Connect with us

Cazin

Advokat Zlatko Pozderac: Nisam siguran da li je Azur završio sa davanjem konačne izjave. Mislimo da će se istraga uspješno okončati

Published

on

Nakon što mu je pružena najbolja pomoć u Kliničkom centru u Sarajevu, Azur je otpušten na kućno liječenje, gdje su ga posjetili istražitelji i fizioterapeuti

Istraga o pokušaju ubistva mladog košarkaša Igmana Azura Terzića iz Cazina, koji je u noći 2. novembra slomljene kičme izbačen i ostavljen iza diskoteke Advantage u City centru, nastavlja se i ovih dana nakon što su istražitelji saslušali žrtvu.

SAVJETI DOKTORA

Azur Terzić je izišao iz Kliničkog centra u Sarajevu i trenutno je na kućnom liječenju, potvrdio nam je porodični advokat Zlatko Pozderac.

– Nisam potpuno siguran da li je Azur i zvanično završio sa davanjem konačne izjave, ali znam da su istražitelji išli kod njega nekoliko puta, te da je doktor savjetovao da ga ne izlažu prevelikom stresu. Otac je sada sa njim, momak je izašao iz bolnice, nalazi se u kući kod sestre Une u Sarajevu. Sinoć sam razgovarao sa ocem, kaže da se Azur bolje osjeća, dobro izgleda. Kako će to ići dalje, hoće li se pomoći djetetu da prohoda, vidjećemo. Njemu su svakodnevno dolazili i fizioterapeuti, radeći sa njim po dva-tri sata, kazao nam je Pozderac.

Azur će biti u Sarajevu izvjesno vrijeme, saopćila je njegova sestra Una, jer trenutno su kod nje okupljeni članovi porodice koji su Azuru bili najveća podrška u svim ovim nedaćama, a koji su se trudili i borili skupa s njim.

– Naravno, kada dođe vrijeme, bit će u mogućnosti da mu se dođe u posjetu, jer su mnogi izrazili želju, ali u narednom periodu sve je isključivo u najužem krugu porodice. Sigurna sam da će Azur naći način da svima zahvali, hrabro je sve shvatio i hrabro se bori da ide naprijed. U konačnici, ta hrabrost, upornost i želja za dalje je krajnji cilj da sve ima pozitivan ishod, poručila je sestra Una na grupi “Svi smo mi Azur”.

Cazin

U saobraćajnoj nesreći u Cazinu povrijeđena djevojčica

Published

on

By

U cazinskom naselju Čizmići dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je povrijeđena djevojčica.

Muškarac S.H. (42) upravljao je biciklom kada je, nažalost, udario maloljetnu pješakinju.

Hitna medicinska pomoć odmah je intervenisala, a djevojčica je prevezena u Kantonalnu bolnicu. Ljekari su konstatovali da su njene povrede lakše prirode.

Biciklista S.H. (42) dobio je prekršajni nalog, dok istražne vlasti provode istragu kako bi utvrdile sve okolnosti ove nesreće.

Foto: Ilustracija

Nastavi čitati

BiH

Gradska džamija : Predavanje i izložba Sultanske džamije u Bosni i Hercegovini

Published

on

PREDAVANJE I IZLOŽBA
SULTANSKE DŽAMIJE U BOSNI I HERCEGOVINI
Među džamijama građenim u vrijeme Osmanlija, posebno mjesto i značaj imale su one koje su gradili sami sultani, kako u Istanbulu, tako i širom Osmanskog carstva, pa i u Bosni i Hercegovini. One su finansirane iz državne blagajne, pa se na neki način mogu smatrati i državnim džamijama.
U našoj zemlji podignuto je preko 80 sultanskih džamija. Mnoge su porušene, neke su obnavljane, a od nekih su ostale samo zidine u tvrđavi, kao što je to slučaj u Bužimu.
Do danas ih je sačuvano i obnovljeno ukupno 37. Od sultanskih džamija koje se i danas koriste i služe svojoj svrsi čak 9 nalazi se na prostoru Bosanske Krajine. To su: Stara džamija u Izačiću, Džamija Murata III u Todorovu, Džamija Murata III u Šturliću, Fethija džamija u Bihaću, Džamija Brekovica grad u Bihaću, Džamija Zagrad u Velikoj Kladuši, Džamija u Maloj Kladuši, Džamija u Mutniku, i Gradska džamija u Cazinu.
Povodom obilježavanja 7. maja, Dana džamija, Medžlis Islamske zajednice Cazin u saradnji sa Gazi Husrev-begovom bibliotekom iz Sarajeva organizira predavanje i izložbu „Sultanske džamije u Bosni i Hercegovini“.
Predavanje i izložba će se održati u Gradskoj džamiji u Cazinu, u petak, 3. maja 2024. godine, sa početkom u 20 sati.
Pozivamo vas da svojim prisustvom uveličate ovaj značajan skup.
Medžlis islamske zajednice Cazin
Nastavi čitati

Cazin

Do sudara došlo usljed pretjecanja, objavljena snimka nesreće u Cazinu

Published

on

By

U cazinskom naselju Bajrići u srijedu, 1. maja, dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovala dva motorna vozila.

Kako je policija navela, u ovoj nesreći je povrijeđeno nekoliko osoba dok je na vozilima načinjena ogromna materijalna šteta, piše Crna hronika.

Na društvenim mrežama se pojavio snimak trenutka nesreće na kojem se vidi da je do direktnog sudara došlo usljed preticanja.

Pogledajte snimak saobraćajne nesreće:

Nastavi čitati

Najčitanije