Sanja Vulić nazvala Dodika vizionarom: “U poluraspaloj zgradi Predsjedništva BiH nema adekvatnog sagovornika”

Zastupnica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je Srni da “dvojica bošnjačkih članova Predsjedništva BiH ne smiju da definišu da je BiH neutralna u vezi sa dešavanjima u Ukrajini”.
Ona je u izjavi dodala da se još jednom potvrdilo da član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda “Milorad Dodik, kao vizionar i lider najjače političke stranke u RS i BiH, u toj poluraspaloj zgradi nema adekvatnog sagovornika”.

Vulić je naglasila da “dvojica statista”, Željko Komšić i Šefik DŽaferović, nemaju taj kapacitet niti hrabrosti da odluče šta je najbolje za BiH, osim da izdeklamaju ono što im servira dio međunarodne zajednice ili predsjednik SDA Bakir Izetbegović, kojem je više od pola stranke otkazalo poslušnost.

“Predsjedništvo BiH je Ustavom nadležno za vođenje vanjske politike BiH, a danas je propuštena prilika da se zauzme stav u vezi sa ukrajinskom krizom. Da ima bar malo mudrosti u bošnjačkom političkom korpusu u Sarajevu razmišljalo bi se o budućnosti BiH, a ne kako naći i trećeg bošnjačkog člana Predsjedništva”, kazala je ona.

Ona je podsjetila da je Predsjedništvo BiH, u kojem je sjedio PDP-ov Mladen Ivanić, 2018. godine usvojilo “sramnu Strategiju vanjske politike BiH”.

“Taj dokument, za koji je zdušno glasao i Ivanić da bi se dodvorio političkom Sarajevu, zvijezdom vodiljom naziva samoproglašena kraljica bh. diplomatije Bisera Turković koja više i ne krije da joj fali kadar PDP-a. Očigledno je da Turković, Džaferoviću, Komšiću i njihovom stranačkom šefu fali jedan takav kao Mladen Ivanić koji će zarad fotelje glasati za sve što oni traže, a ovako im je Milorad Dodik samo smetnja u njihovim namjerama da potpuno majorizuju dva konstitutivna naroda u BiH – Srbe i Hrvate i da im BiH konačno postane unitarna”, istakla je Vulić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.