Pogledajte kako izgleda Kijev prije i poslije ruskog napada, prizori su neusporedivi (FOTO)

PROŠLO je više od tjedan dana otkako je Rusija napala Ukrajinu, a fotografije glavnog grada Kijeva rastužile su svijet. Uništene su zgrade, zapaljeni parkovi…

Na ulicama grada sada se mogu vidjeti brojne žene koje odlaze iz domovine kako bi spasile sebe i svoju obitelj. No za one koji su ostali, opasnost je i dalje velika.

Razlika u fotografijama Kijeva prije i poslije napada je velika.

 

 

 

 

 

 

Od početka rata u susjedne zemlje odlaze brojne izbjeglice iz Ukrajine. Mnogi traže mjesta na kojima će se osjećati sigurnije. Spas se traži u skloništima, a mnogi su se natiskali i na stanicama podzemne željeznice.

 

 

 

 

Mnogi Ukrajinci javljaju se na društvenim mrežama i zahvaljuju na podršci ljudima iz cijelog svijeta. Mnogi su prema građanima Ukrajine iskazali solidarnost te pozivaju na mir u svijetu.

 

 

 

Podsjećamo, 24. veljače Rusija je pokrenula invaziju na Ukrajinu s tri strane, uz raketne napade s brodova i kopna, zračnu potporu i tenkove. Najveći je to napad na drugu državu u Europi nakon Drugoga svjetskog rata. Napad je počeo rano jutro, topničkim udarom ruskih raketa na nekoliko ukrajinskih gradova.

 

Index.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.