Iz Bjelorusije lansirane rakete na Ukrajinu (VIDEO)

Savjetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova Anton Garašenkko saopćio je kako su rakete “Iskander” lansirane iz Bjelorusije u Ukrajinu danas oko 17 sati po lokalnom vremenu.

Ova informacija stiže nakon što je ured predsjednika Zelenskog danas objavio da će se ukrajinski i ruski zvaničnici sastati na granici Ukrajine i Bjelorusije, najvjerovatnije u ponedjeljak.
“Iskanderi lansirani protiv Ukrajine iz okoline Mozira. To znači da su negdje donijeli smrt… Znači li da je ovo vrsta primirja koje imamo?”, napisao je.U ukrajinskom saopštenju se ranije navodi da je bjeloruski lider Aleksandar Lukašenko “preuzeo odgovornost da osigura da svi avioni, helikopteri i projektili stacionirani na bjeloruskoj teritoriji ostanu na zemlji tokom putovanja, razgovora i povratka ukrajinske delegacije”.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da je razgovarao s čelnikom Bjelorusije Aleksandrom Lukašenkom, U međuvremenu, Andrij Zagorodnjuk, bivši ukrajinski ministar odbrane, rekao je da se Bjelorusija sprema da objavi rat Ukrajini.

 

 

 

klix

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.