Stari grad Ostrožac: Otvaraju se vrata unikatne tvrđave naše zemlje

Centar za kulturu i turizam Cazin otvara vrata Starog grada Ostrožac za sezonu 2022.

Iako sezona lijepih sunčanih dana nije još počela, svi se toplo nadaju uskoro dočekivati takve u prelijepom ambijentu Starog grada Ostrožac. Zbog toga, u ponedjeljak, 14.03.2022. godine zvanično počinje sa radom pripreme za zanimljivu sezonu i odlične sadržaje koje ćete pronaći unutar zidina ovog kompleksa.

Ulaznice i suvenire možete pronaći na ulazu kod uposlenika Centra koji će vas spremno dočekati i uputiti u sve „tajne“ Starog grada Ostrožac, dvorca Lotara von Berksa, pješačke staze oko zidina grada i druge detalje koji Vas budu zanimali.

Posjetite naš Stari grad, povedite svoje najdraže u šetnju, razgledanje, preporučite vašim poznanicima i gostima iz drugih krajeva naše domovine ili iz inozemstva da obiđu ovaj spomenik, jer vjerujemo da će svima donijeti pregršt lijepih uspomena i još ljepših fotografija.

Radno vrijeme za sve posjete je od 09:00 do 19:00 h, a u ljetnom periodu će se produžiti mogućnost boravka unutar kompleksa, o čemu će se na vrijeme informirati svi posjetioci i turisti.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.