Bosanac vozio za slovensku kompaniju i poginuo u Njemačkoj. Iza njega ostali žena i djeca

Teška nesreća dogodila se u utorak ujutro na autocesti A6: u blizini njemačke opštine Aurach, 39-godišnji muškarac iz BiH ostao je zarobljen u svom kombiju u blizini odmorišta Frankenhöhe i zadobio smrtonosne povrede.

Oko 7.45 sati u utorak ujutro na A6 kod Auracha (okrug Ansbach) dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj je život izgubio muškarac.

 

Kako piše portal Crna-hronika, preminuli vozač je iz PrnjavoraRatko Hrvačanin imao je 39. godina. Iza njega ostala je supruga i dvoje maloljetne djece.

 

Zbog usporenog saobraćaja, prikolica je morala da zakoči u desnoj traci autoputa. Vozač malog kombija očigledno je to primijetio prekasno i udario u poluprikolicu. 39-godišnjak je ostao zarobljen u svom vozilu i vatrogasci su ga morali osloboditi. U sudaru je zadobio tako teške povrede da je preminuo na mjestu nesreće. Vozač kamiona je doživio šok i prebačen je u bolnicu na ljekarsku pomoć.

Na Facebook profilu Ratka može se vidjeti video iz 21. augusta. U opisu piše: “Dosta više i Slovenije i Njemačke, idemo kući”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.