Connect with us

Magazin

Zoran Šprajc objavio koliko je platio piće na Jadranu i izazvao rasprave: Samo se Bosanci ne žale

Hrvatski voditelj Zoran Šprajc na svom Facebook profilu podijelio je račun iz jednog ugostiteljskog objekta u Novalji ironično napisavši “cijene na Jadranu divljaju”, a njegova objava je potom pokrenula i rasprave.

Šprajc je uz fotografiju računa na kojem je cijena za pet gemišta bila 13,50 eura (26,40 KM) sarkastično poručio: “‘Cijene na Jadranu divljaju’! Cijene na Jadranu: litra i voda u Beach baru u Novalji 101 kunu”.

Cijena po jednom gemištu je bila 2,70 eura (5,30 KM) što se zasigurno ne može okarakterisati kao “divljanje cijena”, međutim, to ipak nije spriječilo rasprave.

Dok su neki pisali kako su pića jeftinija nego u Zagrebu te se šalili da “trebaju biti i skuplja jer je dolje druga klima i zdravi zrak”, nekima je i ovo bilo previše.

“Ustvari, to je pola litre i voda. 5 gemišta od 2 dl u sebi imaju 5 dl vina i 5 dl vode”, glasio je jedan komentar.
U drugom je navedeno kako je turizam luksuz i nije neophodan za preživljavanje: “Uostalom nema Hrvatska jedina more, kome je skupa ima drugih destinacija. Ljudi se više potresaju od cijene cappuccina u kafiću na plaži nego pošto su gorivo i hrana u samoposlugama”.

Među reakcijama posebno se istaknula ona o gostima iz Bosne i Hercegovine, a u kojoj je navedeno: “Jedino se Bosanci ne žale na cijene na Jadranu, ono što ima to se i potroši. Ova prestižna elita iz EU što bi izas*ali to bi i pojeli, samo da ne košta”.

“Nije voda skupa nego smo mi siromašni…osim onih koji kupe tu vodu, a mi koji nećemo ili ne možemo kupiti tu famoznu bocu vode nismo njima niti interesantni….kao ni oni nama, tako da što se mene tiče nek je stavi i 50 eura potpuno mi je svejedno”, glasio je još jedan komentar.

Dok gemišt od 2,70 eura mnogima nije skup, nerijetko u medije dospiju vijesti o astronomskim cijenama u lokalima.

Magazin

VIDEO Pogledajte kako Ducati i Lamborghini komuniciraju i izbjegavaju nesreće

Index.hr
Nastavi čitati

Cazin

Neobična i lijepa vijest: Banane rodile u Cazinu (FOTO)

Na prostoru općine Cazin, konkretno na Ostrošcu, zabilježeno je iznenađujuće i lijepo dešavanje – uspješan uzgoj banana. Ova vijest svakodnevno donosi nove, neobične i ohrabrujuće priče iz tog područja.

Očito je da klimatske promjene nisu utjecale samo na Sanski Most, već i na općinu Cazin, gdje se sada mogu uspješno uzgajati različite, do nedavno nezamislive sorte voća i povrća.

Nastavi čitati

Magazin

(VIDEO) Samovozeći autobus krenuo na prve vožnje u Europi

OVAJ autobus nekonvencionalnog izgleda je najava uvođenja samovozećeg javnog prijevoza.

Tvrtka Aurrigo već godinama radi na sustavima autonomnog upravljanja. Sada, nakon višegodišnjeg razvoja, predstavlja prototip samovozećeg autobusa kao dio projekta razvoj autonomnog električnog vozila koji sufinancira Europska Unija.

Ime mu je Auto-Shuttle, a upravo je počeo s testiranjem na ograničenim lokacijama u Češkoj Republici i Velikoj Britaniji. U prvoj fazi će imati operatera za upravljačem kao osiguranje ako se pojavi kakva greška. U bliskoj budućnosti vozit će i bez fizički prisutnog operatera u autobusu, ali uz konstantno prisutan bežični nadzor spreman da u svakoj nepredviđenoj situaciji preuzme kontrolu nad vozilom, piše Index.hr.

Tvrtka se nada da će uspjeti razviti tehnologiju za potpuno autonomno upravljanje koje bi se potom moglo primijeniti u javnom prijevozu. Zasad ovi autobusi prometuju na ograničenim lokacijama u Brnu i Pragu u Češkoj te Milton Keynesu u Velikoj Britaniji.

Auto-Shuttle se oslanja na tehnologiju LiDAR-a u kombinaciji s kamerama, a tehnologiju je u potpunosti razvila tvrtka Aurrigo. Autobuse pokreće elektromotor snage 30 KS, voze brzinom do 20 km/h, a doseg je 120 km. Nastao na osnovi prvotno razvijenog vozila za četiri osobe, ima kapacitet deset putnika. Trenutno u Pragu voze praškim sajmenim prostorom Výstaviště Praha.

Nastavi čitati

Najčitanije