Istočno Sarajevo: Obilježen Dan MUP-a RS, građani se upoznali s policijskim oružjm i opremom (VIDEO)

U okviru programa obilježavanja Dana policije RS-a i 30 godina MUP-a RS, danas su na Trgu Republike Srbije u Istočnom Novom Sarajevu održani taktičko-tehnički zbor MUP-a i koncert Policijskog orkestra.

Na taktičko-tehničkom zboru građanima su prikazana sredstva, oprema i naoružanje policijskih službenika Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije i redovne policije.

“Čast mi je što smo u prilici da građanima Istočnog Sarajeva predstavimo opremu sa kojom policijske snage raspolažu, kao i ostvareni napredak u posljednjih 30 godina u taktičkom i tehničkom smislu”, naveo je direktor policije Republike Srpske Siniša Kostrešević.

On je poručio da je ovo jedna u nizu aktivnosti koje se preduzimaju oko obilježavanja jubileja 30 godina policije i da će se ovakve aktivnosti organizovati i u drugim gradovima.

Načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimir Šehovac naglasio je da je na području koje pokriva ova uprava stanje sigurnosti zadovoljavajuće, te dodao da će u narednom periodu biti uložen trud kako bi ono bilo još bolje.

klix

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.