin u pjesmi, a svojom sjajnom umetnošću upotpunio ju je Mladen Pecović – sa ponosom ističe Šejla za “Grand“.

 

Aranžman, miks i mastering potpisuje Marko Gluhaković, dok je njen taletntovani suprug Armin režirao spot.

Već prije nekoliko dana Šejla je najavila da će pjesma imati specfičan naziv i da će se ta riječ najviše tražiti na Googleu do kraja godine. Riječ “dert” označava tugu, patnju i duševnu bol.

Nastavi čitati

Najčitanije