Connect with us

Svijet / Zanimljivosti

Angela Merkel opljačkana u centru Berlina

Published

on

Bivša njemačka kancelarka Angela Merkel opljačkana je u četvrtak tokom kupovine u prodavnici, javlja u petak agencija dpa.

Njena tašna je ukradena dok je kupovala u prodavnici delikatesa u  Charlottenburgu oko 11 sati i 40 minuta u četvrtak.

Policija je potvrdila da je žena (67) prijavila krađu u centru Berlina.

Ukradeni novčanik sadržao je ličnu kartu, kreditnu karticu, vozačku dozvolu i keš.

Kabinet bivše kancelarke je odbio da da komentar.

Barem jedan tjelohranitelj iz Federalnog kriminalističkog policijskog odjeljenja pratio je Merkel u prodavnici.

Policija sada istražuje krađu.

Čak i kada je bila kancelarka Njemačke, Merkel je sama odlazila u prodavnicu i često je viđana u radnji blizu vladine četvrti ili na odsjeku za namirnice u francuskim robnim kućama u ulici Fridrihštrase u centru Berlina.

Jedna od najmoćnijih vođa u poslijeratnoj njemačkoj istoriji i izrazito važna političarka na evropskoj i globalnoj sceni, Merkel je prošle godine napustila svoju ulogu kancelarke nakon 16 godina na vlasti.

N1

Svijet / Zanimljivosti

(VIDEO) Pogledajte trenutak u kojem razorni tornado do temelja uništava zgradu: ‘Unutra su bili deseci ljudi…’

Published

on

By

Na društveni mrežama pojavio se video zastrašujućeg trenutka u kojem tornado do temelja uništava zgradu u Lincolnu, u Nebraski. Video je snimljen 26. travnja, ali je na društvenim mrežama objavljen tek u ponedjeljak.

Prema izvješću lokalnih medija, unutar kompleksa u kojem se proizvode industrijski dijelovi bilo je nekoliko desetaka radnika u trenutku udara tornada, ali svi su čudom preživjeli.

Pogledajte razornu snagu tornada:

Nastavi čitati

Svijet / Zanimljivosti

Austrijska policija se hvatala za glavu zbog pijane Bosanke – “Slupala” nekoliko automobila, pa pobjegla

Published

on

By

Na njenu nesreću sve je vidio jedan čovjek koji je prijavio policiji

Djevojka iz Bosne i Hercegovine napravila je niz saobraćajnih prekršaja u austrijskom gradu Kremsu. Zbog njene vožnje policija je imala mnogo posla, a bolje nisu prošli ni vlasnici nekoliko automobila.

Kako pišu mediji iz Austrije, 22-godišnja djevojka je uzela automobil kako bi napravil krug po gradu iako nije imala vozačku dozvolu.

Ona je u autu bila sa prijateljicom, koja je bila na mjestu suvozača. U jednom momentu je izgubila kontrolu nad vozilom i udarila u nekoliko parkiranih automobila, na kojima je pričinjena znatna materijalna šteta, navodi Noen.at.

Odmah je pobjegla iz automobila koji je ostao otključan na obližnjem trgu u ovom gradu.

Na njenu nesreću sve je vidio jedan čovjek koji je prijavio policiji.

Djevojka je ubrzo pronađena i identifikovana, a policija je odmah utvrdila da je vozila pod dejstvom alkohola. Protiv nje biće podneseno više prijava

Nastavi čitati

Svijet / Zanimljivosti

VIDEO Izraelski vojnici tenkovima ušli u Rafah, došli na 200 metara od egipatske granice

Published

on

By

Palestinski i egipatski sigurnosni zvaničnici kažu da su izraelski tenkovi ušli u grad Rafah na jugu Gaze, dosegnuvši čak 200 metara od prijelaza sa susjednim Egiptom.
Egipatski zvaničnik je rekao da se čini da je operacija ograničenog obima, a slično su poručili i američki zvaničnici.Egipat i Hamasova televizija Al-Aksa rekli su da su izraelski zvaničnici obavijestili Egipćane da će se trupe povući nakon završetka operacije. Izraelska vojska je odbila da komentariše ove navode.

Egipatski zvaničnik, koji se nalazi na egipatskoj strani Rafaha, i palestinski sigurnosni zvaničnik razgovarali su pod uslovom anonimnosti jer nisu bili ovlašteni razgovarati s novinarima.Na društvenim mrežama kruže video zapisi na kojima se vidi da su Izraelci postavili svoju zastavu na palestinsku granicu s Egiptom u istočnom Rafahu. Također, može se vidjeti i kretanje tenka na samoj granici.

Podsjetimo, premijer Izraela Benjamin Netanyahu je sinoć naredio pokretanje ciljanih udara u istočnom Rafahu, manje od 24 sata nakon što su Izraelske odbrambene snage bacile letke u kojima se desecima hiljada ljudi govori da napuste ovo područje.

IDF je sinoć objavio da “trenutno izvode ciljane napade na terorističke ciljeve Hamasa u istočnom Rafahu u južnoj Gazi”.

Palestinska novinska agencija WAFA objavila je da su izraelski zračni udari pogodili “ceste, poljoprivredno zemljište, stambene kuće i životinjske farme” u tri naselja u istočnom Rafahu.

Do napada dolazi nakon što je izraelska strana odbila primirje na koje je prethodno pristao Hamas, kazavši kako je prijedlog “previše smekšan”.

klix

Nastavi čitati

Najčitanije