Connect with us

Cazin

Ogrešević: “Slavi Kukiću je dobar Bošnjak koji šuti i pogne glavu. Došlo je vrijeme da se Bošnjaci bore za svoju državu”

Published

on

Glasnogovorniku Trojke i aktuelnih vlasti Slavi Kukiću dobar Bošnjak je onaj koji šuti i pogne glavu, pa mu siluju majku i kćerku, odvedu u logore i na zvjerski način ubiju.

 

Ovako je na otvoreno pismo Slave Kukića članu Predsjedništva Denisu Bećiroviću reagovao lider Narodnog evropskog saveza Nermin Ogrešević i poručio: “Otvoreno pismo glasnogovornika Trojke i aktuelnih vlasti Slave Kukića upućeno Denisu Bećiroviću i njegovi javni istupi u kojima iznosi niz neargumentiranih optužbi na račun člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda, očito su dobro tempirani”.

“U vrijeme obilježavanja godišnjice genocida počinjenog u Srebrenici, u trenutku kad Milorad Dodik vrši državni udar i postavlja ‘uslove za deeskalaciju’, dok traje žestoka kampanja negiranja genocida i zločina, optuživati Bećirovića za populizam ili ratni vokabular, kako je to rekao Kukić, najblaže rečeno je licemjerno i zlonamjerno. Kukiću je najveći problem taj što je Bećirović pobrojao elemente, koji nam govore da se stvaraju uslovi da se genocid nad Bošnjacima ponovi”, istakao je Ogrešević i pitao:

 

“Šta je to onda Kukiću ispravan put i alternativa Bećirovićevim stavovima?”.

“Da član Predsjedništva iz reda Bošnjaka, i svi Bošnjaci, pristanu na velikosrpsku narativ da je u BiH bio građanski rat, da nije bilo genocida, da su svi isti i snose istu krivicu? Da se Bošnjaci natjeraju da šute?
Kukiću i njemu sličnim dobar Bošnjak je očito onaj koji šuti i pogne glavu, pa mu siluju majku i kćerku, odvedu u logore i na zvjerski način ubiju. Kukiću, nema više takvog Bošnjaka. Došlo je vrijeme da Bošnjaci dignu glave i budu odlučni, da se bore za svoju državu Bosnu i Hercegovinu, da ne dozvole nove ‘srebrenice’, ‘prijedore'… nove genocide. Bošnjake neće ušutkati i eutanizirati!”, zaključio je Ogrešević.

Cazin

Muškarac pretukao djevojku na benzinskoj pumpi u Cazinu

Published

on

By

Na benzinskoj pumpi u caiznskom mjestu Ćoralići došlo je do ozbiljnog incidenta. Prema dostupnim informacijama, sukob je eskalirao između muškarca inicijala J.P. i djevojke N.N., što je rezultiralo fizičkim obračunom.

Prema svjedočenjima očevidaca, muškarac J.P. je verbalno vrijeđao djevojku N.N., što je dovelo do tenzija između njih. Situacija je kulminirala kada je djevojka prišla muškarcu i ošamarila ga.

Umjesto da se situacija smiri, muškarac J.P. je odgovorio fizičkim nasrtajem na djevojku, što je rezultiralo time da je N.N. zadobila lakše tjelesne povrede. Ona je nakon toga hitno prevezena na odjel Hitne pomoći Doma zdravlja, gdje su joj pružene medicinske intervencije.

Nakon što je prijavljen incident, na lice mjesta stigla je policijska patrola koja je preuzela kontrolu nad situacijom i poduzela odgovarajuće mjere.

Nastavi čitati

Cazin

Nova saobraćajna nesreća u Cazinu (FOTO)

Published

on

By

Nova saobraćajna nesreća u Cazinu, ovaj put na Mihaljevcu.

Saobraćaj je otežan, a na vozilima je pričinjena materijalna šteta.

Savetujemo opreznu vožnju.

Foto: Novosti iz Cazina

Nastavi čitati

Cazin

Borba za polufinale: Krajiškinje Đula Drini i Šejla Zonić večeras nastupaju u Zvezdama Granda!

Published

on

By

U subotu, 25. maja, očekuje nas četvrtfinale popularnog muzičkog takmičenja “Zvezde Granda”.

U prvom dijelu četvrtfinala, među učesnicima će se naći dvije Krajiškinje, Đula Drini iz Cazina i Šejla Zonić iz Sanskog Mosta.

Emisija će biti emitovana na programu Nove BH s početkom u 20:00 sati.

Svi navijači i ljubitelji muzike imaju priliku da podrže Đulu i Šejlu u njenom nastupu i požele joj puno sreće u četvrtfinalu takmičenja “Zvezde Granda”!

 

Nastavi čitati

Najčitanije