Connect with us

Cazin

Zamjenom dotrajale stolarije stvoreni bolji uvjeti za odvijanje nastave u OŠ „Stijena“

Dotrajala stolarija predstavljala je gorući problem OŠ „Stijena“, koja je izgrađena davne 1978. godine

Iako je mnogo generacija prošlo kroz OŠ „ Stijena“ do danas se veoma malo ulagalo u njenu sanaciju i rekonstrukciju.

Jedan od gorućih problema učenika i uposlenika su bile hladne prostorije koje je, zbog stare i dotrajale stolarije, bilo gotovo nemoguće zagrijati. Zahvaljujući financijskoj podršci Vlade USK i Grada Cazina ovaj problem je konačno riješen.

Tim povodom, ali i u susret Danu nezavisnosti i Međunarodnom dana žena, upriličena je svečana priredba u ovoj obrazovnoj ustanovi kojoj su prisustvovali i najviši predstavnici USK i Grada Cazina.

rtvusk

Cazin

VIDEO Izgradnja Islamskog kulturnog centra u Cazinu, dosada u projekt uloženo dva i po miliona maraka

  • Ideja izgradnje Islamskog kulturnog centra u Cazinu, datira još od 2007. godine, a svesrdno su je pored gradskih i kantonalnih vlasti, podržali i prijatelji iz Republike Turske. Grad Istanbul je finansirao idejni projekt vrijedan skoro 400 000 maraka…

 – Glavni imam Medžlisa IZ Cazin, Said ef. Mujakić ugostio je danas predstavnike Vlade USK, te predstavnike cazinske Gradske uprave i bihaćkog Muftijstva, kako bi detaljnije razgovarali o izgradnji multifunkcionalnog Islamskog kulturnog centra. Riječ je, kažu, o generacijskom projektu, na kojem se radi već duži niz godina i u koji je dosada uloženo dva i po miliona maraka. Idejno rješenje i parcela su spremni, izdavanje građevinske dozvole je u toku, a uskoro će biti upriličena i svečanost utemeljenja objekta. 

rtvusk

Nastavi čitati

Cazin

Mladić u Cazinu turirao BMW-om, građani ga prijavili policiji

Kako saznajemo, mladić (23) je u u ulici Generala Izeta Nanića turirao automobilom marke BMW slovenskih tablica.

Građani su prijavili slučaj a nedugo nakon prijave, na lice mjesta je stigla policijska patrola koja je uručila mladiću prekršajni nalog.

Podsjećamo, da turiranje prekršaj po osnovu Gradske odluke Zakona i Javnom redu i miru “Naglo pokretanje motornog vozila iz mjesta uz buku motora ili škripanje točkova, kao i stvaranje nepotrebne buke motora u mjestu”.

Ovo je još jedan apel svim učesnicima u saobraćaju, da poštuju propise, da čuvaju imovinu i živote drugih, da ne uznemiruju okolinu.

Nastavi čitati

Cazin

Eki i Nejra Prošić iz Cazina odlučili napustiti takmičenje ‘Zvezde granda’: ‘Zahvala svima koji su nas podržavali’

Eki i Nejra Prošić iz Cazina odlučili su napusti natjecanje, njihovu objavu prenosimo u cijelosti:
Iz privatnih razloga odlučili smo samovoljno napustiti takmičenje. Zahvala svima koji su nas podržavali i vidjeli u finalu.
Za sve koji su htjeli glasati za nas, neka pošalju poruku na 17040 i doniraju 2 KM za liječenje oboljelih.
Ovo je samo početak jedne lijepe priče, hvala vam od srca
Nastavi čitati

Najčitanije