Čovjek koji tvrdi da je ubio Osamu bin Ladena kaže da svaki dan misli o jednoj stvari

Čovjek koji tvrdi da je odgovoran za ubistvo Osame bin Ladena kaže da žali samo za jednim.

Godine 2011. bivši vođa al-Qaide ubijen je u svom kompleksu u Abbottabadu u Pakistanu. Ubili su ga članovi američke jedinice SEAL.

 

Rob O'Neill tvrdi da je on osoba koja je pucala i ubila Osamu bin Ladena.

U epizodi Joe Budden Podcast Humans, O'Neill priznaje da je ubio bin Ladena pred njegovim dvogodišnjim sinom.

 

Budden ga pita: “Jeste li ikada ubijali ljude pred njihovom djecom?”

O'Neill odgovara: “Da. Ubio sam Osamu bin Ladena pred njegovim sinom…Upravo sam ubio bin Ladena i vidio sam njegovo dvogodišnje dijete. Kao otac – koji je upravo ubio najtraženijeg teroristu na svijetu – gledao sam ga s visoka i mislio ‘ovo jadno dijete ima nema veze s ovim’.”

“Potom sam ga podigao.”

 

“Gdje ste ga odveli?” ubacuje se Budden, a O'Neil’ odgovara: “Stavio sam ga pored njegove mame na krevet. Dvije godine je imao i nije imao veze s tim. Nije još nije znao ni govoriti.”

@joebudden

♬ original sound – Joe Budden

“To će tebe s*ebati vjerojatno više nego njega”, odgovorio je Budden.

Bivši reper zatim pita spava li O'Neil ‘dobro’ nakon incidenta.

“Ne baš, ne”, priznaje. “Mislim, imam sjajne dane. Ja sam pozitivna osoba, ali…mogu zatvoriti oči i vidjeti tu spavaću sobu u svakom trenutku. Mislim na to dijete svaki dan.”

Kad je Bin Laden ubijen, tadašnji američki predsjednik Barrack Obama dao je jednu od najpoznatijih izjava u modernoj historiji. Bivši POTUS je rekao: “Dobro veče. Večeras obavještavam američki narod i svijet da su SAD provele operaciju u kojoj je ubijen Osama bin Laden, vođa Al Qaide, i terorist koji je odgovoran za ubistvo hiljada nevinih muškaraca, žena i djece.”

Dodao je: “Više od dvije decenije, bin Laden je bio vođa i simbol Al Qaide, i nastavio je planirati napade na našu zemlju i naše prijatelje i saveznike. Smrt bin Ladena označava najznačajnije postignuće do danas u naporima naše nacije poraziti Al Qaidu.”

Tijelo Bin Ladena je bačeno (ili pokopano) u more. Američka je vlada navodno zatražila od neimenovane zemlje da primi njegovo tijelo, što je zagonetna država odbila. Pretpostavlja se da je riječ o Saudijskoj Arabiji, u kojoj je Osama bin Laden rođen.

Obred je navodno izveden prema muslimanskim vjerskim uputama. Tijelo je, dakle, prvo oprano, zatim zamotano u bijelu tkaninu, a potom položeno u vreću s utezima.  Ceremonija je odrađena tako što je vojni časnik čitao molitve na engleskom, dok ih je druga osoba prevodila na arapski. Potom je tijelo na dasci spušteno u more…

Radiosarajevo.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *