Connect with us

Sport

Lovren najavio tužbe nakon ustaškog pozdrava pa zaplakao: Ja sam za svoju domovinu spreman (VIDEO)

Published

on

Nogometaši Hrvatske su nakon bronze na SP-u svečano dočekani na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, a veliku pažnju privuli su Dejan Lovren i Marcelo Brozović koji su zasjenili slavlje neprimjerenim uzvikom “Za dom spremni”. Nakon svega, Lovren se pokušao opravdati i najavio je tužbe.

Lovren je gostovao u emisiji kod novinara Velimira Bujaneca na Z1 televiziji, te je na optužbe oštro odgovorio:

“Mjesec dana, otkako smo krenuli na Svjetsko prvenstvo nisam otvorio novine. Znam da je to pritisak i na mene, i na selektora i na ostale. Još do danas nisam otvorio niti jedne novine. Svi su mi ispričali kako su pisali o meni. Ja da sam salutirao fašistički? Neka ih bude sram! Tužbe sam već pripremio. Tu nema oproštaja! Ja predstavljam svoju državu i domoljublje. Nikad ne pozivam na nasilje i mržnju. Da, bio sam polupijan, ali i s razlogom sretan. Spreman sam za svoju državu! Zar ja to ne mogu izjaviti? Predstavljam svoju državu i narod koji možda nema glas. Ako ja ne mogu to reći, ko će reći?”, rekao je Lovren u emisiji “Bujica” i dodao će će “tužiti jednog po jednoga”, ali da nikada nikoga nije vrijeđao.

“Ja sam za svoju domovinu spreman! Ja je volim, a da mi to neko brani, to neću dopustiti. Neću se u svojoj državi sramiti naših domoljubnih pjesama. Nikad nisam niti ću pozivati na mržnju i nasilje jer za to nisam, ali da mi neko brani da nešto pjevam, to neću. Imam prijatelje iz Srbije, poštujemo se međusobno i nemam s njima nikakvih problema. Ne želim niti ulaziti u te teme!”, zaključio je Lovren, prenosi “Večernji list” njegove riječi iz emisije.

Nakon što su iz režije prikazane neke fotografije koje datiraju iz Lovrenovog djetinjstva koje je proveo dijelom u Kraljevoj Sutjesci, a dijelom i u Njemačkoj, hrvatski defanzivac je zaplakao.

“Pomislim na svakoga. Ne samo na svoju obitelj. Imam jako puno prijatelja iz Karlovca koji su u ratu izgubili svoje očeve. Sjetim se jako puno ljudi”, rekao je Lovren.

Podsjetimo, nakon ceremonije reprezentativci Hrvatske su se razišli i otišli u kafiće da s prijateljima proslave treće mjesto na Svjetskom prvenstvu. Marcelo Brozović otišao je u svoj kafić u Velikoj Gorici “Epic Brozo”, a društvo mu je pravio Dejan Lovren.Oni su slavili u odličnom raspoloženju uz pjesme domaćih izvođača, a na samom početku fešte Lovren je uzeo harmoniku u ruke i zasvirao. Redali su se hitovi poput “Đurđevdana”, “Ramo, druže moj” i “Hej zoro, ne svani”.

No, četrdesetak minuta iza ponoći je došao red na pjesme Marka Perkovića Thompsona, a tu su Lovren i Brozović stigli u centar pozornosti hrvatskih medija.

Nakon što je bend otpjevao “Sude mi”, pjevač je rekao da sljedeća pjesma ide “po želji Broza”.

Na prve taktove pjesme “Čavoglave” Lovren i Brozović su zauzeli “borbene stavove” oponašajući rukama pištolje, a kada je pjevač uzviknuo “Za dom”, njih dvojica su, zajedno sa društvom koje je bilo prisutno, u jedan glas uzviknuli “spremni!” i kompletirali ustaški pozdrav.

Iako je “Za dom spremni” sastavni dio pjesme “Čavoglave”, radi se o ustaškom pozdravu pod kojim su stradale stotine hiljada ljudi tokom Drugog svjetskog rata i javnim ličnostima poput dvojice proslavljenih hrvatskih nogometaša ne priliči da ga izvikuju.

klix

Sport

Tri bh. reprezentativca jasno pokazala šta misle o Ahmedhodžiću nakon svega

Published

on

By

Nižu se reakcije nakon što je Anel Ahmedhodžić prvo napustio pripreme reprezentacije BiH pred duel sa Nizozemskom, a onda se i oprostio od nacionalnog dresa.

Prvi fudbaler koji je odlučio reći dosta ovome je Amar Dedić.

On je na Instagramu otpratio Ahmedhodžića i time dao jasnu reakciju svima.

Njegov potez slijedili su još dva Zmaja.

Armin Gigović i Denis Huseinbašić također ga ne prate na Instagramu.

Anelov potez nikako nije sjeo svlačionici naše reprezentacije koji su razočarani šta je uradio.

Nastavi čitati

Sport

Nemanja Majdov suspendovan jer se krstio na Olimpijskim igrama: ‘Gospod mi je dao sve’

Published

on

By

Džudista iz Srbije Nemanja Majdov dobio je suspenziju u trajanju od pet mjeseci, pošto je prema navodima prekršio religijske kodekse na Olimpijskim igrama u Parizu.

Višestruki svjetski i evropski prvak se prekrstio pred borbu na Olimpijskim igrama, što su iz komisije očigledno procijenili kao nepoštovanje religijskog kodeksa i pravilnika.

Ovim povodom oglasio se i sam Nemanja Majdov na društvenim mrežama.

“Prije 15 dana mi je došla odluka da sam suspendovan na 5 mjeseci od strane Svjetske džudo federacije (IJF) zbog kršenja njihovih religioznih kodeksa. Tačnije zbog krštenja pri ulasku na meč na Olimpijskim Igrama. Zabranjen mi je nastup na svim turnirima, kampovima i pripremama.

Istina, u odbrambenom pismu disciplinskog postupka nisam želio da se izvinim zbog krštenja, i naravno da nisam, niti ću ikada, iako nisam ni znao kolika kazna može biti.

Gospod mi je dao sve, kako za mene privatno tako i za moju karijeru, i on je za mene broj 1 i ponosim se time. I to se neće promijeniti niti pod kojim uslovom. Slava Mu i hvala na svemu.

Za mene lično ništa novo, samo nova stranica u mojoj karijeri i jedno novo životno iskušenje. Žao mi je što je tako lep i težak sport kao sto je džudo, spao na ovakve stvari.

Bog mi je podario veliku karijeru, 7 evropskih i 3 svjetske medalje. Kad sam počinjao sanjao sam da uspijem barem jednu tu veliku medalju uzeti i tako uspjeti u svom životu i životu moje porodice koja je žrtvovala sve za moju karijeru. Dao nam je mnooogo više, a zadužio čak i previše da bih ja spustio glavu pred njima kad je došlo ili-ili.

Odmorit ćemo do tada, a onda se vraćamo uz pomoć Gospoda našeg Isusa Hrista u novi početak i nove pobjede.

Voli vas Nemanja Majdov, vaš evropski i svjetski šampion“, piše u objavi Majdova uz snimak kada se prekrstio prije borbe.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Nemanja Majdov (@majdovjudo1st)

Nastavi čitati

Sport

Mirsad Ahmedhodžić: Bio Anel tu ili ne, ja ću ako treba opet braniti Bosnu

Published

on

By

Anel Ahmedhodžić ovih dana je glavna tema u bh. javnosti.

Nakon što je iznenada napustio okupljanje reprezentacije BiH, nastala je porodična drama s njegovim ocem Mirsadom Ahmedhodžićem, a potom se i oprostio od nastupanja za Zmajeve.

Mirsad Ahmedhodžić se još jednom oglasio putem svog Facebook profila.

“Uvijek ću podržavati Bosnu. Bio on tu ili ne. Stvarao sam Bosnu u ratu, moja mladost je ostala u ratu. Vidimo se oktobru u Bosni. Bosna uvijek u srcu, ako treba opet je braniti”, napisao je stariji Ahmedhodžić.

Nastavi čitati

Najčitanije