Connect with us

Svijet / Zanimljivosti

U Umagu se poslužio zaboravljenim novcem s bankomata: Požalio je skoro tri mjeseca poslije…

Published

on

Prilika ga je učinila lopovom. Kad je 32-godišnji državljanin Kosova u večernjim satima 28. januara u Trgovačkoj ulici u Umagu uočio na bankomatu novac, zatitralo mu je srce.

Naime, novac se tamo našao zahvaljujući nepažnji 31-godišnje žene koja prilikom uplate novca na bankomatu nije dovršila transakciju. Tačnije, ona nije potvrdila iznos ukupno položenog novca pa su novčanice ostale ‘spavati’ na uplatnom dijelu bankomata.

 

Kad je to vidio muškarac s Kosova, nije puno dvojio jer čim je vlasnica novca otišla, on je krenuo u akciju prisvojivši si nekoliko stotina eura. S obzirom da je taj njegov čin kazneno djelo krađe, policija se umiješala u slučaj nakon što je vlasnica novca, tragajući za izgubljenim eurima, shvatila gdje su novci mogli ostati.

“Policijski službenici su operativnim radom na terenu otkrili identitet počinitelja te su za njim raspisali potragu, a 14. aprila oko 22.55 sati uhapsili su ga policijski službenici PU vukovarsko-srijemske dok je na graničnom prijelazu Bajakovo pokušao preći granicu sa Srbijom”, kažu iz istarske policije.

Navode pritom i da se 32-godišnjak ogriješio o Zakon o strancima jer je nezakonito boravio u Hrvatskoj pa mu je izdano rješenje o protjerivanju uz tačan rok za napuštanje Lijepe naše.

Svijet / Zanimljivosti

Vozaču iz BiH se pokvario auto u Sloveniji: Umjesto 200 popravak morao platit 1.200 eura!?

Published

on

By

Neimenovani Visočanin se obratio redakciji portala Crna-Hronika sa svojim neugodnim iskustvom na putu prema Sloveniji.

Njegov automobil VW Touran iz 2008. godine neočekivano se pokvario dok je vozio autoputom. Vozač je opisao kako je vozilo iznenada stalo te je pozvao šlepu koja ga je prevezla do autoservisa.

Prema njegovim riječima, doživio je šok kada su mu u servisu najprije najavili popravku od 200 eura, da bi potom dobio račun na iznos od 1.200 eura. Visočanin je istaknuo da je šlepa odvezla njega i vozilo u nepoznat servis u selu, gdje su mu nametnuli visok račun. Osjećao se prisiljenim platiti jer su bili zatvoreni u garaži zajedno s majstorima.

Kvar na automobilu uključivao je problem s točkom, disk pločicama i kliještima koji su blokirali točak. On je naveo da je sličan kvar ranije popravio za 50 KM kod majstora u Visokom.

S obzirom da radi u Italiji i da je sav zarađeni novac morao potrošiti na ovaj skupi servis, Visočak se sada pita treba li cijeli slučaj prijaviti policiji ili ne.

Ovo incident jasno ukazuje na probleme s visokim troškovima i potencijalnim prevarama u auto-servisnoj industriji, što je uznemirilo Visočana koji se nadao jednostavnom i povoljnom rješenju za svoj automobil.

Da li da cijeli slučaj prijavim policiji ili ne? – pita se zabrinuti muškarac.

Nastavi čitati

Svijet / Zanimljivosti

Kesić: Šta kaže glavni Svesrbin, kada zvanično postajemo “srpska republika Srbija/Republika Srbija srpska – Srbija”?!

Published

on

By

U novoj epizodi “24 minuta sa Zoranom Kesićem” posebna pažnja posvećena je “Svesrpskom saboru samo nekih Srba”. U centru pažnje Zorana Kesića bili su Aleksandar Vučić, Milorad Dodik, ali i Aleksandar Vulin. Ironično je govorio o Vučićevom nastupu su zastavom i njegovom “žvaćkanju” iste, ali i Dodikovom prijedlogu “za mirni razlaz” u Bosni i Hercegovini.

“Razumem, Republika Srpska otcjepljuje se od Bosne i Hercegovine, pripaja se se Srbiji i onda ovde Dodika gledamo svaki dan… – pa to već imamo. E, a onda Dodik može da glasa u Beogradu… – i to imamo… Ali super. U trenutku kada nas Srbe svi organizovano napadaju, red je da se ujedinimo u cilju – pa odbrane bre. Svaka čast folkloristima, daj nešto konkretno poput – otcjepljenja, prekrajanja granica, rušenja Dejtona i ‘Velike Srbije’. Juhu, to odavno nismo imali, a prošli put je ‘baš super ispalo’, ajmo opet… Pa šta kaže glavni Svesrbin kada zvanično postajemo Srpska republika Srbija? Ne Republika Srbija srpska… Srbija?!”, navodi Kesić.

Satirični dio emisije pogledajte u nastavku:

Nastavi čitati

Svijet / Zanimljivosti

Brnabić tvrdi da je predsjednik Srbije u smrtnoj opasnosti: “On je jedina brana mafiji”

Published

on

By

Javnost nije svjesna kolika opasnost prijeti po život predsjednika Srbije Aleksandra Vučića “jer je on jedina brana mafiji”, izjavila je u ponedjeljak predsjednica srbijanskog parlamenta Ana Brnabić.

U povodu objavljivanje prepiske pripadnika crnogorskog kriminalnog kavačkog klana u kojem se negativno govori o Vučiću, Brnabić je za televiziju Happy izjavila da će život predsjednika Srbije biti ugrožen sve dok je vođa tog klana Radoje Zvicer na slobodi, prenosi agencija Beta.

Rekla je i da je Vučić brana da Srbijom i regijom zavlada organizirani kriminal.

FENA

Nastavi čitati

Najčitanije