Pogledajte jučerašnji sukob policije i huligana na Europrideu u Beogradu (VIDEO)

Jjučer je tokom održavanja Europridea u Beogradu, policiju u centru grada napalo oko 250 huligana naoružanih lopatama, letvama, palicama i drugim “rekvizitima”.

Kako se može vidjeti na snimku koji je viralan na društvenim mrežama, protivnici Europridea htjeli su se probiti do učesnika povorke, ali u tome ih je spriječila policija koja je formirala kordon

Kako navode srbijanski mediji, policajci su upotrijebili suzavac i šok bombe. Jedan dio huligana je skrenuo u dvorište Infektivne klinike, gdje je došlo do sukoba s policijom koji je trajao oko pet minuta.

Policiju su gađali bakljama i petardama, ali interventna policija ih je uspjela potisnuti. U napadu je, kako je saopćeno iz MUP-a Srbije povrijeđeno 13 policajaca te je oštećeno 5 službenih vozila interventne policije.

Vulin je povrijeđene policajce posjetio sinoć u bolnici.

“Zahvaljujem se svim pripadnicima policije zato što su zaštitili građane Beograda i njihove goste. Srpski policajci pokazali su da se ne plaše huligana, baš kao što se ne plaše ni pritisaka”, rekao je Vulin.

On je istakao da su policajci još jednom, baš kao i mnogo puta do sada, pokazali da svojim radom i požrtvovanošću zaslužuju svaku pohvalu i poštovanje društva.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *