Connect with us

Cazin

Policija u Cazinu imala 4 intervencije, zabilježen i jedan požar

Published

on

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu Grada Cazin o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 15°C, dok je vodostaj Mutnice 95,00 cm.

Policijska stanica Cazin je imala četiri intervencije.

Javni red i mir je narušen tri puta:

– 07:45 – mjesto Gor.Koprivna kod OŠ – narušavanje JR i M od strane 1 lica, vikom i drskim ponašanjem,
– 16:00 – mjesto Stijena – narušavanje JR i M od strane 1 lica u alkoholiziranom stanju, ne postupanje po naredbi služ.lica,
– 18:45 – mjsto Mala Lisa-benzinska puma „HIFA“, narušavanje JR i M od strane 2 lica, drskim ponašanje,
– 23:00 – ul.Gen.Izeta Nanića- Sportska dvorana Cazin- narušavanje JR i M, naglim pokretanjem motornih vozila, stvarajući buku, škripu od strane više vozača m/v.

Vatrogasna služba je imala jednu intervenciju.

– u 18:10-18:45 – gašenje kontejnerskog smeća u mjestu Gornja Koprivna, angažovano 1 vatrogasno m/v sa 2 vatrogasca.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 55 pacijenata, a sanitet je korišten tri puta.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać PJD Cazin obavještava kupce da je dana 12.05.2022.god. planiran prekid
isporuke el.energije za slijedeća trafo-područja:

 od 08:30 do 13:00 sati za trafo-područja: Pećigrad 1, 2 i 3, Krakača Mrcelji, Krakača 1, 2 i 3, Visibaba, Krakača Vodovod, Hadžići Ćatići, Hadžići Vodovod, Skokovi Medic, Skokovi 2, Hadžići, Žunići,
Brezova kosa-Kličići, Brezova Kosa 2-Begići, Vodovod Brezova kosa, Šišići, Hadžići 3-Jusin put, GSM Tahirovići, Džehveruša 1, Mahmutovići, Brezova kosa 1, Mahmutovića bazen, Muhadžeri, Karaula, Selište, Pajića potok, Strane 2
 od 13:00 do 15:30 sati za trafo-područja: Rošići, Mujakići, Pećigrad Prepumpna, Donja Lučka Kajtazi, Farma Pećigrad, Gornja Lučka 1 i 2,
 od 08:30 do 12:00 sati za trafo-područje Mutnik 2,
 od 12:00 do 16:00 sati za trafo-područje Vilići,
 od 08:30 do 16:00 sati za trafo-područje Donja Lučka-Kajtezi
 od 08:30 do 16:00 sati za trafo-područja Urga 2,

STANJE NA PUTEVIMA

Povoljni vremenski uslovi pogoduju nesmetanom saobraćanju na putevima u Bosni i Hercegovini. Do kraćih zastoja tokom dana dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi. Sve učesnike u saobraćaju molimo da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Na dionici Vrbaška-Draksenić (put prema graničnom prelazu Gradina) zbog sanacionih radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Prijedora.

Za danas su najavljeni radovi na redovnom održavanju svjetlosne signalizacije na raskrsnicama u: Vitezu (na ulazu u grad), u Putićevu i na lokalitetu Kalibunar u Travniku. Molimo vozače da na ovim lokalitetima budu maksimalno oprezni. Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim
satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Cazin

U Cazinu pronađena mina iz Drugog svjetskog rata (FOTO)

Published

on

By

Prekjučer je na Ostrošcu, u naselju Runjić Sokak, pronađena mina iz perioda Drugog svjetskog rata, što je izazvalo zabrinutost među lokalnim stanovništvom. Na sreću, brzo su reagovali pripadnici Policijske stanice Cazin, koji su odmah obavijestili deminersku ekipu iz Bihaća.

Stručnjaci su profesionalno obavili uklanjanje opasnog eksploziva, čime su osigurali sigurnost građana.

Lokalne vlasti podsjećaju građane na važnost opreza i prijavljivanja bilo kakvih sumnjivih objekata koji bi mogli biti mina ili drugi eksplozivni materijali.

Ovakvi događaji naglašavaju potrebu za kontinuiranim radom na uklanjanju mina i edukaciji stanovništva o potencijalnim opasnostima.

Nastavi čitati

Cazin

Cazinjaka Fata Salkić odgaja troje djece, bavi se sportom, vozi automobil! (VIDEO)

Published

on

By

Cazinjanka Fata Salkić predstavlja inspiraciju mnogima, iako se suočava s izazovima kao osoba s invaliditetom. Njena odlučnost da vodi ispunjen život i bude aktivna majka troje djece oduzima dah i pokazuje snagu ljudskog duha.

Fata ne samo da se bavi odgojem svojih mališana, već i aktivno učestvuje u sportskim aktivnostima i vozi automobil, što dodatno naglašava njenu hrabrost i upornost. Njena sposobnost da balansira između roditeljskih obaveza i ličnih interesa služi kao primjer mnogima.

Nedavno je Fatu posjetio YouTube kanal “tatatabrada,” koji je zabilježio njene svakodnevne izazove i uspjehe. Ovaj prilog ističe njenu snagu, borbenost i inspirativnu priču koja može motivisati druge.

Pogledajte video ispod i upoznajte se sa ovom izvanrednom ženkom čija priča pokazuje da prepreke nisu prepreke, već izazovi koje možemo savladati.

 

Nastavi čitati

Cazin

Filmska potjera u Cazinu nakon pljačke

Published

on

By

Sinoć oko 23:00h opljačkan je baucentar u Puškarima (Cazin).

Počinioci su pobjegli s mjesta događaja, ostavivši vozilo u Kapićima, u blizini benzinske pumpe Petrol, navode Novosti iz Cazina.

Policija trenutno traga za njima.

Nastavi čitati

Najčitanije