Connect with us

USK

Žena iz Bužima prijavila sugrađanku da joj je prijetila putem društvene mreže

U Bužimu je jučer jedna ženska osoba prijavila svoju sugrađanku da joj je prijetila putem društvene mreže, potvrdio je za portal “Avaza” Adnan Beganović, portparol MUP-a Unsko – sanskog kantona.

Beganović je pojasnio da se prema Zakonu o javnom redu i miru po općinskoj odluci svako upućivanje prijetnje koje stvara uznemirenje kod građana, smatra elementom prekršaja te protiv počinioca se prosljeđuju prijave Općinskom sudu.

– U ovom konkretnom slučajem žensko lice Š. E. (42) prijavilo je S. S. (39) iz Bužima da joj je ista uputila, navodno po njenoj prijavi, prijeteću poruku elektronske prirode koju su pripadnici Policijske stanice Bužim fotografirali u izvornom obliku. Protiv pošiljaoca ove vrste poruke proslijeđen je prekršajni nalog za remećenje javnog reda i mira odnosno upućivanje prijetnji, vrijeđanje, omaložavanje ili drugi vid uznemiravanja građana pisanjem sms poruka putem telefona, elektronske pošte ili društvenih mreža- kazao je Beganović.

avaz

USK

Porodica traži pomoć: Novi detalji potrage za maloljetnikom u Bihaću

U Bihaću i dalje traje potraga za Ismarom Mahmutovićem, maloljetnikom kojem se izgubio svaki trag 26. maja.

Ovu informaciju je za portal Radiosarajevo.ba potvrdio Adnan Beganović, portparol MUP-a USK.

 

“Potraga je još uvijek u toku. Ništa još ne možemo reći sa sigurnošću. Pretražuje se i na zemlji i u vodi”, rekao je Beganović.

Podsjetimo, aktivni su i ronioci Specijalne policije MUP-a USKIsmar Mahmutović je prijavljen kao nestala osoba 26. maja, a njegove lične stvari pronađene su u blizini Bakšaiškog mosta.

Porodica Mahmutović traži bilo kakvu informaciju o stanju njihovog djeteta, te se mole svi građani u Bihaću i tom dijelu Bosne i Hercegovine da prijave bilo kakvu informaciju MUP-u USK.

Foto: Screenshot: Ismar Mahmutović

Nastavi čitati

USK

Sanski Most: Muž došao kući pijan, polupao stvari u kući, žena ga prijavila policiji

U Sanskom Mostu zabilježen je slučaj nasilja u porodici.

Naime, žena je prijavila policiji muža da je došao kući u pijanom stanju i da je počeo razbijati stvari po kući.

 

 

Da stvar bude gora, na spratu ispod borave podstanari, pa je muškarac otišao i kod njih , te nastavio razbijati stvari i uznemiravati ih.

Na lice mjesta je stigla policija, te je muškarac lišen slobode.

Nastavi čitati

USK

Mladić s kojim je Azra Spahić bila u vezi: “U tren oka sruši ti se cijeli svijet…”

Sarajevo je u petak navečer, 26. maja potresla nova tragična saobraćajna nesreća u kojoj je život izgubila mlada doktorica Azra Spahić, a povrijeđene su još dvije djevojke.

Na nju i još dvije pješakinje je u Mercedesu naletio Armin Berberović (1996.) iz sarajevske općine Stari Grad. Bio je pod utjecajem alkohola i nije imao položen vozački ispit.

O tragičnoj smrti mlade doktorice oglasio se i njen momak Nedim P.

U tren oka struši ti se cijeli svijet. Zauvijek ću te nositi u mom srcu. Moja ljubav“, napisao je momak preminule Azre, Nedim Pašović.

Foto: Instagram: Objava Nedima P.

Radiosarajevo.ba

Nastavi čitati

Najčitanije