Connect with us

USK

Edukativno predavanje za proizvođače i prerađivače mlijeka

JKUP „Komunalije“ doo Velika Kladuša u suradnji sa svojim poljoprivrednim apotekama i jednim od najvećih proizvođača stočne hrane u BiH – Savić SV – Company danas je organiziralo stručno predavanje za poljoprivredne proizvođače koji se bave proizvodnjom i preradom mlijeka. Predavanje na temu ,,Kako kroz domaću hranu i naše premikse obezbijediti što veći i bolji kvalitet mlijeka, te kako spriječiti mnogobrojne negativne pojave prilikom proizvodnje mlijeka“ održano je u maloj sali Gradske sportske dvorane u Velikoj Kladuši u prisustvu većeg broja poljoprivrednih proizvođača.

Velikokladuški poljoprivredni proizvođači su imali priliku saznati na koji način kroz pravilnu ishranu grla postići kvalitet i kvantitet proizvedenog mlijeka. Predavanje je imalo za cilj i pomoći poljoprivrednicima da povećaju dodatnu vrijednost mliječnih proizvoda, smanje troškove proizvodnje i spriječe mnogobrojne negativne pojave prilikom proizvodnje mlijeka.

Željo Arapović, tehnolog-nutricionista u preduzeću  Savić SV – Company je ovom prilikom prezentirao i asortiman proizvoda koje nudi ova firma uz naglasak da je firma prepoznatljiva u regionu po proizvodnji premiksa.

Proizvodi iz asortimana preduzeća Savić SV – Company mogu se nabaviti u poljoprivrednim apotekama koje djeluju pri Komunalijama, a iz ovog preduzeća najavljuju i tokom narednog perioda različita predavanja za poljoprivrednike.

RVK

USK

Detalji nesreće u Srbljanima: Direktan sudar dva vozila, četiri osobe povrijeđene

Četiri osobe povrijeđene su u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u mjestu Srbljani, na magistralnom putu M-14 Bihać-Bosanska Krupa, saznaje portal “Avaza”.

– Nesreća se desila na magistralnom putu M-14 Bihać-Bosanska Krupa. Desio se direktan sudar dva vozila u pokretu, vozilo Dacia i Peugeot. Četiri osobe su unesrećene i prevezene u Kantonalnu bolnicu „Dr. Irfan Ljubijankić“ gdje su kod jednog lica konstatovane teške povrede, kod tri lica su utvrđene lakše tjelesne povrede – rečeno je za portal „Avaza“ iz MUP-a USK.

Policijski službenici su na terenu i rade uviđaj, a po okončanju uviđaja saobraćaj će biti normaliziran.

I dalje je, zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila u Srbljanima (M-14 Bihać-Bosanska Krupa) saobraćaj obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Teška saobraćajna nesreća na dionici Srbljani – Kostela (FOTO)

Nastavi čitati

USK

Teška saobraćajna nesreća na dionici Srbljani – Kostela (FOTO)

Teška saobraćajna nesreća se desila danas na dionici Srbljani – Kostela.

Materijalna šteta na vozilima je veća, a detalje o povrijeđenim nema.

Nakon uviđaja ćemo imati detaljnije informacije o uzroku  nesreće i detalje o povredama.

Nastavi čitati

USK

Majka iz Bihaća: ‘Abdullahov ubica osuđen je na sramotnih 12 mjeseci zatvora’

Majčine suze su teške. Status koji je majka Abdullahova objavila na svom Facebook profilu nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Njen status objavljujemo u cijelosti:

Ja sam Abdullah Sedić.

Imao sam nepunih 17 godina.

Pohađao 2 razred srednje škole, sa velikim ciljevima i snovima.
Pravo na zivot 2018 god mi je oduzeo Armin Čavkunivic iz Bihaća. Koji je vozio preko 120km na sat.

Nakon 5 godina godina borbe osuđen na sramotnih 12 mjeseci zatvora uz mogućnost isplate državi.

Zar moj život ništa više nije vrijedio ,moj slučaj nije medijski propraćen jer državi nisam bio bitan, nisam bio “nečij” sin…

Bio sam majčina prva sreća i veliki brat sestri i bratu.

Sjetite se i mene na protestima… I ja sam ubijen…

Nastavi čitati

Najčitanije