Projekat ReLOaD2: U Bihaću držana obuka iz upravljanja projektnim ciklusom

U okviru Regionalnog programa lokalne demokracije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2), odnosno Javnog poziva organizacijama civilnog društva/nevladinim organizacijama za predaju prijedloga projekata, 22. i 23. februara za zainteresirane OCD-e u Gradskoj vijećnici u Bihaću održana je obuka iz upravljanja projektnim ciklusom.

Svrha obuke koju je proveo iskusni trener, gospodin Marko Martić, bila je podizanje kapaciteta lokalnih organizacija civilog društva u oblasti pripreme i implementacije projekata i unapređenja pružanja lokalnih usluga na području grada Bihaća.

Javni poziv organizacijama civilnog društva za sedam prioritetnih oblasti u gradu Bihaću objavljen je 14. februara 2022. godine i ostaje otvoren do 18. marta 2022. godine.

Regionalni program lokalne demokracije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) finansira Evropska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u šest zemalja/teritorija Zapadnog Balkana i to: Albanija, Republika Sjeverna Makedonija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Kosovo* i Srbija. U Bosni i Hercegovini u Projektu učestvuje 13 jedinica lokalne samouprave.

 

mojcazin.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.