Connect with us

Magazin

Lepa Brena otkrila kako je izgledala njena vjeridba: Čika Abide i teta Ifeta, nemamo mnogo vremena

Regionalna muzička zvijezda Lepa Brena govorila je o svom odnosu sa suprugom Slobodanom Bobom Živojinovićem te se prisjetila kako je izgledalo njihovo upoznavanje, ali i zaruke.

“Tandem kao što smo Boban i ja, zaista smo zaslužili taj epitet”, kazala je Brena za Blic te je ispričala kada ga je prvi put vidjela.

“Bobu sam sasvim slučajno vidjela na naslovnoj strani TV dodatka, bio mi je slobodan dan i mogla sam da prelistam novine što nije bio slučaj jer sam imala po dva koncerta dnevno. Drug mi kaže to je naš najbolji sportista, a ja odvratim: ‘Ju što je sladak, baš bih voljela da ga upoznam i valjda je kosmos čuo, zato pazite šta govorite'”, otkrila je.

Potom je uslijedio i njihov prvi susret koji je opisala riječima: “Na premijeri u Domu Sindikata bili smo u bekstejdžu i meni Bata Živojinović kaže: ‘Šta stojiš ovdje, idi tamo došao Boba Živojinović’. Ja ga se sjetim sa naslovne i kažem ako je to taj idem ja. I probijem se kroz masu da stignem do njega, on stoji u nekom bež mantilu naslonio se na vrata i ja kažem: ‘Pa dobro gdje si ti do sad?’, on se tu nasmijao i rekao: ‘Pa tu sam’. Dogovorili smo se da se vidimo bez nekih pretencioznih iščekivanja, ali mi je on istog trenutka bio sladak i dopao mi se”.

Pjevačica se prisjetila i svoje vjeridbe, za koju je priznala da je zamišljala romantičnije. Otkrila je kako se to desilo za vrijeme Oktoberfesta gdje je odvela roditelje, a Boba je zapravo tražio njenu ruku od njih, piše Klix.

“Bilo je kasno, oko deset uveče, a on kaže: ‘Idem do njih da pitam da te zaprosim’. Malo sam drugačije zamišljala tu prosidbu, da ćemo biti na nekoj večeri, malo romantičnije. No, on je uzeo neku bocu najboljeg konjaka i pokucao. Mama i tata su bili u pidžami. Čujem ga kako priča: ‘Čika Abide i teta Ifeta, mi nemamo mnogo vremena, a i vas nemam priliku kada da vidim, ja sam došao da pitam za ruku vaše…’ Nije ni završio rečenicu, a moj otac je ustao iz kreveta: ‘E pa, djeco, neka vam je sa srećom'”, ispričala je pjevačica.

Magazin

VIDEO Pogledajte kako Ducati i Lamborghini komuniciraju i izbjegavaju nesreće

Index.hr
Nastavi čitati

Cazin

Neobična i lijepa vijest: Banane rodile u Cazinu (FOTO)

Na prostoru općine Cazin, konkretno na Ostrošcu, zabilježeno je iznenađujuće i lijepo dešavanje – uspješan uzgoj banana. Ova vijest svakodnevno donosi nove, neobične i ohrabrujuće priče iz tog područja.

Očito je da klimatske promjene nisu utjecale samo na Sanski Most, već i na općinu Cazin, gdje se sada mogu uspješno uzgajati različite, do nedavno nezamislive sorte voća i povrća.

Nastavi čitati

Magazin

(VIDEO) Samovozeći autobus krenuo na prve vožnje u Europi

OVAJ autobus nekonvencionalnog izgleda je najava uvođenja samovozećeg javnog prijevoza.

Tvrtka Aurrigo već godinama radi na sustavima autonomnog upravljanja. Sada, nakon višegodišnjeg razvoja, predstavlja prototip samovozećeg autobusa kao dio projekta razvoj autonomnog električnog vozila koji sufinancira Europska Unija.

Ime mu je Auto-Shuttle, a upravo je počeo s testiranjem na ograničenim lokacijama u Češkoj Republici i Velikoj Britaniji. U prvoj fazi će imati operatera za upravljačem kao osiguranje ako se pojavi kakva greška. U bliskoj budućnosti vozit će i bez fizički prisutnog operatera u autobusu, ali uz konstantno prisutan bežični nadzor spreman da u svakoj nepredviđenoj situaciji preuzme kontrolu nad vozilom, piše Index.hr.

Tvrtka se nada da će uspjeti razviti tehnologiju za potpuno autonomno upravljanje koje bi se potom moglo primijeniti u javnom prijevozu. Zasad ovi autobusi prometuju na ograničenim lokacijama u Brnu i Pragu u Češkoj te Milton Keynesu u Velikoj Britaniji.

Auto-Shuttle se oslanja na tehnologiju LiDAR-a u kombinaciji s kamerama, a tehnologiju je u potpunosti razvila tvrtka Aurrigo. Autobuse pokreće elektromotor snage 30 KS, voze brzinom do 20 km/h, a doseg je 120 km. Nastao na osnovi prvotno razvijenog vozila za četiri osobe, ima kapacitet deset putnika. Trenutno u Pragu voze praškim sajmenim prostorom Výstaviště Praha.

Nastavi čitati

Najčitanije