Connect with us

Cazin

U tgovačkoj radnji u Cazinu prijavljena krađa parfema

U proteklih 24 sata na području Grada Cazin smo prikupili i obradili informacije o slijedećim pojavama i događajima:

 

Izvještaj policijske stanice Cazin

Krivična djela 2

09:00 sati u ulici Žrtava Domoviskog Rata krađa struje

11:20 sati u mjestu Mala Lisa,u tgovačkoj radnji Dm desila se krađa parfema

Javni red i mir 0

Saobr.nezgode 2

09:35 sati u ulici dr.Irfana Ljubijankića na parking prostoru ispred BBI zgrade 1m/v je udarilo u rampu,sa manjom mat.štetom bez povrijeđenih lica

11:15 sati u ulici Cazinskih Brigada došlo do manjeg udesa 2m/v,sa manjom mat. štetom bez povrijeđenih lica

Izvještaj Profesionalne vatrogasne jedinice Cazin 0 Opis Mirno

Izvještaj hitne službe Doma zdravlja Pregleda: 53 Povreda Korištenje saniteta 1

Vodosnabdijevanje Uredno,

Elektrosnabdjevanje Prema informacijama koje dobivamo na službenoj stranici, Podružnice “Elektrodistribucije” Bihać, snabdijevanje električnom energijom je zasad uredno, sa mogućim manjim zastojima zbog snježnih padavina.

Komunalne usluge Odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Stanje na cestama 24. 01. 2023. u 06 : 25 sati Na većini puteva u Bosni i Hercegovini saobraća se po mokrom kolovozu, a povećana je i opasnost od odrona. Zbog učestalih odrona izdvajamo puteve: Jajce-Crna Rijeka, Turbe-Karanovac, Bugojno-Kupres, Žitomislići-Mostar, Čapljina-Studenci, Mostar-Polog i Sarajevo-Foča. U jutarnjim satima vidljivost je na pojedinim dionicama smanjena zbog magle ili niske oblačnosti, a izdvajamo puteve: Izačić-Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ, Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar i Priluka-Glamoč-Mlinište, te pojedine dionice uz rijeke Savu i Bosnu. Na putu JablanicaPosušje zbog zaleđenog kolovoza i snijega na kolovozu na pojedinim dionicama i dalje se saobraća otežano. Zbog niske temperature poledica se može očekivati na svim vlažnim lokalitetima, posebno u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme. Na magistralnom putu Livno-Šuica upozoravamo na izlaske divljih konja na kolovoz. Zbog radova u tunelu Čeljigovići na putu Sarajevo-Pale saobraća se usporeno, jednom trakom. Usporeno zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima Jajce-Donji Vakuf i Mostar-Stolac. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja

Cazin

Tkd Bosna Cazin sudjelovala na Sarajevo kupu, natjecatelji osvojili čak 15 zlatnih medalja

Tkd Bosna Cazin je sudjelovala na Sarajevo kupu u subotu, 30.09.2023. Na ovom natjecanju, na kojem je sudjelovalo 250 takmičara iz 20 klubova, naš klub se istaknuo osvojivši drugo mjesto u ukupnom poretku klubova. Osvojili smo ukupno 15 zlatnih, 4 srebrne i 3 bronzane medalje.

Osim što smo se plasirali visoko među klubovima, imali smo i nekoliko pojedinaca koji su postigli izvanredne rezultate. Aron Cany Samardžić je proglašen najuspješnijim kadetom, Lamija Hamulić najuspješnijom seniorkom, a Una Majetić najuspješnijom kadetkinjom.

Zlatne medalje osvojili su:

 1. Murić Ishak
 2. Lamija Hamulić
 3. Danina Durić
 4. Umihana Omerčević (2 zlatne medalje)
 5. Aron Cany Samardžić (2 zlatne medalje)
 6. Dženana Bilić
 7. Eniz Murić
 8. Sandy Hajrlahović
 9. Una Majetić (2 zlatne medalje)
 10. Adijan Ćehajić (2 zlatne medalje)
 11. Mesić Azra

Srebrne medalje osvojili su:

 1. Adna Dženanović
 2. Aron Cany Samardžić
 3. Advan Durić
 4. Ishak Murić

Bronzane medalje osvojili su:

 1. Sinan Mesić
 2. Azra Mesić
 3. Muhamed Ljubijakić

Cazin.ba

Nastavi čitati

Cazin

Tuga u Cazinu: Preminuo Hazim Begić zvani Kučina

Sinoć je tužna vijest pogodila Cazin. Preminuo je Hazim Begić, sa Miostraha.
Nastavi čitati

Cazin

Cazin: Provalio u stričevu kuću koji radi u Njemačkoj pa ukrao dvije motorne pile

U mjestu Stijena došlo je do provala i krađe u jednoj od porodičnih kuća. Prema informacijama koje su komšije pružile, meta provalnika bila je porodična kuća vlasnika J.R., koji je trenutno na privremenom radu u Njemačkoj.

Prema navodima, provalnikom se ispostavilo maloljetno lice, sin brata vlasnika kuće. U toku provale, provalnik je ukrao dvije motorne pile iz kuće.

Policija je odmah obaviještena o ovom događaju, a s obzirom na to da se radi o maloljetnom licu, također je kontaktiran Centar za socijalni rad kako bi se preduzele daljnje mjere i postupci.

Foto: Ilustracija

Nastavi čitati

Najčitanije