“Došao sam iz Bijeljine da podržim, Dženan je dijete BiH, ovo je kraj svijeta”

Nakon izricanja oslobađajuće presude u predmetu Zijad Mutap i drugi, medijima i okupljenim u suzama se obratio Svetomir iz Bijeljine, a koji je jutros stigao u Sarajevo kako bi pružio podršku porodici Memić.

“Došao sam iz Bijeljine da podržim i nadao sam se istini i pravdi. Od ovog nema ništa, ljudi. Još nam je samo preostalo da kažu da je Dženan sam sebe ubio i da više nema suđenja, više nema ništa da slažu. Ovo je kraj svijeta – da mi u svojoj lijepoj Bosni i Hercegovini imamo to da nas sudije gledaju u oči i lažu takve stvari. U Bosni nema mira dok ne bude revolucije! Revolucija će donijeti mir svima nama! Kad će to biti? Ja to neću doživjeti”, rekao je Svetomir u suzama.

Dodao je – Dženan je dijete cijele Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo, Sudsko vijeće Suda BiH kojim je predsjedavao Branko Perić oslobodio je optuženog Zijada Mutapa, Alisu Ramić, Hasana Dupovca, Josipa Barića i Muamera Ožegovića.

Oni su se, između ostalog, teretili da su djelovali kao organizirana kriminalna grupa s ciljem prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić zadobio teške tjelesne povrede opasne po život 8.2.2016. godine, uslijed kojih povreda je preminuo.

N1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *