Connect with us

Sport

Vahid Halilhodžić: Narod prave budalama, mnogima je drago što smo izgubili

Published

on

Nakon sinoćnje blamaže protiv Luksemburga željeli smo zvati nekoga ko neće dati diplomatske odgovore već jasno i glasno reći svoje mišljenje o onome što se desilo.

A, ako je neko bez dlake na jeziku uvijek bio, onda je to legendarni Mostarac Vahid Halilhodžić.

Godinama Vaha izbjegava klupu Zmajeva i to kategorično. O Savezu i danas ne misli ništa pozitivno. A, nije ni čudo.

Za početak razgovora za Raport kaže nam da nije gledao utakmicu, ali da je čuo za rezultat.

“Ne bih volio puno da komentarišem jer nisam gledao…”, reče nam Vaha, pa se na kraju, ne mogavši izdržati, ipak upusti u određene analize.

“Narod prave budalama. Kad izgubiš kod kuće od Luksemburga i to glatko, znači da se nešto dešava”, kaže Vaha pa ponovo dodaje da nije gledao i da ne bi volio komentarisati puno. Opire se, ali jače je od njega, pa opet nastavlja komentarisati:

“Toliko toga sam ispričao na ovu temu da je stvarno patetično ponavljati. Meni je stvarno žao što se ovo dešava, jer kvaliteta ima. Ali, sve što se dešava u toj državi se očigledno prenijelo i na sport. Teško mi je o tome pričati i komentarisati. Mogu samo zamisliti šta se sve tu dešava, čega sve tu ima. Nekome možda i odgovora da se ovakve stvari dešavaju”.

Osvrće se na igrače:

“Stalno mijenjamo selektore, stalno su nam selektori problem. A, šta je s igračima? Igrači su često pošteđeni, a oni imaju veliku odgovornost.

O ljudima koji sjede u Savezu, da ne govorim. Mnogima od njih je vjerovatno drago što se ovo dešava, ne bih stvarno dalje…”, završio je Halilhodžić.

Sport

U 21. godini preminula Katarina Trivić, reprezentativka i prvakinja BiH u tenisu

Published

on

By

Mlada banjalučka teniserka Katarina Trivić preminula je u petak u 21. godini nakon borbe s teškom bolešću.

Katarina Trivić je bila juniorska reprezentativka i prvakinja Bosne i Hercegovine u tenisu. Nekoliko godina zaredom bila je najbolja juniorka Bosne i Hercegovine u tenisu, te je nastupala kao juniorska reprezentativka BiH na ekipnim i pojedinačnim prvenstvima Evrope.

Katarina je u 18. godini života saznala da boluje od leukemije, a protiv opake bolesti se borila nekoliko godina. U tim godinama svoje borbe je bodrila i druge ljude koji su se također borili na isti ili na sličan način sa bolešću.”Naše Katarine ćemo se sjećati po vedrom duhu, te osmijehu koji je uvijek imala i u lijepim i u teškim trenucima svoga života. Ovim putem Teniski savez Bosne i Hercegovine upućuje iskreno saučešće porodici, prijateljima i svima koji su poznavali Katarinu Trivić, bilo iz sportske ili neke druge sfere života”, navodi se u saopćenju Teniskog saveza BiH.

Nastavi čitati

Sport

Bravo! Bosna i Hercegovina osvojila Zlatnu ligu nacija, savladana i Njemačka

Published

on

By

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci savladala je reprezentaciju Njemačke čime je osvojila trofej pobjednika Zlatne lige nacija.

U dvorani Hotela ‘Hills’ na Ilidži slavili su četvrtu pobjedu u četiri meča, te su time odbranili titulu pobjednika osvojenu prošle godine.

Prvi set ‘Zlatni ljiljani’ riješili su u svoju korist sa 25:15, a u drugi sa 25:19. Nešto jači otpor Nijemci su pružili u trećem setu, ali nedovoljno da ugroze naše odbojkaše koji su ga osvojili rezultatom 25:21.

Podsjetimo, reprezentacija Bosne i Hercegovine je prethodno savladala Hrvatsku, Srbiju i Poljsku, svakog sa po 3:0 u setovima. Preostaje joj još susret bez rezultatskog značaja sa Ukrajinom koji je na rasporedu u nedjelju, 26. maja, od 13:00.

Ovime su ‘Zlatni ljiljani’ potvrdili odličnu formu pred nadolazeće Paraolimpijske igre u Parizu ove jeseni, objavio je SC Sport.

Nastavi čitati

Sport

Novi Zmaj nakon što je odabrao BiH ispred Švedske: Presretan sam i ponosan!

Published

on

By

Sergej Barbarez nedavno je otkrio karte za nadolazeće prijateljske utakmice protiv Engleske i Italije. U odnosu na spisak prethodnog selektora, čak 12 fudbalera nije pozvano, a među šest debitanata se iznenađujuće našao i Armin Gigović (22), koji je prethodno nastupao pod zastavom Švedske.

Ime fudbalera danskog Midtjyllanda na spisku je iznenađujuće iz razloga što ga je u nekoliko navrata ranije “vrbovao” i Zvjezdan Misimović. Činilo se kako je cijela priča pala u vodu nakon je počeo da dobija i pozive u A selekciju Švedske, ali na kraju ga je novi sportski direktor Emir Spahić uspio nagovoriti da promijeni sportsko državljanstvo.

Nema dileme da su Zmajevi u Gigoviću dobili veliko pojačanje, a šta je presudilo u konačnici, otkrio je na početku razgovora za Reprezentacija.ba portal.

Presretan sam, ponosan…, ne znam koju riječ da upotrijebim, zar ima nešto veće od toga da igraš za svoju zemlju? Kada me je Spahić nazvao, jasno mi je dao do znanja da me želi u reprezentaciji, da imaju plan i nisam imao potrebe uopšte da razmišljam. Ranije je bila malo drugačija situacija. Bio sam tek došao u Rusiju, kao mlad igrač želio sam da se afirmišem, da napredujem, jer bio bi ogroman pritisak na to sve kada bih još morao o reprezentaciji misliti. Tada sam Misimoviću rekao da tu priču ostavljam otvorenom, ali da nije momenat”, kaže Gigović.

Vezista Midtjyllanda je u mladoj reprezentaciji Švedske bio i kapiten. Projektovan je kao budućnost reprezentacije te zbog toga i ne čudi što je njegova odluka teško pala tamošnjem selektoru Johnu Dahlu Thomassonu.

“A dobro, naravno da im nije bilo svejedno, sve se izdešavalo nekako preko noći. Planirali su i oni da me pozovu za junske utakmice. Ipak, otvoreno smo razgovarali i dao sam im do znanja da sam čvrsto donio odluku koju respektuju, kao što i ja imam zahvalnost za sve ono što su oni uradili za mene u proteklim godinama. To je to, okrećem novu stranicu, sada sam reprezentativac Bosne i Hercegovine i, vjerujte, jedva čekam da istrčim pred navijače.”

Nastavi čitati

Najčitanije