Džanan Musa: Ne igrate za svoju zemlju zbog novca ili slave, već jer to volite

Izjava koja je oduševila cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine, Bišćanin Džanan Musa je jedan od najboljih košarkaša Eurolige u aktuelnoj sezoni.

Sjajni bek u dresu Real Madrida igra na zavidnom nivou, a u intervju za stranicu Basketnews je govorio o raznim temama, pa se tako dotakao svog dosadašnjeg puta u karijeri.

Iako su mu tek 23 godine, Musa je prošao zaista težak put koji mnogi ne prođu ni za cijelu karijeru. Sa 16 godina postao je prvak Evrope, da bi nakon toga zaigrao u Cedeviti odakle ide za NBA ligu, pa povratak u Euroligu, gdje nije odmah dobio priliku. Iza epizode u Efesu slijedi odlazak u Breogan, tačnije Lugo, gdje će u potpunosti vratiti samopouzdanje i napraviti transfer u Real Madrid.

“Sve se u životu događa sa razlogom. Pa sam to iskoristio kao motivaciju. Zaslužan sam ljudima u Breoganu što su mi pružili toliko ljubavi kakvu nikada prije nisam osjetio. To mi je pomoglo da dođem u Real Madrid”, rekao je Musa.

Posebno je izdvojio i igre u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine, te je istakao da se za zemlju ne igra zbog novca ili slave, već jer volite svoju zemlju.

“Igram u najboljem klubu u Evropi, ali kad se vratim u svoju zemlju, ništa nije lako. Na kraju dana, ne igrate za svoju zemlju zbog novca ili slave. Vi igrate jer to volite. To je nešto što nas gura”, rekao je bh. košarkaš.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *