Connect with us

USK

Hapšenja u Velikoj Kladuši: Pala grupa dilera, pronađena veća količina droge, novca i oružja

U Velikoj Kladuši je jučer izvršena velika operativna akcija policijskih službenika u kojoj je zaplijenjena veća količina opojnih supstanci i uhapšeno šest osoba.

Istražitelji Odsjeka za sprečavanje i zloupotrebu opojnih droga i trgovine ljudima Sektora kriminalističke policije, istražitelji Odsjeka krim-policije Policijske stanice Bihać i policijski službenici Jedinice policije za specijalističku podršku jučer su na osnovu prethodno prikupljenih operativnih saznanja i planskih aktivnosti na suzbijanju zloupotrebe droga proveli operativnu akciju.

Na osnovu Naredbe Općinsko suda u Velikoj Kladuši, policijski službenici su na području Velike Kladuše izvršili na šest lokacija pretrese stambenih objekata i pratećih objekata, te pokretnih stvari osumnjičenih lica i to E. D., G. A., H. E. G.A. i Š. D. svi iz Velike Kladuše.

Kod njih su pronađeni kokain, heroin, marihuana, spid te veća količina novca u raznim apoenima i mobilni telefoni, vage za precizno mjerenje, veća količina municije za vojno oružje, te sprava za konzumaciju opojne droge zvana “bong”.

Oni su uhapšeni i bit će predati postupajućem tužitelju Kantonalnog tužilaštva USK-a uz Izvještaji o izvršenim krivičnim djelima iz člana 238. Krivičnog zakona FBiH “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”.

klix

USK

Konjičke utrke u Bihaću su događaj koji se ne zaobilazi (VIDEO)

  • Konjički klub Jedinstvo Bihać danas je organizirao konjičke trke u znak sjećanja na počasnog predsjednika kluba Mustafu Vukovića. Ova 14. manifestacija po redu održana je na Hipodromu Bakšaiške bare u Bihaću, okupila je nekoliko grla iz zemalja regiona. Generalni pokrovitelj manifestacije je Vlada USK na čelu sa premijerom Mustafom Ružnićem…

 – Organizator konjičkih trka koje su danas održane u Bihaću bio je zadovoljan posjetom publike, ali grlima koje su učestvovale, a dolazile su osim iz BiH i iz zemalja regiona, Hrvatske, Srbije i Slovenije, a Konjički klub ‘Jedinstvo’ potvrdio se još jednom kao dobar domaćin sa uspješnom organizacijom.

rtvusk

Nastavi čitati

USK

Bihać: Migrantici iz Kube ukradeno preko 500 eura

U posljednje vrijeme broj migranata u USK se povećava, a njihovo prisustvo na ulicama grada na Uni iz dana u dan je sve veće.

Broj migranta u kampu Borići je povećan, a tim je povećan i broj problema u kampu.

Naime kako saznaje portal Dijasporainfo od jednog uposlenika kampa, migrantica iz Kube prijavila je da joj je iz torbe ukradeno 500 eura u kampu Borići.

Iz kampa su obavijestili policiju.

Broj migranata u Borićima je 120, dok je u Lipi taj broj znatno veći, odnosno 200.

Nastavi čitati

USK

Porodica traži pomoć: Novi detalji potrage za maloljetnikom u Bihaću

U Bihaću i dalje traje potraga za Ismarom Mahmutovićem, maloljetnikom kojem se izgubio svaki trag 26. maja.

Ovu informaciju je za portal Radiosarajevo.ba potvrdio Adnan Beganović, portparol MUP-a USK.

 

“Potraga je još uvijek u toku. Ništa još ne možemo reći sa sigurnošću. Pretražuje se i na zemlji i u vodi”, rekao je Beganović.

Podsjetimo, aktivni su i ronioci Specijalne policije MUP-a USKIsmar Mahmutović je prijavljen kao nestala osoba 26. maja, a njegove lične stvari pronađene su u blizini Bakšaiškog mosta.

Porodica Mahmutović traži bilo kakvu informaciju o stanju njihovog djeteta, te se mole svi građani u Bihaću i tom dijelu Bosne i Hercegovine da prijave bilo kakvu informaciju MUP-u USK.

Foto: Screenshot: Ismar Mahmutović

Nastavi čitati

Najčitanije