Velika Kladuša: Vatrogasna jedinica imala dvije intervencije, požar uzrokovao veću štetu

Vatrogasna jedinica Velika Kladuša u protekla 24h imala je dvije intervencije. Prva je bila u mjestu Kudići, gdje je požar zahvatio njivu i šumu. Intervencija je trajala od 14:13 do 15:35h. U mjestu Mekanovići/Sefići gorio je šajer. Ova intervencija kladuških vatrogasaca je trajala pet sati, a požar je uzrokovao veću štetu

Tokom izvještajnog perioda Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša za pomoć se obratilo 40 pacijenata. Dežurni su bili dr. Kasim Selman i dr. Aida Dedić.

– U Covid ambulantu se javilo 17 pacijenata i nije bilo upućivanja na dalje liječenje.

– Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su jedno krivično djelo. Narušavanja javnog reda i mira i saobraćajnih nezgoda nije bilo.

– Vodonapajanje je uredno, saznajemo iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

– Odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čisatoće, kako nas informišu iz JKUP „Komunalije, odvijaju se prema ustaljenom rasporedu.

– Iz Poslovnice Elektrodistribucije Velika Kladuša saznajemo da je elektronapajanje stabilno.

Vrijeme

– Danas se u našoj zemlji prije podne očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne naoblačenje na sjeverozapadu Bosne, a do kraja dana i tokom noći i u ostatku zemlje. Tokom poslijepodneva padavine u Krajini, a tokom noći u većem dijelu Bosne. U nizinama se očekuje kiša, a u višim područjima susnježica ili snijeg. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini slab jugo. Jutarnja temperatura od -1 do 5, na jugu do 7, a dnevna od 8 do 13, na jugu do 16 °C.

– Biometeorološka prognoza je relativno povoljna. Nakon svježijeg jutra, uslijediće porast temperatura uz sunčane intervale, što će ugodno djelovati na većinu populacije. Sa poslijepodnevnim satima, usljed blizine promjene, moguće su nešto jače tegobe kod osjetljivih osoba, pretežno u vidu glavobolje, reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, kao i nesanice. Opća slika dodatno će se pogoršati tokom noći.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.