Connect with us

Magazin

Srbijanska pjevačica otkrila kako su joj djeca na romskoj svadbi ukrala novac: “Bakšiš je bio negdje oko 150.000 eura”

Published

on

U medijima se nerijetko pominju visoki honorari koje pjevači dobijaju za nastupe, a često se dešava i da za jednu pjesmu ili čak refren za par minuta zarade nekoliko prosječnih plata u regionu.

Srbijanska pjevačica Ljupka Stević tokom gostovanja u emisiji “Grand magazin” progovorila je upravo o ovoj temi za koju je odličan sagovornik ako se uzme u obzir da su se u javnosti pojavljivali naslovi o tome da je imala probleme sa suprugom obožavatelja koji ju je častio sa 300 eura, ali i da joj je na svadbi u Italiji ukraden bakšiš iz ruke.

“Smataram da sam nesebična osoba koja je uvijek spremna da pomogne i zaštiti slabije od sebe”, istakla je pjevačica i prisjetila se pomenute situacije na romskoj svadbi.

“To je postala anegdota. U pitanju je bila romska svadba u Italiji. Pa dobro, dječica su prolazila i kada su vidjeli puno para na gomili, kako da ih ne uzmu? Na tom veselju je bakšiš bio negdje oko 150.000 eura”, objasnila je Ljupka.

Na pitanje novinara gdje je dobila najveći bakšiš i koja suma je bila u pitanju, pjevačica ih je veoma iznenadila odgovorom.

“Mislim da sam najveći bakšiš dobila upravo na tim romskim svadbama, ali u tom trenutku ga nisam brojala. Bilo je negdje oko 5.000 eura za jednu pjesmu, čak nije bila ni cijela pjesma u pitanju”, prisjetila se Ljupka, pa dodala:

“Prosto, kod njih su takvi običaji. Nije bilo novca samo na romskim svadbama, bilo je novca i na nastupima, u Bosni zna da bude jako dobro kada smo mi muzičari u pitanju.”

Magazin

Ovo je prava istina o porijeklu Alena Islamovića: Pod pritiskom menadžera promijenio je čak i ime

Published

on

By

Alen Islamović jedan je od najboljih pjevača na našim prostorima, a slavu je stekao još u Jugoslaviji kao pjevač najpoznatijih bendova tog vremena.
Još kao dječak zavolio je muziku i naučio je svirati gitaru, a s grupom „Divlje jagode“ ostvario je značajan uspjeh. Nakon toga pridružio se „Bijelom dugmetu“, a kasnije je uslijedila i Islamovićeva solo karijera. Pjesme koje je Alen otpjevao i danas slušaju sve generacije.

Kad je riječ o privatnom životu pjevača, Alen je sa suprugom Marjanom u braku dugi niz godina i veoma se ponosi skladnom porodicom koju, osim supruge, čine i dvije kćerke, Una i Lara.

Inače, Islamović je rođen 1957. godine u Sokolcu nedaleko od Bihaća, a jednom je prilikom otvoreno i govorio o svom porijeklu.

– U Novom Pazaru imam mnogo prijatelja, ali i dio porodice, no nikada se nismo sreli. Otac mi je pričao da smo porijeklom iz Sandžaka, a znam da u Novom Pazaru ima Islamovića koji tu dugo žive. Međutim, ni moj otac mi nije znao nešto detaljnije reći o svemu, osim da su nam preci odavde, što vjerujem da do sada ni nitko od vas nije znao, pričao je Islamović.

Podsjetimo, Alen je svojevremeno promijenio ime. Naime, izvor blizak pjevaču otkrio je da je njegovo pravo ime zapravo Alija.

– Kad se dogodio uspon „Divljih jagoda“, grupe u kojoj je Islamović pjevao, čelnici nekadašnjeg ‘Jugotona’ došli su na ideju koja se njemu u početku nije svidjela. Menadžeri i članovi izdavačke kuće predložili su Aliji da počne koristiti umjetničko ime Alen, uz obrazloženje da to bolje zvuči i da će tako steći veću popularnost među publikom. On se malo nećkao, nije htio mijenjati svoje ime, ali je brzo popustio i poslušao njihov savjet. Danas gotovo nitko ne zna da se Alen zapravo zove Alija jer on u javnosti o tome nikada nije htio pričati, rekao je izvor.

Međutim, Islamović je tek nekoliko godina kasnije konačno i potvrdio da je njegovo pravo ime Alija.

– Tačno je. Nema ništa čudno u tome, mnoge svjetske zvijezde odaberu drugo ime kojim se predstavljaju u javnosti, najčešće neko koje zvuči primamljivije. Tako je bilo i u mom slučaju, izjavio je pjevač 2017. godine.

Nastavi čitati

Magazin

Adna Helić proziva influensere koji su je nakon hapšenja obrisali s društvenih mreža: “Kakva komedija od ljudi”

Published

on

By

Adna Helić je na društvenim mrežama prozvala influensere koji su je obrisali s društvenih mreža nakon što je uhapšena u akciji “Black Tie 2”.
“Hit mi je što me ‘kolege influenseri’ obrišu, valjda da se ograde od mene, ali ostave da ja njih pratim. Pa brate mili, kad me brišeš, klikni tamo da i ja tebe ne pratim. Žao vam valjda jedan follow manje da imate. Kakva komedija od ljudi. Btw, nisi se osjećam niti izjašnjavam kao influenser, ne znam zašto me uopće iko svrstava tako”, napisala je.

Screenshot: Instagram/adnahelic

Kao što je poznato, Helić je nedavno uhapšena zajedno s još 22 osobe iz Sarajeva, Mostara i Zenice zbog sumnje na organizovani kriminal. Od jučer je na slobodi, a za nju su zatražene mjere zabrane.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine je navelo da je na osnovu komunikacije Sky korisnika Kadrić Dženisa s Gačanin Edinom izdvojilo dio koji se odnosi na prenošenje 200.000 eura iz Dubaija u Bosnu i Hercegovinu.

Gačanin je napisao da će novac prenijeti izvjesna ženska osoba kojoj će za tu uslugu platiti šest – sedam posto od vrijednosti novca koji prenosi. Operativna saznanja Tužilaštva BiH ukazuju da se radi o Helić, koja u kontinuitetu dobija novac od Edina Gačanina, koji zatim ulaže u Sarajevu kroz firme AH Beauty group-grupa ljepote d.o.o. Sarajevo, Adna Caffe i Salon ljepote Adna, koje se nalaze na adresi Džemala Bijedića broj 122.

Nakon što je puštena iz pritvora, Helić je na društvenim mrežama dijelila poruke o “uspjehu”, a neke od njih su: “Najveća snaga koju čovjek može da nosi sa sobom je čista savjest”, “Jake žene se ne rađaju. Njih naprave oluje kroz koje prođu”, “Životni savjet: ne vjeruj riječima”…

Nastavi čitati

Magazin

VIDEO Ovako izgleda kad se sudare najveći i najmanji Volvo

Published

on

By

POPULARIZACIJOM električnih pogona masa vozila raste još i brže, a sve donosi i određene posljedice za pasivnu i aktivnu sigurnost sudionika u prometu.

Glavni urednik Automotive News Europe Doug Bolduc imao je priliku posjetiti Volvo centar za sigurnost u Torslandi, u Švedskoj, gdje je prisustvovao zanimljivom crash testu. U simulaciji sudara sudjelovali su najmanji i najveći električni Volvo, odnosno modeli EX30 i EX90.

Pritom je izabran posebno nepovoljan tip sudara, gdje je veći automobil udario u bok manjeg. Pritom je EX90 u trenutku udarca vozio brzinom od 50 km/h, dok je EX30 vozio poprijeko brzinom od 20 km/h. Što se dogodi u prometnoj nesreći u kojoj sudjeluju dva automobila ukupne mase gotovo pet tona, možete vidjeti u nastavku.

Index.hr

Nastavi čitati

Najčitanije