Uručen mu je i prekršajni nalog, te izrečena kazna od 300 KM zbog toga što je svojim pisanjem na društvenoj mreži Facebook “počinio prekršaj iz oblasti javnog reda i mira upućivanjem prijetnji, vrijeđanjem i omalovažavanjem prema premijeru USK”.

Brzović, oficir Petog korpusa Armije RBiH, član Patriotske lige i pokretač otpora u Krajini poručuje da kaznu neće platiti, jer nema novca. Sav novac koji ima, i sve što ima je rasprodao da bi osigurao liječenje supruge oboljele od karcinoma. Dodaje, da bez obzira na kaznu, ne boji se i da će nastaviti “pisati javno o kriminalu A-SDA i Mustafe Ružnića u ovom kantonu”.

– Kada je policija došla stavio sam im u auto plakete i priznanja koja sam dobio od rahmetli predsjednika Alije Izetbegovića, a koje sam dobio za neizmjeran doprinos u odbrani Bosne i Hercegovine. Ušao sam u kuću, a kada sam ponovo izašao vidio sam da su mi plakete ostavili ispred vrata. Jesam pisao psovke i jesam prijetio da ću pisati javno sve što znam o kriminalu kadrova A-SDA. Mene neće ovim zastrašiti, ne bojim se nikoga. Pisao sam da Ružnić i A-SDA drže resor šuma, da su drvna mafija i da se šume u USK nemilice kradu. Pitao zašto ne reagira Tužilaštvo USK. Priznao sam sve policiji, rekao da više neću pisati psovke, ali isto tako rekao sam da hoću nastaviti pisati o kriminalu – kaže nam Brzović.