Connect with us

USK

Pisao na FB o “kriminalu Ružnića i A-SDA”, policija mu zakucala na vrata: Brzović mora platiti 300 KM kazne

Bišćaninu Bruni Brzoviću policija je jučer zakucala na kućna vrata samo nekoliko sati nakon što je na Facebooku kritički pisao o premijeru USK Mustafi Ružniću. 

Uručen mu je i prekršajni nalog, te izrečena kazna od 300 KM zbog toga što je svojim pisanjem na društvenoj mreži Facebook “počinio prekršaj iz oblasti javnog reda i mira upućivanjem prijetnji, vrijeđanjem i omalovažavanjem prema premijeru USK”.

Brzović, oficir Petog korpusa Armije RBiH, član Patriotske lige i pokretač otpora u Krajini poručuje da kaznu neće platiti, jer nema novca. Sav novac koji ima, i sve što ima je rasprodao da bi osigurao liječenje supruge oboljele od karcinoma. Dodaje, da bez obzira na kaznu, ne boji se i da će nastaviti “pisati javno o kriminalu A-SDA i Mustafe Ružnića u ovom kantonu”.

– Kada je policija došla stavio sam im u auto plakete i priznanja koja sam dobio od rahmetli predsjednika Alije Izetbegovića, a koje sam dobio za neizmjeran doprinos u odbrani Bosne i Hercegovine. Ušao sam u kuću, a kada sam ponovo izašao vidio sam da su mi plakete ostavili ispred vrata. Jesam pisao psovke i jesam prijetio da ću pisati javno sve što znam o kriminalu kadrova A-SDA. Mene neće ovim zastrašiti, ne bojim se nikoga. Pisao sam da Ružnić i A-SDA drže resor šuma, da su drvna mafija i da se šume u USK nemilice kradu. Pitao zašto ne reagira Tužilaštvo USK. Priznao sam sve policiji, rekao da više neću pisati psovke, ali isto tako rekao sam da hoću nastaviti pisati o kriminalu – kaže nam Brzović.

USK

Halkić: Izgradnja nove zgrade DZ Bihać nije počela jer je grupa povjerilaca podigla tužbu

Dom zdravlja Bihać opslužuje 60.000 građana i to u teškim uvjetima, tačnije u samo jednom dijelu zgrade, jer je veći dio oštećen u zemljotresu 2020. godine, čiji je epicentar bio u Petrinji, u Hrvatskoj.

Ministar zdravstva, rada i socijalne politike u Vladi Unsko-sanskog kantona Muris Halkić za Faktor kaže da izgradnja nove zgrade Doma zdravlja u Bihaću nije još počela zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa.

Grupa povjerilaca je podigla tužbu protiv Doma zdravlja s obzirom na to da imaju potraživanja od gradske apoteke u Bihaću, a ona je ranije dijelom sufinansirala izgradnju stare zgrade koja je pretrpjela oštećanja prilikom zemljotresa.

 

Oni su izašli sa zahtjevom da im se dodijeli 120 metara prostora u Domu zdravlja ili plati po procjeni vještaka. Konačno je vještak imenovan od suda uradio procjenu i kazao da je to 235.000 KM i sad idemo u vansudsku nagodbu da to platimo kako bi ovi tužbu povukli i kako bi Dom zdravlja mogao dobiti građevinsku dozvolu i raspisati tender za izvođača radova – navodi Halkić.

Osvrnuo se na uvjete u kojima radi zdravstveno osoblje, borave pacijenti.

– Kad je riječ o uvjetima za rad i boravak zaposlenika i pacijenata, istina je da su oni loši, ali u toku su pripreme rekonstrukcije bloka D kako bi se administracija preselila i pojedine službe premjestile u njihove prostorije.

Ono što je bitno napomenuti jeste da je firma Euroing koja je radila procjenu ostećenja i stanje zgrade, dala pozitivno mišljenje da su prizemlje i prvi sprat sigurni za upotrebu i rad – rekao je Halkić.

Dodaje da će, prema procjenama, izgradnja nove zgrade Doma zdravlja koštati cirka 20 miliona KM.

Nastavi čitati

BiH

U dva dana izmijenit će se proljeće i zima: Nagli skok temperatura, pa snijeg

U petak umjereno do pretežno oblačno, vjetrovito i iznad prosječno toplo

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme.

Kiša i lokalni pljuskovi se očekuju u Hercegovini, zapadnim, sjeverozapadnim i djelimično centralnim i jugoistočnim područjima Bosne.

Vjetar slab do umjeren, poslije podne i tokom noći sa jakim udarima, južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka od -1 do 5, na jugu do 10, a dnevna od 8 do 14, na jugu do 16 stepeni.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme. Povremeno i lokalno je moguća slaba kiša. Jutarnja temperatura zraka oko 1, a dnevna oko 10 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Prognoza za naredne dane

petak umjereno do pretežno oblačno, vjetrovito i iznad prosječno toplo. Kiša i lokalni pljuskovi su mogući u Hercegovni, zapadnim i djelimično centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar umjeren sa jakim udarima južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 9 do 15, na jugu i lokalno sjeveru zemlje do 18, a dnevna od 14 do 18, u Hercegovini i sjevernim područjima Bosne do 21 °C.

subotu oblačno vrijeme. Prije podne lokalno slaba kiša u Hercegovini i na krajnjem sjeverozapadu Bosne. Tokom poslijepodneva i noći nove padavine. U većem dijelu Bosne susnježica ili snijeg, a u Hercegovin kiša. Vjetar umjeren do pojačan sa jakim udarima južni i jugozapadni. Poslije podne vjetar postepeno slabi. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu i sjeveru zemlje do 18, a dnevna 13 do 20 °C.

nedjelju oblačno vrijeme sa snjegom u Bosni i kišom u Hercegovini. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugoistočni. Krajem dana vjetar mijenja smjer na sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 4, na jugu od 6 do 12, a dnevna -2 do 4, na jugu od 8 do 12 °C.

Nastavi čitati

Smrtovnice

Poznat termin dženaze Neziru Redžiću koji je smrtno stradao u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Velike Kladuše!

Nezir Redžić je poginuo u teškoj saobraćajnoj nesreći u naselju Vejinac, općina Velika Kladuša

Nastavi čitati

Najčitanije