Komšićev savjetnik o sjednici EP-a: Dodik i njegov kum Čović, dva Putinova vojnika, ne moraju ni ići u Brisel

Nema tamo više ni ona šaka jada od prijatelja što su donedavno imali, kaže Albin Zuhrić

Albin Zuhrić, jedan od savjetnika predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića, oglasio se na svom Twitter nalogu povodom današnje diskusije u Europskom parlamentu.

Današnje zasjedanje Europskog parlamenta obilježeno je diskusijom o političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, odnosno krizi u našoj zemlji, kao i mogućim refleksijama dešavanja sa istoka Europe na Bosnu i Hercegovinu.

Povodom izjava europarlamentaraca, od kojih je velika većina osudila retrogradnu politiku člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, Zuhrić je kazao da Dodik i Čović nemaju šta tražiti naredne sedmice u Briselu.

– Gledajući desavanja na Europskom parlamentu danas, Dodik i njegov kum Čović, dva Putinova vojnika, ne moraju ni ići u Brisel naredne sedmice. Nema tamo više ni ona šaka jada od prijatelja što su donedavno imali, rekao je Zuhrić.

Podsjećamo, danas je objavljena vijest kako će sva tri člana Predsjedništva BiH sljedeće sedmice putovati u Brisel, gdje bi trebali prisustvovati diskusiji u Vanjskopolitičkom komitetu Europskog parlamenta, a koja će se fokusirati na političku situaciju u Bosni i Hercegovini.

oslobodjenje

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.