Connect with us

BiH

Hadžifejzoviću prijete silovanjem djece: Kakve su gnjide koje ne smiju na oca, pa idu na dijete! Ime ćemo objaviti kada nam bude ćeif

Published

on

Senad Hadžifejzović, urednik i osnivač FACE TV-a iznio je večeras uznemirujuće informacije.

Naime, ugledni bh. novinar otkrio je kako mu prijete silovanjem djece (?!), pa se, u svom stilu, direktno obratio, kako kaže, gnjidama, kukavicama, bijednicima…

“Poslušnici stranaka, lidera i vladajućih parova i porodica. Tužilaštvo i Sud neka dokazuju da li su i koliko plaćeni i čime. Nisu te osobe samo botovi pod šifrom, to su osobe koje javno nastupaju sa svojim imenom…Većinom su to obične gnjide, kukavice, bijednici-ali, zapamtite-i takvi su vrlo opasni…Jedan od njih, koji je bio pod šifrom-otkrila ga je obavještajna agencija a i mi-odmah-prijetio je smrću-a onda smo otkrili da je pod šifrom “go user, pa broj” prijetio preko foruma na Klixu, vrlo hrabro – preko kompjutera svoje žene, supruge…

Ime ćemo mu objaviti kada nam bude ćeif… No, prijetnje porodici…Djeci…Neoprostivo. Treba silovati dijete novinaru. Da li ste čuli ogavniju prijetnju?

Da li shvatate kakva je to kukavica koja ne smije na oca pa ide na dijete? Kažem vam, neoprostivo. I ovo je samo prvi prilog iz drugog serijala odgovora…Ovaj serijal se zove – prijetnje smrću. Predmet su nekoliko istraga koje se vode pred Općinskim, Kantonalnim i državnim sudovima!”, kazao je Hadžifejzović.

Hadžifejzović: Najveći problem za novinare, javne ličnosti su porodice. Prijeti se porodicama, djeci…pričali smo vam o tome i dokazali-kao i na sudu- čak se prate, uhode djeca javnih ličnosti. Oni koji prijete su samo izvršioci.

BiH

Konaković o Vukoji: Nisam dobio dokaz da je on politički kandidat, ni prethodnici nisu imali iskustvo

Published

on

By

Lider stranke Narod i Pravda Elmedin Konaković na kantonalnoj televiziji u Sarajevu komentarisao je aktuelna politička pitanja, poput izbora novog sudije u Ustavni sud BiH, ali i imenovanje novog direktora KCUS-a.

Kako je kazao, najodgovornijeg što se to još uvijek nije desilo smatra ministra zdravstva Federacije Nediljka Rimca.

“Podnio sam krivičnu prijavu protiv njega jer mislim da je zloupotrijebio ovlasti i da je on tumačio ono što je dobio kao odgovore od Ekonomskog fakulteta i Ministarstva visokog obrazovanja koji su potvrdili da je dokumentacija Gavrankapetanovića uredna. Na svoju je ruku donio odluku da ne dozvoli tu vrstu imenovanja, a zbog čega to samo on zna. Nadam se da Vlada Federacije ima snage da izađe na kraj s tim i da Gavrankapetanović preuzme kormilo Kliničkog centra”, kazao je Konaković gostujući u emisiji Polis na TVSA.

O imenovanju Marina Vukoje za sudiju Ustavnog suda kaže:

“Podsjećam da je komisija u svom tijelu imala dvoje ljudi iz pravosuđa koji su ocjenjivali kvalitet predloženih kandidata. Oni su ocijenili da je Vukoja najbolji. To su parametri koji kažu da je to najbolji kandidat. Ja nikad nisam dobio dokaz da je on politički kandidat. Bio je biran za sekretara jednog ili oba doma Parlamenta BiH, a u zakonu kaže da biste bili birani za tu funkciju ne smijete biti politički čovjek. U oba slučaju su glasali i SDA i DF. Kako je moguće da tad nije bio politički, a sad jeste. To su ti njihovi spinovi”, kazao je.

Osvrnuo se na prigovore da Vukoja nema iskustva u pravosuđu.

“Pozivam vas i vaše kolege da provjerite koliko sudija Ustavnog suda u ovom i prethodnim sazivima je birano a imalo je iskustvo u pravosuđu. Vidjet ćete da je više onih koji nisu imali iskustva. To nije imperativ, niti je bilo dio konkursne procedure”, kazao je.

klix

Nastavi čitati

BiH

Još jedna pljačka u BiH: Ukradeno 250.000 KM iz automobila – vlasnik sjedio u kafiću

Published

on

By

U jeku potrage za pljačkašima dva miliona maraka od vlasnice mjenjačnice u Banjoj Luci i dobojska policija traga za lopovima koji su od dilera deviza ukrali 250.000 maraka.

Krađa novca je prijavljena 26. aprila u Doboju, ali o tome nije bilo zvaničnih saopštenja iz policije. Kako saznaje ATV, krađa se dogodila u ranim jutarnjim časovima, ali zasada nema dokaza da su ova dva slučaja povezana.

“Vlasnik je ujutro novac stavio u automobil, a onda se parkirao u jednoj ulici u Doboju i otišao u kafić da pije kafu. Kada se vratio u vozilu nije bilo torbe sa novcem. Prema prijavi ukradeno mu je oko 250.000 maraka”, navodi izvor.

Dodaje da se sumnja da su lopovi najvjerovatnije pratili dilera deviza, te da su u krađi koristili uređaj za ometanje daljinskog zaključavanja vozila. U PU Doboj je potvrđeno da se krađa dogodila 26. aprila oko 7.15 časova: “Policijskoj stanici Doboj 1 26. aprila je prijavljeno da je iz zaključanog parkiranog vozila u Doboju ukradena veća količina novca. Izvršen je uviđaj i u toku je rad na rasvjetljavanju krivičnog djela teška krađa.”

 

Nezvanično se doznaje da ovo nije prvi put da se ovaj prodavac deviza našao na meti lopova. Prije nekoliko mjeseci na području Gračanice, u Federaciji BiH, ukradeno mu je 80.000 maraka, što je takođe prijavljeno policiji.

Nastavi čitati

BiH

Stevandić: Predlažemo da se odlože izbori i da se ide po našem izbornom zakonu

Published

on

By

Predsjedništvo SNSD-a odlučilo je da ne donose nikakvu odluku o učešću na izborima, te da predloži koaliciji da pozovu opoziciju na razgovore o učešću na izborima.

“Naš prijedlog je da se na izborima ne učestvuje po pravilima koje je donio visoki predstavnik (Radovan Kovačević dopunjava: “Takozvani visoki predstavnik”, naveo je lider stranke Milorad Dodik na konferenciji za medije.

Rekao je da odluka nije donesena, jer žele da razgovaraju sa opozicijom, a nakon današnjeg sastanka sa vladajućom koalicijom.

Također, Nenad Stevandić je poručio da odluku neće donijeti sami.

“Ipak, slušajući naše kolege iz opozicionih partija šta govore, mi nismo donijeli odluku po kojem zakonu ćemo izaći, pa je odluka da ja u NSRS u ponedjeljak pozovem kolege iz opozicije, da vidimo možemo li se usaglasiti. Ako se ne budemo mogli usaglasiti, sljedeći sastanak koalicije biće odmah u utorak”, rekao je lider US i predsjednik NSRS Nenad Stevandić.

Poziv na sastanak opoziciji biće upućen za ponedjeljak u 14h.

“Imat ćemo sastanak vladajuće koalicije i donijet ćemo odluku. Predlažemo da se odlože izbori i da se ide po našem izbornom zakonu, ali nećemo sami donijeti odluku, ovo je stvar države”, kazao je Stevandić.

N1

Nastavi čitati

Najčitanije