Predsjednik RH Milanović nazvao Dodika: Objavljeno o čemu su razgovarali

Rješavanju problema u BiH mora se prići na odgovoran i trezven način koji će jamčiti mir i stabilnost u regiji, poručuje Milanović

Predsjednik Zoran Milanović razgovarao je telefonom s Miloradom Dodikom, članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine, priopćeno je danas s Pantovčaka.

Predsjednik Milanović ukazao mu je na potrebu da se u postojećoj situaciji, nakon ruske agresije na Ukrajinu, rješavanju problema u Bosni i Hercegovini mora prići na odgovoran i trezven način koji će jamčiti mir i stabilnost u regiji. U tom kontekstu, pozvao ga je i da se predstavnici Republike Srpske vrate u institucije Bosne i Hercegovine smatrajući da je to najbolji način za nastavak ozbiljnih i važnih razgovora koji čekaju predstavnike sva tri konstitutivna naroda Bosne i Hercegovine, stoji u priopćenju iz Ureda predsjednika.

Dodaju i da je predsjednik Milanović informirao u razgovoru Milorada Dodika i o svojoj inicijativi da se Bosni i Hercegovini, kao i Ukrajini, dade status kandidata za članstvo u Europskoj uniji što je prije moguće, a u cilju sprječavanja širenja krize na zemlje jugoistoka Europe.

jutarnji.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.