Mijatović: Ukoliko sa Dodikom pregovarate, onda pregovore otvorite i sa Putinom – nema razlike, a Komšiću…

Isključivo je stvar političke odluke i nemojte nas više zamajavati – ili smo dio evropske porodice ili ste nas ostavili i lagali sve ove godine!

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH, komentirao je otvoreno pismo predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića evropskoj administraciji. On se oglasio na Facebooku, a njegov post prenosimo u cijelosti:

“Željko Komšić predsedavajući Predsedništva BiH je juče uputio pismo evropskoj administraciji kojim formlano traži prijem BiH u Evropsku Uniju.

Potez koji je bio neophodan i preko potreban u ovom trenutku.

Bosna i Hercegovina bez dileme nije spremna za ulazak u Uniju, ali nije u ništa gorem stanju nego Rumunija i Bugarska u momentu kada su primljene u članstvo.

Dakle, bez dileme prijem u članstvo je prevshodno političko pitanje pa onda sve ostalo.

Evropa mora da se odluči želi li Zapadni Balkan u svom sastavu ili ne, želi li ujedinjenu Evropu ili samo klub odabranih.

Željku Komšiću želim čestitati na ovom potezu, a Briselu želim poručiti da se sa Miloradom Dodikom nema šta pregovarati, on je diktator koji vodi jedan režim, ukoliko sa njim pregovarate onda pregovore otvorite i sa Vladimirom Putinom – tu nema razlike.

Ovo je momenat koji se neće ponoviti, isključivo je stvar političke odluke Brisela i nemojte nas više zamajavati, ili smo deo evropske porodice ili ste nas ostavili i lagali sve ove godine”, poručio je Mijatović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.