Connect with us

Sport

Bogdanović: Šta bi Englezi tek rekli za BiH? Selektor im je čovjek koji je igrao poker

Published

on

Poznati nogometni analitičar Rade Bogdanović je u emisiji srbijanske K1 televizije komentarisao imenovanje Sergeja Barbareza za selektora Bosne i Hercegovine.

Govorio je Bogdanović o stavljanju inostranih medija Dragana Stojkovića Piksija na posljednje mjesto po kvaliteti selektora na Evropskom prvenstvu, a tom prilikom se dotakao odluke Nogometnog saveza BiH o postavljanju Barbareza na selektorsku klupu.

“Englezi su Piksija na posljednje mjesto stavili zato što smo u grupi s njima, a njegov najveći minus je što nije radio u Evropi. Ta statistika nije mjerodavna. Šta bi tek rekli za Bosnu i Hercegovinu? Doveli su čovjeka za selektora koji nikada nije bio trener i nikada na teren nije izašao”, rekao je Bogdanović u dijelu intervjua .

Pomenuo je Bogdanović Barbarezovu poker karijeru, istakavši da ga izuzetno poštuje zbog njegove igračke karijere u kojoj je ostavio dubok trag u Bundesligi.

“On je igrao poker na profesionalnom nivou. NS BiH je doveo za selektora čovjeka koji je veliko bh. ime, bio je sjajan nogometaš u Bundesligi, gdje se naigrao, ali nikada se nije bavio nogometnom profesijom. Nikada nije bio trener ni u ‘Š’ ligi. Nikada nije bio ništa, a doveli su ga za selektora. Od 35. godine, kada je završio karijeru, nije radio ništa, a sada ima 51 ili 52 godine i postao je selektor Bosne”, rekao je Bogdanović.

Podsjećamo, Barbarez je prošle sedmice debitovao na klupi Zmajeva porazom 3:0 od Engleske u Newcastleu, a potom je naš nacionalni tim savladala i Italija 1:0 u Empoliju.

Bogdanović se posljednjih godina u Srbiji profilisao kao najpoznatiji komentator nogometnih dešavanja, najviše zbog svoje objektivnosti i činjenice da bez dlake na jeziku govori o svemu.

Riječ je o rođenom Sarajliji, koji je ponikao u Željezničaru i igrao za klub s Grbavice prije nego je 1992. godine prešao u južnokorejski POSCO Atoms. Igrao je i za JEF United, Atletico Madrid, NAC Bredu, Werder Bremen, Arminiju Bielefeld i Al-Wahdu, gdje je 2005. završio karijeru.

Sport

Vučić ogorčen ispadanjem Srbije: Problem je gubiti od Slovenije, igrač s 5.000 eura nam daje gol

Published

on

By

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je ispadanje svoje selekcije u grupnoj fazi Evropskog prvenstva koje se dogodilo sinoć, a usput je prozvao i čelnike Fudbalskog saveza Srbije u koji, kako ističe, država ulaže veliki novac.
Srbija je završila posljednja u grupi u kojoj nije uspjela ostvariti pobjedu. Iz grupe su dalje prošli Engleska, Danska i Slovenija, dok se Srbija uprkos velikim očekivanjima oprostila u prvoj fazi od kontinentalnog takmičenja.Nakon što je predsjednica Narodne skupštine Srbije Ana Brnabić “okrivila hrvatski avion” za ispadanje, predsjednik Vučić se iz Brisela oglasio i prokomentarisao učešće komšija na Euru, prenosi Telegraf.

“Ja sam saglasan da je debakl. Jeste sport, jeste sport, sve je sport, samo smo mi mnogo para dali za taj sport i mnogo uložili. Ljudi u Srbiji zaslužuju bolje rezultate. Nije problem da izgubite od Engleske koja je loša, nije problem da izgubite od Njemačke, Španije, koga hoćete, ali je problem kada izgubite od Slovenije koja tri puta manje košta nego tim Srbije, kada igrač koji prima platu 5.000 eura u Celju daje golove, zato što nema ko da ga isprati”, rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije dodaje da se ne radi o “banana državi” te da ona ulaže mnogo u sport, iako rezultat nije stigao. Okrivio je i čelnike Fudbalskog saveza Srbije.

“Tu ima bezbroj problema. I šta, mi smo sad sretni, zadovoljni, nikom ništa… Neću da se bavim time i nismo ‘banana’ zemlja gdje se sve rješava za jedan dan i preko noći, emocionalnim reakcijama, ali sam sasvim siguran da kako u rukometu, tako i u nogometu, posebno zbog činjenice da mnogo novca ulažemo u infrastrukturu, pa i u plate funkcionera Fudbalskog saveza, iako će vam oni reći da oni to dobijaju od UEFA-e. Pustite te gluposti i prazne priče selektora i ostalih. Ulažemo ogroman novac i građani Srbije su zaslužili bolji rezultat”, rekao je Aleksandar Vučić.

Nastavi čitati

Sport

Skandal nad skandalima: “Orlove” u Njemačku poslali pod zastavom Hrvatske, u avion uveli i Vučića!

Published

on

By

List Informer je poznat kao neslužbeno glasilo predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

A glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević, nakon eliminacije nogometne reprezentacije Srbije sa Evropskog prvenstva u Minhenu, otkrio je zašto je Vučić bio neraspoložen kada je ispratio “Orlove” put Njemačke.

“Ko je vidio primijetio je da je predsjednik bio neraspoložen. Da li znate zašto? Na avionu je bila hrvatska zastava, uveli su predsjednika sa hrvatskom zastavom.

Ogromna bruka, a nisam htio o tome da pričam do danas, za ovo neko mora da odgovara, očekujem reakciju nadležnih organa.

Znam predsjednika, neće da reaguje… Očekujem da progovori o svemu ovome. Na avionu kojim je ispraćena reprezentacija bila je hrvatska zastava.

Znao sam, a nismo objavili. Znao sam od tog dana. Nisam objavio zato što je bruka i sramota”, rekao je Vučićević.

Govoreći o selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju, Vučićević je istakao da je ovo bila ozbiljna bruka u Minhenu.

“Kada sam vidio da je rekao da se nismo obrukali… ko vas je poslao sa milionskim plaćama da budemo vreća za udaranje. Svi su igrali bolje od nas, Mađari, Gruzija…

Jedan umuvani gol u posljednjoj sekundi… Oni ne znaju šta igraju. Nisam stručnjak. Moderni fudbal nije horuk, traži sistem, traži taktiku, ozbiljnog trenera traži, analitičara, znalca fudbalske igre.

Ovo što je pokazano u Njemačkoj je ozbiljna bruka”, jasan je bio Vučićević.

Nastavi čitati

Sport

VIDEO Srbi tvrde da je Piksi pred meč odluke pijan grlio Đokovića: “Nalizo se ko majka”

Published

on

By

Dragan Stojković bio je omiljen kao igrač, ali kao selektor Srbije omražen je među tamošnjim ljubiteljima nogometa. Prvo su mu zamjerali loše rezultate, a u zadnje vrijeme i to što, kako tvrde, pijan vodi reprezentaciju.

Prvo su ga za to optužili nakon što se u dosta čudnom stanju pojavio na konferenciji za medije prije odlučujuće utakmice grupe Eura protiv Danske. Za alkoholiziranost ga terete i u meču zadnjeg kola, u kojem Srbija nije uspjela pobijediti (0:0) te je ispala s Eura kao posljednja u skupini u kojoj su bile još Engleska i Slovenija.

Nogometni savez Srbije objavio je da je reprezentaciju u odlučujućoj utakmici u München došao podržati Novak Đoković. Najbolji teniser u historiji je za tu priliku doletio iz Londona, samo kako bi pogledao Srbiju i onda se vratio u Englesku pripremati za Wimbledon, prenosi Index.

Đoković se prije utakmice spustio do klupe Srbije, a tamo ga je zaskočio veseli Piksi. Navijači Srbije ispod videa koji je objavio njihov Nogometni savez pišu: “Nalizo se ko majka”, “Bože, pijan kao majka”, “Opet se uneredio od alkohola”, “Džaba vam novci, moji sinovci…”

Nastavi čitati

Najčitanije