Connect with us

BiH

Poznat identitet djevojke (18) koja je poginula u teškoj nesreći, policija objavila detalje

Published

on

Prema neslužbenim informacijama, došlo je do prevrtanja vozila. U trenutku nesreće navodno je pred vozilo izletio pas

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se sinoć oko 21,00 sat dogodila u Nevesinju smrtno je stradala osamnaestogodišnja Ksenija Stajić, dok su dvije djevojke povrijeđene, piše Topportal.

Jedna od povrijeđenih prebačena je sinoć vozilom Hitne pomoći za Mostar, dok je druga hospitalizovana u Bolnici Nevesinje.

Prema neslužbenim informacijama, došlo je do prevrtanja vozila. U trenutku nesreće navodno je pred vozilo izletio pas. Djevojka koja je poginula nije upravljala motornim vozilom.

Policija o nesreći

Iz trebinjske policije su saopćili da je sinoć u mjestu Bojište kod Nevesinja nastradala K.S. dok su žena A.G., koja je vozila automobil Peugeot, te maloljetni suvozač povrijeđeni.

Po odobrenju dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju izvršili su uviđaj u mjestu Bojište, opština Nevesinje u kome je evidentirana saobraćajna nezgoda u kojoj je osoba K.S. stradala.

-Saobraćajna nezgoda je evidentirana u 21 sat, u mjestu Bojišta, opština Nevesinje u kojoj je učestvovao automobil Peugeot kojim je upravljala vlasnica vozila A.G., a na mjestu suvozača se nalazilo maloljetno lice, dok je kao putnik bila osoba K.S. A.G. je zbog zadobijenih povreda smještena u JZU Bolnica Nevesinje, dok je maloljetno lice transportovano u SKB Bijeli Brijeg u Mostaru, saopšteno je iz PU Trebinje.

BiH

Sladić najavio zahlađenje, ali i novi toplotni val. Biće i suše: “Ovo su zadnje padavine”

Published

on

By

Meteorolog Nedim Sladić otkrio je kakvo će vrijeme biti u narednim danima, kad stiže zahlađenje, ali i novi toplotni val.

“Danas do 38 stepeni Celzijusa na jugu Hercegovine, a u Sarajevu do 35. Međutim, tokom prvih sati utorka probija hladniji zrak sa sjevera u sklopu atmosferskog poremećaja koji se premješta preko našeg regiona pa jedva da ćemo u Bosni prelaziti 20 stepeni Celzijusa. Okvirni rang je od 16 do 20, na jugu do 24 stepena Celzijusa.

Fluks vlage s juga uvjetovan je ciklonom u Jadranu u sklopu ovog poremećaja koji nailazi na spomenuti hladniji zrak strujeći sa sjevera. Njihov susret uvjetuje podvlačenje hladnijeg zraka pod topli, pri čemu se topli istiskuje i uzdiže uvis, te dolazi do izraženijeg ohlađivanja zraka te kondenziranja, zbog čega se prognoziraju jače padavine”, naveo je Sladić na Facebooku.

Bez obzira na lokalno jaču kišu i prolazno veće količine padavina u utorak su (>30 mm/24h), kako je dodao, izgledniji u istočnim i jugoistočnim, te djelimično u centralnim područjima Bosne, ali lokalno i na istoku i sjeveroistoku Hercegovine. Ostali dani bit će suhi i uz dosta sunca.

Posljednje konkretnije padavine

“Dakle, ako ste se uputili na more, ne gubite nadu – izgurajte utorak, a poslije uživajte”, naveo je Sladić.

Juli, prema riječima Sladića, vremenom izgledno neće razočarati turiste i holidaymakere.

“No mogao bi poljoprivrednike koji se bore sa sušom, s obzirom na to da su ovo posljednje konkretnije padavine koje vidim u doglednije vrijeme na prognoznom materijalu. Novi toplotni val na rasporedu je u drugoj dekadi jula”, napisao je Sladić na Facebooku.

Fokus

Nastavi čitati

BiH

Stravični detalji ubistva žene u Sarajevu: Goran suprugu Nerminu izmasakrirao!

Published

on

By

I dok se još uvijek utvrđuje tačan motiv ubistva nesretne žene čije je tijelo danima bilo u stanu, saznaje se da je riječ o brutalnom zločinu kakav dugo ni nastariji policijski službenici, a ni tužioci nisu zapamtili

 

Goran Ravlić, muškarac koji je osumnjičen za ubistvo supruge Nermine Ravlić,  branio  se šutnjom u MUP-u Kantona Sarajevo, saznaje Avaz.

On je sinoć predat, zajedno s majkom i rođakom koji su osumnjičeni za ovaj zločin, u Tužilaštvo KS.
Prema informacijama Avaza, danas će, a nakon što ih tužilac ispita, za sve tri osobe biti predložen jednomjesečni pritvor.

I dok se još uvijek utvrđuje tačan motiv ubistva nesretne žene čije je tijelo danima bilo u stanu, saznaje se da je riječ o brutalnom zločinu kakav dugo ni nastariji policijski službenici, a ni tužioci nisu zapamtili.
Naime, Goran je suprugu Nerminu doslovno izmasakrirao.
Policajci koji su došli na lice mjesta ostali su šokirani kada su zatekli njeno tijelo, koje je bilo skoro pa neprepoznatljivo.
Da stvar bude šokantnija, on je na društvenim mrežama zatim objavljivao ljubavne statuse u kojima je pisao o ljubavi i to sve dok je tijelo žene bilo u stanu. Objavio je više zajedničkih fotografija.
Podsjećamo, ubijena žena Nermina Ravlić pronađena je na sedmom spratu nebodera u sarajevskom naselju Pofalići. Za njeno ubistvo sumnjiče se njen suprug Goran Ravlić, svekrva Ledžiba Ravlić, te pomagač Latif Jašarević.

Nastavi čitati

BiH

Vulić je ovaj put nadmašila samu sebe: Članica CIK-a danima vježba izvlačenje kinder jaja iz zamrzivača

Published

on

By

Sanja Vulić unaprijed traži opravdanja ukoliko sreća sutra ne bude favorizovala SNSD. Za to će biti redom krivi Murphy, Schmidt, Bjelica-Prutina i Šarović

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je da je sutra “Dan D za člana CIK-a Vanju Bjelica Prutinu, koja je na tu poziciju došla mimo svih procedura i bez relevantnog iskustva u provođenju izbora, a na preporuku Mirka Šarovića kome se zaklela na vječnu odanost”.

– Prema mojim izvorima iz CIK-a, odnosi između ovog dvojca su odavno poljuljani, ali bez obzira na to isti su im nalogodavci – Michael Murphy i Christian Schmidt i zato Prutina mora kako zna i umije da izvrši sve pripremne radnje i zaduži izvršioce radova kako bi sutra na žrijebanju bilo izvučena kuglica sa imenom PDP-ovog delegata u Domu naroda, istakla je Vulić.

Ona je naglasila da je zajednički cilj trojca Murphy-Schmidt-Šarović da “ustoliče Šarovića u Vijeće ministara, što on želi više od života, dok ovoj dvojici takav i slični Šarovići trebaju kako bi, prije Murphyjevog odlaska, oduzeli imovinu entitetima i obezbijedili ličnu korist prije posljednjeg leta iz BiH”.

– Vanja Bjelica Prutina, izvođač nelegalnih radova, danima vježba kući izvlačenje kinder jaja iz zamrzivača, jer ovo je njena posljednja šansa da se oduži Šaroviću i ispoštuje zahtjev Murphyja i Schmidta. Sve će to ova vrla pravnica uraditi kršeći Ustav i procedure, jer je to jedini način da ostane na poziciji na koju je i imenovana kao Šarovićev pulen, rekla je Vulić za Srnu.

CIK će sutra, dvije godine nakon izbora, provesti žrijebanje za dodjelu mandata iz reda srpskog naroda iz Republike Srpske u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH između dvije kandidatske liste – SNSD i PDP.

Nastavi čitati

Najčitanije