Connect with us

Svijet / Zanimljivosti

U Slavonskom Brodu sin ubio roditelje: “Vidjelo se da je slab sa živcima unazad nekoliko godina”

Published

on

NEŠTO prije 14 sati u Slavonskom Brodu ubijeno je dvoje ljudi.

Policija je dojavu o dvostrukom ubojstvu zaprimila oko 13:50 te je poslala patrolu na teren. Na mjestu događaja u Ulici sv. Lovre u Slavonskom Brodu su pronašli mrtva tijela dvoje ljudi – 76-godišnjaka i 78-godišnjakinje. Na tijelima su bili vidljivi znakovi nasilne smrti.

Zbog sumnje na dvostruko ubojstvo uhićen je 45-godišnjak. Kako neslužbeno doznaje Index, radi se o sinu koji je ubio roditelje.

Svijet / Zanimljivosti

Afganistanac na suđenju u Njemačkoj: U Bosni i Hercegovini sam ubijao za novac

Published

on

By

Suđenje 28-godišnjem državljaninu Afganistana danas je dobilo neočekivani obrt kada je, govoreći o svom životu, pred sudijom priznao da je prelazeći Balkansku rutu u Bosni i Hercegovini ubio čovjeka i to za novac.

Jučer je održano ročište Afganistancu kojem trenutno sude zbog napada na svog cimera u stanu u njemačkom Ernstvejleru, kada je on, slučajno ili ne, priznao daleko teže krivično djelo – ubistvo u BiH.

“Nikada nisam išao u školu, niti sam pohađao bilo šta. Afganistan sam napustio prije šest godina i toliko traje moje putovanje do Njemačke. Svih ovih godina sam išao Balkanskom rutom preko Irana, Turske, Grčke, BiH, Italije, Švicarske i Francuske. Tokom svih ovih godina bavio sam se raznim poslovima, čak sam radio i za ljude sa “one strane zakona”. U Bosni i Hercegovini sam ubio čovjeka zbog novca, jer mi je trebao novac da nastavim dalje”, rekao je on pred sudijom.

Govoreći o svom životu u Njemačkoj, kaže da je tu tek nekoliko mjeseci, a vrijeme je uglavnom provodio “pušeći hašiš i hodajući po gradu”.

Inače, njemu se trenutno sudi zbog pokušaja ubistva cimera, sunarodnika iz Afganistana, kojeg je izbo nožem četiri puta. Do sukoba je najvjerovatnije došlo zbog pušenja u stanu. Žrtva napada se, u međuvremenu, oporavila.

O sudbini 28-godišnjeg Afganistanc odlučiće Regionalni sud u Cvajbrikenu, a do presude, on ostaje u pritvoru prenose Nezavisne.

Nastavi čitati

Svijet / Zanimljivosti

Svi stradali iz BiH: Teška nesreća kod Tušilovića, jedna osoba poginula, dvije ozlijeđene

Published

on

By

Smrtno je stradala 58-godišnja državljanka naše zemlje, a teže su povrijeđeni 48-godišnjak i 36-godišnjak, također državljani BiH

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u noći sa petka na subotu kod naselja Tušilović na D1, nedaleko Karlovca poginula je 58-godišnja državljanka Bosne i Hercegovine.

Do nesreće je došlo kada je automobil sletio sa ceste, prenijeli su hrvatski mediji.

Putnici iz vozila, 48-godišnjak i 36-godišnjak, također državljani BiH, teže su povrijeđeni. Oni su prevezeni u bolnicu, gdje su zbrinuti. Kako javlja karlovačka policija, slijedi daljnje kriminalističko istraživanje ovog događaja.

Nastavi čitati

Svijet / Zanimljivosti

Biden naredio Pentagonu: Prilagodite položaje američke vojske na Bliskom istoku

Published

on

By

Američki predsjednik Joe Biden naredio je Pentagonu da “procijeni i prilagodi položaj američkih snaga” na Bliskom istoku, navodi Bijela kuća nakon izraelskih napada na Bejrut za koje je Izrael rekao da su ciljali pripadnike Hezbolaha.

U saopćenju piše i kako je Bidena njegov tim za nacionalnu sigurnost obavijestio o najnovijim dešavanjima na Bliskom istoku.

“Biden je Pentagonu naredio da procijeni i prilagodi položaj američkih snaga u regiji kako bi se poboljšalo odvraćanje, osigurala zaštita snaga i podržao niz američkih ciljeva”, glasi saopćenje iz Bijele kuće.

Američki predsjednik je također naložio svom timu da osigura da američke ambasade u regionu poduzmu sve odgovarajuće mjere zaštite.

U petak uveče, izraelski avioni izveli su nekoliko teških zračnih napada na južna predgrađa Bejruta, tvrdeći da su pogodili glavni štab libanske grupe Hezbolah.

Nakon zračnog napada, izraelski mediji navode da vojska provjerava da li se šef Hezbolaha Hasan Nasralah nalazi unutar ciljanog područja.

Ministarstvo zdravlja Libana izvijestilo je da je šest osoba poginulo, a 91 je povrijeđena u napadima.

Hezbolah još nije komentirao napad.

Klix

Nastavi čitati

Najčitanije