Connect with us

USK

Nesreća u Sanskom Mostu: Žena pala sa traktora, teško je ozlijeđena

Published

on

F.D. (51) teško je povrijeđena nakon što je pala sa traktora u mjestu Gornji Podovi, opština Sanski Most, došlo je do tragičnog incidenta u kojem je povrijeđena jedna osoba.

Prema dostupnim informacijama, nezgoda se dogodila dok je F.D. obavljala radove na poljoprivrednom zemljištu.

Iz neobjašnjivih razloga, došlo je do gubitka ravnoteže i pada s traktora, što je rezultiralo ozbiljnim povredama, pišu Nezavisne.

Hitna pomoć je odmah intervenisala i F.D. je prevezena na odjel hitne pomoći, gdje su medicinski timovi konstatirali teže tjelesne povrede, uključujući prelom ključne kosti.

Cazin

Gradnja brze ceste kroz Krajinu: Završeno idejno rješenje za dionicu Bihać – Ćoralići dužine 18 kilometara

Published

on

By

U Gradskoj upravi Grada Bihaća jučer je održan radni sastanak sa predstavnicima JP Autoceste FBiH, kantonalnim ministrima privrede, građenja i prostornog uređenja te predstavnicima Privredne komore USK.

Fokus sastanka bio je idejni projekt izgradnje brze ceste koja bi povezivala Bihać, Cazin i Veliku Kladušu sa Republikom Hrvatskom, ali i učešće JP Autoceste FBiH na ovogodišnjem sajmu EKOBIS.

“U svrhu eksproprijacije zemljišta izdvojili smo 2 miliona maraka, a imamo završeno idejno rješenje za dionicu Bihać – Ćoralići, dužine 18 kilometara, a do kraja godine očekujemo početak procesa eksproprijacije. Idejni projekat prezentirat ćemo široj javnosti prilikom ovogodišnjeg sajma EKOBIS”, kazala je Mirnesa Agić, v.d. izvršna direktorica Sektora za opće, pravne i kadrovske poslove JP Autoceste FBiH.

Projekat Bihać – Cazin – Velika Kladuša je nešto o čemu se govori već duže vrijeme ali bez konkretnih poteza.

Ovoga puta razgovaralo se nešto konkretnije, o idejnom i glavnom projektu i eksproprijaciji zemljišta, što je postupak koji će trajati duže vrijeme ali koji je preduvjet za početak izgradnje istog. Ohrabruje činjenica da su sredstva za te svrhe na Federalnom nivou obezbijeđena.

“Ovaj projekt se naslanja na projekt Treće razvojne osi i dalje bi trebao ići prema Karlovcu i Novom Mestu. Dakle, taj projekat je od strateške važnosti za razvoj ovog dijela BiH, kako s aspekta cestovnog povezivanja tri Krajiška grada, tako s aspekta povezivanja Krajine sa EU. Zbog toga svi u Krajini moramo imati politički konsenzus oko toga i svi insistirati na što brožoj realizaciji”, istakao je gradonačelnik Elvedin Sedić.

Nastavi čitati

USK

Slučaj u Krajini: Djevojke se potukle u kladionici, morala intervenirati policija

Published

on

By

U bihaćkom naselju Harmani zabilježena je nesvakidašnja tučnjava u kladionici koja se nalazi u sklopu ugostiteljskog objekta.

Kako su za naš portal izjavili prisutni svjedoci, do incidenta je došlo između dvije djevojke, G.L. (20) i T.N. (34), koje su se prvo verbalno sukobile, a zatim i fizički obračunale, piše Dijaspora.

Na lice mjesta je brzo stigla policijska patrola koja je situaciju stavila pod kontrolu. Nakon intervencije, T.N. (34) je kažnjena zbog remećenja javnog reda i mira.

Nastavi čitati

USK

Na gradilištu u Bihaću poginuo radnik, policija utvrđuje okolnosti nesretnog slučaja

Published

on

By

U jutarnjim satima, prilikom izvođenja radova na stambenom objektu, poginuo je radnik, potvrdili su iz policije Unsko-sanskog kantona.

Jutros oko 10 sati, Policijska stanica Bihać je zaprimila prijavu Doma zdravlja Bihać da je, uslijed izvođenja građevinskih radova na stambenoj zgradi u Ulici Bosanskih šehida Grad Bihać, došlo do pada s visine muške osobe, inicijala P. D. iz Bihaća.

On je uslijed pada zadobio teške tjelesne ozljede i tom prilikom smrtno stradao.

Odmah po prijavi o nesretnom slučaju na lice mjesta je upućena patrola policije Policijske stanice Bihać, koja je potvrdila tačnost prijave i obezbijedila lice mjesta ovog događaja, do dolaska same uviđajne ekipe.

Na lice mjesta je izašla uviđajna ekipa, sastavljena od dežurnog istražitelja Odsjeka krim-policije Policijske stanice Bihać i dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva USK. Više informacija bit će poznato naknadno.

klix

Nastavi čitati

Najčitanije