Milorad Dodik nastavio sa uvredama i prijetnjama

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik obratio se novinarima u Istočnom Sarajevu pred nastavak pregovora o reformi Izbornog zakona u BiH.

“Nije se došlo do približavanje oko Izbornog zakona, vode se pregovori između muslimanske (Dodik Bošnjake već duže vremena omalavažavujući ih naziva muslimanima) i hrvatske strane. Prema informacijama koje imam do dogovora neće doći.

Nema kohezije po tom pitanju, volio bih da nisam upravu ali dogovora neće biti.

Naši međunarodni partneri su sebi dozvolili da budu jednostrano informisani. Oni uvijek dolaze sa onim što im muslimanska strana, njihovi mediji i lobisti prikažu. ” kazao je izmešu ostalog Dodik ponavaljajući ustaljene fraze o teškom opstanku BiH u ovakvim uslovima.

“Nova praksa je da se po svim pitanjima i usvajanjima na državnom nivou usvoji u NSRS. Samo takvi prijedlozi mogu da idu na nivo BiH.” dodao je Dodik.

Dodik je govorio i o akcizama i PDV-u  te najavio da građani RS neće plaćati akcize, Takođe, kazao je da cijena el. energije u RS neće rasti u ovoj godini.

Milorad Dodik zbog svojih je političkih stavova kao i koruptivnih radnji na crnoj listi SAD-a, takođe ovih dana pozvan je u Tužilaštvo BiH zbog kupovine skupocjene vile na Dedinju, elitnom naselju u Beogradu.

N1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.