Connect with us

Cazin

Cazin: Žena nije dozvolila parkiranje na privatnom vlasništvu, vozač je nazvao kozom

Published

on

U naselju Slatina u Cazinu nedavno se odigrao neobičan incident praćen svađom, koji je rezultirao narušavanjem javnog reda i mira, što je privuklo pažnju lokalne policije.

Sve je počelo kada je jedan muškarac parkirao svoj automobil na mjesto koje je u privatnom vlasništvu. Međutim, stvari su se zakomplicirale kada je žena reagovala tako da je svoj automobil smjestila ispred muškarčevog vozila, sprječavajući ga da napusti to parkirno mjesto, piše Cazin.net.

Sukob između njih dvoje brzo se pretvorio u žučnu verbalnu raspravu, a tada je muškarac, nažalost, koristio uvredljive izraze i nazvao ženu ‘kozom’. Ova neobična situacija, koja se dogodila u Cazinu, privukla je pažnju lokalnih vlasti i policije, koja je intervenirala kako bi smirila situaciju i obavila istragu o narušavanju javnog reda i mira.

Cazin

Pripremite se za jedno nezaboravno iskustvo: Bliži se 57. kolonija „Ostrožac“

Published

on

By

Dragi ljubitelji umjetnosti, pripremite se za jedno nezaboravno iskustvo. Od 01. do 09. juna 2024. godine Oštrožac će ponovno postati epicentar kreativnosti, gdje će se talentirani skulptori iz BiH i regiona okupiti kako bi stvarali „čuda“ od kamena.

Očekujte da ćete biti svjedoci izvanrednih umjetničkih procesa, razmjene ideja i inspiracije koje će rezultirati remek djelima trajno nastanjenim u Parku skulptura pod vedrim nebom.

Dio ovogodišnje Kolonije jesu i studenti Akademije likovnih umjetnosti iz Sarajeva Aiša Kečo, Kenan Mujagić, Rebeka Matičević, Samina Trako i Romeu Delmar (student iz Portugala). S njima dolaze i profesor Samir Sućeska, kao i akademski kipar Adis Fejzić.

Kako smo navikli i prethodnih godina, u Koloniju uvodimo dodatne sadržaje koji obogaćuju program manifestacije. Ovog puta radimo izložbu „Kamen i umjetnost: Historija kiparske kolonije na Ostrošcu“, u saradnji sa Muzejem USK. Izložba će biti otvorena 03. juna 2024. godine, u 12:00 h.
Narednog dana, u utorak, organiziramo mini radionicu izrade salonskih skulptura od terakote, za učenike osnovnih škola. Radionicu će voditi osnivač i dugogodišnji učesnik Kolonije profesor Ismet Kasumović.

Nastavi čitati

Cazin

Tuga u Cazinu: Preminula Emira Bećirević za koju se prikupljala pomoć za liječenje

Published

on

By

S tugom obavještavamo da je preminula Emira Bećirević, za koju se prikupljala pomoć kako bi se liječila u Turskoj od teške bolesti, piše Novosti iz Cazina.

Iako su Cazinjani uspjeli sakupiti potrebna sredstva u kratkom roku, nažalost, operacija u Turskoj nije bila uspješna. Termin dženaze bit će naknadno objavljen.

Porodici i prijateljima upućujemo iskreno saučešće u ovim teškim trenucima.

Nastavi čitati

Cazin

Saša Popović odlučio: Đula Drini iz Cazina u polufinalu “Zvezda Granda”

Published

on

By

Đula Drini iz Cazina i Andrijana Petruševska iz Skoplja, koja se pojavila ogrnuta zastavom Sjeverne Makedonije, bile su sjajne u večerašnjem izdanju “Zvezda Granda”.

 

Obje su dobile po šest glasova žirija. U napetom natpjevavanju također je bilo neriješeno i na koncu je odluku donio Saša Popovic – i poslao je našu Đulu u polufinale.

Nastavi čitati

Najčitanije