Connect with us

Sport

Vranješ otvorio dušu: Za reprezentaciju BiH sam igrao srcem, ali sam je precrtao

Published

on

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Ognjen Vranješ u opširnom intervjuu za srbijanske medije govorio je o mnogim detaljima svoje karijere, a dotakao se i perioda dok je nastupao u dresu Zmajeva.

Vranješ sa ponosom ističe i godine provedene u reprezentaciji Bosne i Hercegovine, iako je taj period obilježio niz skandala.

“To sam definitivno precrtao. Bilo je nekih nefudbalskih stvari, zbog kojih sam otišao. Želim im svu sreću. Također, u ovim godinama više mi odgovara kad je pauza da provedem vreme sa najmilijima. Svakako je to period karijere koji mi je veoma drag, igrao sam za Bosni u Hercegovinu osam-devet godina, svaki sekund proveden na terenu i van njega bio je sa velikom željom, igrao sam srcem za tu reprezentaciju, imam tu dosta drugara…”, riječi su ovog rođenog Banjalučanina.

Za nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine je odigrao 38 utakmica, a iz nacionalne selekcije je izbačen nakon skandala sa tetovažom četničkog vojvode Momčila Đujića.

Prije nekoliko dana Vranješ je potpisao ugovor sa Čukaričkim sa kojim će ove godine nastupati u Konferencijskoj ligi.

Beogradski tim će u ovom takmičenju u grupi igrati sa Ferencvarošem, Fiorentinom i Genkom.

“Ekipa je mlada, zbog toga sam i došao, da pokušam da ih izvedem na pravi put, da im pomognem da svoj ogroman potencijal pretoče u kvalitet. Do sada se tokom karijere iskreno nisam susreo sa tolikim brojem mladih igrača u jednoj ekipi. Bio sam i ja u njihovoj ulozi, najbitnije je da slušaju”, kazao je Vranješ.

U karijeri je do nastupao za banjalučki Borac, Spartak, Tom Tomsk, Sheriff, Sporting Gijon, Charleroi, Napredak Kruševac, Elazigspor, Hatayaspor, Anderlecht, Gaziantepspor, Krasnodar, AEK i Crvenu zvezdu.

Sport

Novi Zmaj nakon što je odabrao BiH ispred Švedske: Presretan sam i ponosan!

Published

on

By

Sergej Barbarez nedavno je otkrio karte za nadolazeće prijateljske utakmice protiv Engleske i Italije. U odnosu na spisak prethodnog selektora, čak 12 fudbalera nije pozvano, a među šest debitanata se iznenađujuće našao i Armin Gigović (22), koji je prethodno nastupao pod zastavom Švedske.

Ime fudbalera danskog Midtjyllanda na spisku je iznenađujuće iz razloga što ga je u nekoliko navrata ranije “vrbovao” i Zvjezdan Misimović. Činilo se kako je cijela priča pala u vodu nakon je počeo da dobija i pozive u A selekciju Švedske, ali na kraju ga je novi sportski direktor Emir Spahić uspio nagovoriti da promijeni sportsko državljanstvo.

Nema dileme da su Zmajevi u Gigoviću dobili veliko pojačanje, a šta je presudilo u konačnici, otkrio je na početku razgovora za Reprezentacija.ba portal.

Presretan sam, ponosan…, ne znam koju riječ da upotrijebim, zar ima nešto veće od toga da igraš za svoju zemlju? Kada me je Spahić nazvao, jasno mi je dao do znanja da me želi u reprezentaciji, da imaju plan i nisam imao potrebe uopšte da razmišljam. Ranije je bila malo drugačija situacija. Bio sam tek došao u Rusiju, kao mlad igrač želio sam da se afirmišem, da napredujem, jer bio bi ogroman pritisak na to sve kada bih još morao o reprezentaciji misliti. Tada sam Misimoviću rekao da tu priču ostavljam otvorenom, ali da nije momenat”, kaže Gigović.

Vezista Midtjyllanda je u mladoj reprezentaciji Švedske bio i kapiten. Projektovan je kao budućnost reprezentacije te zbog toga i ne čudi što je njegova odluka teško pala tamošnjem selektoru Johnu Dahlu Thomassonu.

“A dobro, naravno da im nije bilo svejedno, sve se izdešavalo nekako preko noći. Planirali su i oni da me pozovu za junske utakmice. Ipak, otvoreno smo razgovarali i dao sam im do znanja da sam čvrsto donio odluku koju respektuju, kao što i ja imam zahvalnost za sve ono što su oni uradili za mene u proteklim godinama. To je to, okrećem novu stranicu, sada sam reprezentativac Bosne i Hercegovine i, vjerujte, jedva čekam da istrčim pred navijače.”

Nastavi čitati

Sport

Vuković “odjavio” Zmajeve i Barbareza: Zbog pritiska javnosti, najbolje je da se ne pojavim

Published

on

By

Novopečeni bosanskohercegovački reprezentativac David Vuković neće se pojaviti na okupljanju reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Naime, kako prenosi zvanični sajt Borca, Vuković je odluku donio nakon finalne utakmice Kupa naše domovine i kako je istakao “uvredljivih komentara u javnosti”.”Donio sam odluku da se zbog pritiska javnosti i raznih komentara poslije utakmice sa Zrinjskim ne pojavim na okupljanju reprezentacije BiH i smatram da je tako najbolje za sve navijače”, rekao je Vuković za zvanični sajt Borca i dodao:

“Mislim da nakon novonastalih dešavanja ne mogu pomoći reprezentaciji jer nisam u mogućnosti da budem dovoljno skoncentrisan i da dam svoj maksimum na terenu, na treninzima, kao i na samim utakmicama”.

Za kraj je poželio puno sreće našoj nacionalnoj selekciji u utakmicama protiv Engleske i Italije.

“Reprezentaciji Bosne i Hercegovine želim svu sreću na prijateljskim utakmicama kao i u svim ostalim takmičenjima u budućnosti”, poručio je on.

klix

Nastavi čitati

Cazin

RK Cepelin Cazin osvajač Omladinske rukometne lige Zapad (FOTO)

Published

on

By

Nastavi čitati

Najčitanije