Putin naredio da mu se sastavi popis zemalja koje su uvele sankcije Rusiji: “Imate dva dana roka!”

Sankcije su već počele utjecati na životni standard u Rusiji

Ruski predsjednik Vladimir Putin zatražio je od ruskih ministara da mu sastave popis zemalja koje su uvele sankcije Rusiji, njenim tvrtkama, organizacijama i pojedincima.

– Imate dva dana za to! – jasno im je poručio.

Podsjetimo, među zemljama koje su uvele sankcije Rusiji je i susjedna Hrvatska, a do uvođenja sankcija je dovela velika ruska invazija na Ukrajinu.

Sankcije su već počele utjecati na životni standard u Rusiji. Trideset i dvije zemlje zatvorile su svoj zračni prostor za avione registrirane u Rusiji ili koji pripadaju ruskoj vladi i njezinim građanima. Prema JPMorgan Chaseu, napad na Ukrajinu mogao bi dovesti do kolapsa ruskog gospodarstva poput onog iz 1998. godine.

KAKAV ĆE BITI RUSKI ODGOVOR?

Kremlj je jučer rekao da se Zapad ponaša poput razbojnika, ali da je Rusija daleko od toga da bude izolirana jer je svijet mnogo veći od Sjedinjenih Država i Europe.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je novinarima da se Zapad angažirao u “ekonomskom razbojništvu” protiv Rusije i da će Moskva na to odgovoriti.

Nije precizirao kakav će odgovor biti no rekao je da će to biti u skladu s ruskim interesima.

– To ne znači da je Rusija izolirana – rekao je Peskov novinarima.

– Svijet je prevelik da bi Europa i Amerika mogli izolirati zemlju, pogotovo zemlju veliku kao Rusija. U svijetu ima još mnogo zemalja – dodao je.

Ako SAD nametne sankcije na ruski izvoz energije, to bi znatno potreslo energetska tržišta – rekao je Peskov.

oslobodjenje

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.