Posebno oduševljena su bila djeca iz Prihvatnog centra Borići koji su trenirajući u Akademiji fudbala Jedinstvo Bihać sada već redovni učenici na sportskim manifestacijama, a danas su se na turniru dostojno i predstavili.

– Na turniru učestvuje 20 ekipa iz cijelog Unsko-sanskog kantona i prilika je to, da, uz igru i prezentaciju fudbalskih vještina naših mališana, ujedno ih naučimo i kulturno historijskim vrijednostima i tradiciji našeg grada. Ponosni smo što su danas sa nama i djeca iz PPC Borići. Sreća i zadovoljstvo na njihovim licima što se osjećaju dijelom zajednice posebno su priznanje i nama i poklon Gradu za rođendan – kazao je Saša Smiljanić, predsjednik Sportskog saveza Grada Bihaća.

U sklopu obilježavanja 762. rođendana Grada Bihaća i ove godine organizirana je izrada rođendanske torte, koja je poklon ugostitelja i privrednika građanima Bihaća.

Torta je donirana gradskom vrtićima, javnim kuhinjama, humanitarnim organizacijama i Privremenom prihvatnom centru Borići u Bihaću.

Povodom Dana Grada održana je i Svečana sjednica Gradskog vijeća Bihaća na kojoj su najzaslužnijim pojedincima i kolektivima dodijeljene zahvalnice plakete i Povelja Grada Bihaća “26. februar” kao i specijalno priznanje za najmlađe nade “Japodski konjanik”.