Connect with us

Magazin

Šta mu je palo na pamet: Dario ima najneobičniji potpis na ličnoj i vozačkoj (FOTO)

“Kreativnosti nikad na odmet”, krilatica je kojem se poveo Dario Hausvička kada se potpisivao na svojoj vozačkoj dozvoli.

Naime, ovaj mladi Dubrovčanin je svoje zanimljivo ime i prezime pretvorio u “rebus”.

Dario je nacrtao “dar” i “kuću “(house, koja se izgovara kao ‘haus’), te im dodao preostala slova, a njegova ideja je nasmijala mnoge.

Pitali smo ga je li ikad imao problema zbog načina na koji se potpisao ili da li je iko reagirao.

“Nisu, koliko sam upućen samo ✓ ili × ne smije biti na potpisu radi pravnih okvira. Ali ono, puka radost i iznenađenje na svakom potpisivanju, pa i ženi na šalteru na dan kada sam stavljao na osobnu i vozačku”, zaključio je Dario za naš portal.

Inače, Dario i njegova ekipa iz Dubrovnika, osvojili su drugo mjesto na prošlogodišnjem festivalu “Street Food Fest” koji je održan u Širokom Brijegu.

Magazin

VIDEO Pogledajte kako Ducati i Lamborghini komuniciraju i izbjegavaju nesreće

Index.hr
Nastavi čitati

Cazin

Neobična i lijepa vijest: Banane rodile u Cazinu (FOTO)

Na prostoru općine Cazin, konkretno na Ostrošcu, zabilježeno je iznenađujuće i lijepo dešavanje – uspješan uzgoj banana. Ova vijest svakodnevno donosi nove, neobične i ohrabrujuće priče iz tog područja.

Očito je da klimatske promjene nisu utjecale samo na Sanski Most, već i na općinu Cazin, gdje se sada mogu uspješno uzgajati različite, do nedavno nezamislive sorte voća i povrća.

Nastavi čitati

Magazin

(VIDEO) Samovozeći autobus krenuo na prve vožnje u Europi

OVAJ autobus nekonvencionalnog izgleda je najava uvođenja samovozećeg javnog prijevoza.

Tvrtka Aurrigo već godinama radi na sustavima autonomnog upravljanja. Sada, nakon višegodišnjeg razvoja, predstavlja prototip samovozećeg autobusa kao dio projekta razvoj autonomnog električnog vozila koji sufinancira Europska Unija.

Ime mu je Auto-Shuttle, a upravo je počeo s testiranjem na ograničenim lokacijama u Češkoj Republici i Velikoj Britaniji. U prvoj fazi će imati operatera za upravljačem kao osiguranje ako se pojavi kakva greška. U bliskoj budućnosti vozit će i bez fizički prisutnog operatera u autobusu, ali uz konstantno prisutan bežični nadzor spreman da u svakoj nepredviđenoj situaciji preuzme kontrolu nad vozilom, piše Index.hr.

Tvrtka se nada da će uspjeti razviti tehnologiju za potpuno autonomno upravljanje koje bi se potom moglo primijeniti u javnom prijevozu. Zasad ovi autobusi prometuju na ograničenim lokacijama u Brnu i Pragu u Češkoj te Milton Keynesu u Velikoj Britaniji.

Auto-Shuttle se oslanja na tehnologiju LiDAR-a u kombinaciji s kamerama, a tehnologiju je u potpunosti razvila tvrtka Aurrigo. Autobuse pokreće elektromotor snage 30 KS, voze brzinom do 20 km/h, a doseg je 120 km. Nastao na osnovi prvotno razvijenog vozila za četiri osobe, ima kapacitet deset putnika. Trenutno u Pragu voze praškim sajmenim prostorom Výstaviště Praha.

Nastavi čitati

Najčitanije